E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavede doughnuts

14. februar 2014 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

dn3

Jeg er kæmpe fan af doughnuts. De kan være friterede eller bagte, de kan være lavet af gærdeje eller kagedeje, og så kan de smagssættes, formes og pyntes på adskillige – uendelige – måder. Jeg foretrækker de friterede doughnuts, som er lavet på en sød gærdej, og så skal de helst være helt friske. Den kombination fås ikke rigtigt herhjemme i Danmark. Til gengæld findes de saftigt glacerede doughnuts mange steder i verden, og jeg spiste en håndfuld på min juleferie i New York. Den søde Frk. Cutecarbs anbefalede mig at smutte forbi Doughnut Plant i det Store Æble. Jeg slæbte derfor som noget af det første min familie med hen i doughnuthimmelen. Jeg forelskede mig i hvert fald fuldstændigt i Doughnut Plant. Deres doughnuts findes i store og små størrelser, har flere forskellige former og en masse forskellige smagsvarianter. I kan garanteret sagtens forestille jer, at jeg siden jul har drømt om at prøve at lave dem selv. I søndags skete det langt om længe. Jeg havde lavet dejen om lørdagen og rullede den ud til udstikning søndag morgen. Jeg allierede mig med min søde veninde Mette, som kom forbi, da doughnutringene og -hullerne havde hævet sig buttede. Så vi gik i gang med at fritere for derefter at kaste os over det vildeste pynteeventyr, som fremgår af billederne nedenfor. Min kageglade veninde Camilla kom forbi med sin kæreste Kasper og deres dejlige datter Elin om eftermiddagen til doughnut-spisning, og det samme gjorde min ven Ulf. Min far og bror smagte også et par doughnuts samme aften. Smagsdommen var ens over hele linjen: Hjemmelavede doughnuts er et velsmagende hit, som emmer langt væk af sukkersød hygge.
Jeg har min opskrift fra The Pioneer Woman Cooks, og jeg tillader mig til at linke til hendes indlæg, hvor I kan finde den. Hun tager nemlig passioneret læseren med i hånden trin-for-trin på sit doughnut-eventyr, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var hendes opskrift, jeg skulle bruge. Jeg glæder mig til at lave mine egne smagsvarianter og fine forme ud fra denne opskrift. Rigtig god fornøjelse. Verdens bedste weekendprojekt, hvis jeg selv skal selv sige det!

Find opskriften lige her!

d

d1

d2 d3 d4 d5

dn2 dn4  dn1 d6

 

Skrevet i: Uncategorized Tags: donuts, doughnuts, hjemmelavede doughnut

Previous Post: « Farmors Ediths pandekager
Next Post: Hjemmelavet peanut butter med chiafrø »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru Kofoeds Køkken skriver

    14. februar 2014 kl. 18:35

    Mmm, man kan kun citere Homer Simpson: “Doughnuts – is there anything they can’t do?” 🙂

  2. Hakon skriver

    14. februar 2014 kl. 18:41

    Det ser spændende ud.

    Hvilken gær bruger du til opskriften? Findes der en dansk ækvivalent til ‘SAF instant yeast’?

  3. Piskeriset skriver

    14. februar 2014 kl. 22:25

    De er supernuttede! Jeg har et lille doughnut-redskab, som jeg bør afprøve en eller anden dag, og nu får jeg da bare endnu mere lyst 🙂

    Tak for sidst!

  4. Nadja - Cinnamon, please skriver

    15. februar 2014 kl. 00:11

    Hej Anne

    De ser simpelthen noget så lækre ud! Jeg har elsket hver gang, der dukkedebilleder op af disse vidundere på min Instagram her de sidste par dage!

    Kærligst
    Nadja <3

    cinnamonplease.blogspot.com

  5. Nadja - Cinnamon, please skriver

    15. februar 2014 kl. 00:12

    Hej Anne

    De ser simpelthen noget så lækre ud! Jeg har elsket hver gang, der poppede et billede op af disse skønheder på min Instagram!

    Kærligst,
    Nadja <3

  6. Runa skriver

    15. februar 2014 kl. 01:40

    Omg, hvor ser de lækre ud! Jeg har længe tænkt på, at lave doughnuts, men har ikke rigtig turdet, haha 🙂 Jeg tror, det bliver weekendens hygge 🙂 Virkelig gode billeder også! 🙂

  7. Line skriver

    15. februar 2014 kl. 05:33

    Kjaere Anne,
    Dine doughnuts (smultringer paa norsk, er det ogsaa det samme paa dansk?) ser saa hyggelige ud! Jeg spiser gjerne doughnuts her i India, jeg liker best dem med sjokoladetrekk eller sjokoladefyll. De er deilige! I Norge pleide det hver jul aa komme en smultringmann til byen som laget ferske smultringer ifra et lite mobilt bakeri paa hjul. Saa fikk man smultringene varme i haande 🙂 Et deiligt juleminne fra min barndom 🙂
    Ha en supersoed weekend! knus!

  8. Marianne Holst skriver

    15. februar 2014 kl. 15:53

    Hvilke gær bruger du? Og hvor meget?

  9. Kristina skriver

    16. februar 2014 kl. 00:48

    Nogen tænker på Homer Simpson…jeg tænker på Miranda og hendes date i en af de sidste sæsoner af SATC. Glaced doughnuts… 😉 Men dine ser sgu lækre ud!!!

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 20:57

    Kære Fru Kofoed
    Hahahaha tak for et godt grin 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 20:57

    Kære Hakon
    Jeg brugte bare ganske alm. tørgær!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 20:58

    Kære Piske
    Selv tak for sidst! Måske du skal lave chokodoughnuts? 🙂
    kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 20:58

    Kære Nadja
    Tusind tak hvor er du sød! <3
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 20:58

    Kære Runa
    Tusind tak – fik du lavet doughnuts? 🙂
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 20:59

    Kæreste Line
    Vi har ikke noget dansk ord for doughnuts, men det virkelig koseligt med det juleminde 🙂
    Kram fra mig

  16. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 21:00

    Kære Marianne
    Jeg brugte tørgær og den mængde, der står i opskriften.
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2014 kl. 21:00

    Kære Kristina
    Dét gjorde jeg også 😉
    kh Anne

  18. Anne skriver

    24. februar 2014 kl. 17:46

    Hej Anne, de ser fantastiske ud. Har lige nogle spørgsmål til dig. Whole milk er sødmælk? Og All-purpose flour er bare hvedemel ik? Brugte du smør uden salt? Hvor købte du det? Og sidst men ikke mindst, hvilken slags olie friterede du i?

  19. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2014 kl. 12:17

    Kære Anne,
    Jeg beklager forsinket svar. Der var lige en kogebog, som skulle lanceres 🙂
    Whole milk er sødmælk ja. Og jeg brugte almindeligt mel og usaltet smør fra Thise. Det fås det fleste steder 🙂
    Jeg friterede i smagsneutral rapsolie, men vindruekerneolie kan også bruges.
    Kh Anne

  20. Cecilie skriver

    23. marts 2014 kl. 15:10

    Hej Anne.
    De ser simpelthen så lækre ud! Dem må jeg lave snarest.
    Hvor hurtigt efter friteringen vendte du dem i sukker (dem, hvor der kun er sukker på)?
    Jeg tænker nemlig på, om de er nødt til at være lidt fugtige, for at sukkeret kan blive siddende 🙂

    Hilsen
    Cecilie

  21. Thomas Madfar Farsinsen skriver

    2. oktober 2014 kl. 11:02

    Hej Anne
    Damn de er flotte. Bruger i almindelig friture olie? Eller er der et alternativ der bare en smule mindre usundt

  22. Mette skriver

    11. oktober 2014 kl. 12:48

    Jo Line 🙂 på dansk hedder det fedtkringler el. Fedtkager. Min bedste kogte dem også altid til jul, vi børn ku bedre lide dem end klejner 🙂

  23. Mette skriver

    11. oktober 2014 kl. 12:49

    Da bedste var barn blev de kogt i svine eller gåsefedt 🙂

  24. Mette skriver

    11. oktober 2014 kl. 12:51

    Og Anne; hvordan laver du den transperante glasur?

  25. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2014 kl. 12:46

    Kære Thomas,
    Beklager sent svar 🙂
    Vi brugte smagsneutral olie til at stege i. Vindruekerneolie! Tror ikke der er noget sundt ved doughnuts, men de er sunde for sjælen 😉
    Kh Anne

  26. Deva skriver

    12. april 2015 kl. 10:11

    Skal man sætte dem i ovnen og så stege dem bag efter

  27. Susanne skriver

    23. april 2015 kl. 10:07

    Hej Anne
    De ser da uforskammet lækre ud

  28. Pernille skriver

    5. december 2015 kl. 11:45

    Hej Anne!
    Sikke nogle vidundere du har skabt! Men med hensyn til glasuren, hvordan har du lavet den?

    Mvh Pernille

    – Glædelig Jul

  29. Jacqueline Muraour skriver

    22. oktober 2016 kl. 09:05

    Hej.. Vil gerne prøve at lave de dougnuts idag, men hvordan får jeg de rigtige mængder uden et cup mål? ?

Trackbacks

  1. Hjemmelavede doughnuts og opskrift - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:15

    […] har efterhånden lavet doughnuts en del gange, og jeg plejer at bruge denne opskrift fra The Pioneer Woman. Jeg har oversat opskriften til dansk […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap