Jeg er kæmpe fan af doughnuts. De kan være friterede eller bagte, de kan være lavet af gærdeje eller kagedeje, og så kan de smagssættes, formes og pyntes på adskillige – uendelige – måder. Jeg foretrækker de friterede doughnuts, som er lavet på en sød gærdej, og så skal de helst være helt friske. Den kombination fås ikke rigtigt herhjemme i Danmark. Til gengæld findes de saftigt glacerede doughnuts mange steder i verden, og jeg spiste en håndfuld på min juleferie i New York. Den søde Frk. Cutecarbs anbefalede mig at smutte forbi Doughnut Plant i det Store Æble. Jeg slæbte derfor som noget af det første min familie med hen i doughnuthimmelen. Jeg forelskede mig i hvert fald fuldstændigt i Doughnut Plant. Deres doughnuts findes i store og små størrelser, har flere forskellige former og en masse forskellige smagsvarianter. I kan garanteret sagtens forestille jer, at jeg siden jul har drømt om at prøve at lave dem selv. I søndags skete det langt om længe. Jeg havde lavet dejen om lørdagen og rullede den ud til udstikning søndag morgen. Jeg allierede mig med min søde veninde Mette, som kom forbi, da doughnutringene og -hullerne havde hævet sig buttede. Så vi gik i gang med at fritere for derefter at kaste os over det vildeste pynteeventyr, som fremgår af billederne nedenfor. Min kageglade veninde Camilla kom forbi med sin kæreste Kasper og deres dejlige datter Elin om eftermiddagen til doughnut-spisning, og det samme gjorde min ven Ulf. Min far og bror smagte også et par doughnuts samme aften. Smagsdommen var ens over hele linjen: Hjemmelavede doughnuts er et velsmagende hit, som emmer langt væk af sukkersød hygge.
Jeg har min opskrift fra The Pioneer Woman Cooks, og jeg tillader mig til at linke til hendes indlæg, hvor I kan finde den. Hun tager nemlig passioneret læseren med i hånden trin-for-trin på sit doughnut-eventyr, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var hendes opskrift, jeg skulle bruge. Jeg glæder mig til at lave mine egne smagsvarianter og fine forme ud fra denne opskrift. Rigtig god fornøjelse. Verdens bedste weekendprojekt, hvis jeg selv skal selv sige det!










