Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavet peanut butter med chiafrø

17. februar 2014 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

pb4

Jeg tog et glas peanut butter med hjem fra New York, som jeg havde købt i den skønne supermarkedskæde Wholefoods. Det var en peanut butter med en fantastisk ristet smag og knasende sprøde chiafrø. Den smagte helt ekstremt godt, og til start var det min intention, at den skulle holde så længe som muligt. Det gik ikke særligt godt, og glasset var vist tømt efter to uger. Pænt træls for at sige det mildt. Så var der jo ikke andet for end at lave min egen peanut butter med chiafrø. Piece of cake!
Jeg kan godt lide den salte slags peanut butter, så jeg brugte ristede og saltede peanuts. Men hvis I ønsker selv at styre saltindholdet, kan I bruge usaltede peanuts og smage til med salt.
Jeg elsker peanut butter på ristet rugbrød og på min bananvafler eller -pandekager sammen med frugt og lidt chokolade. Min variant af den klassiske PBJ-sandwich er ristet rugbrød med peanut butter og min mors solbærsyltetøj. MUMS!

pb1

Til 1 lille glas peanut butter brugte jeg:

100 g ristede og saltede peanuts
15 g chiafrø

Blend peanuts til peanut butter i en minihakker. Put peanut butter i en skål og vend chiafrø i. Hæld på glas og opbevar ved stuetemperatur. Easy peasy.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

pb2 pb3
pb5

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Morgenmad Tags: chiafrø, hjemmelavet peanutbutter, jordnøddesmør, New York, peanutbutter, wholefoods

Previous Post: « Hjemmelavede doughnuts
Next Post: Æblepandekager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru Kofoeds Køkken skriver

    17. februar 2014 kl. 12:54

    Det ryger på “to try”-listen 🙂

  2. Emma skriver

    17. februar 2014 kl. 15:09

    Solbærsyltetøj (mors eller min egen – begge med bær fra sommerhuset) og peanutbutter er også min yndlingskombi. Mums. Måske jeg skulle se at finde ud af, om min minihakker kan lave nøddesmør.

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2014 kl. 07:18

    Kære Fru Kofoed
    Det lyder godt 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2014 kl. 07:19

    Kære Emma
    Lækkert 🙂 Har du fundet minihakkeren frem?
    Kh Anne

  5. Hildegunn Guiney skriver

    22. februar 2014 kl. 10:35

    Dette sa himmelsk godt ut! Fin og utrolig fristende blogg du har her.

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:01

    Kære Hildegunn,
    Tusind tak skal du have 🙂
    Det smager super godt og er så simpelt at lave.
    Kh Anne

  7. Kristina skriver

    24. februar 2014 kl. 19:18

    Ej hvor lækkert! Du gør intet ved chiafrøene? Vender dem bare direkte fra bøtten og i peanutbuttermassen??

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2014 kl. 12:15

    Kære Kristina
    Nix intet, de vendes bare i ja 🙂
    Kh Anne

  9. Lotte Andersen skriver

    7. marts 2015 kl. 12:53

    Hej
    Min kæreste spiser store mængder peanutbutter, så jeg tænkte jeg vil prøve at lave det selv, men skal der virkelig ikke andet end peanuts i blenderen?? Skal der ikke tilsættes olie eller noget?

    Kh. Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap