E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavet peanut butter med chiafrø

17. februar 2014 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

pb4

Jeg tog et glas peanut butter med hjem fra New York, som jeg havde købt i den skønne supermarkedskæde Wholefoods. Det var en peanut butter med en fantastisk ristet smag og knasende sprøde chiafrø. Den smagte helt ekstremt godt, og til start var det min intention, at den skulle holde så længe som muligt. Det gik ikke særligt godt, og glasset var vist tømt efter to uger. Pænt træls for at sige det mildt. Så var der jo ikke andet for end at lave min egen peanut butter med chiafrø. Piece of cake!
Jeg kan godt lide den salte slags peanut butter, så jeg brugte ristede og saltede peanuts. Men hvis I ønsker selv at styre saltindholdet, kan I bruge usaltede peanuts og smage til med salt.
Jeg elsker peanut butter på ristet rugbrød og på min bananvafler eller -pandekager sammen med frugt og lidt chokolade. Min variant af den klassiske PBJ-sandwich er ristet rugbrød med peanut butter og min mors solbærsyltetøj. MUMS!

pb1

Til 1 lille glas peanut butter brugte jeg:

100 g ristede og saltede peanuts
15 g chiafrø

Blend peanuts til peanut butter i en minihakker. Put peanut butter i en skål og vend chiafrø i. Hæld på glas og opbevar ved stuetemperatur. Easy peasy.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

pb2 pb3
pb5

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Morgenmad Tags: chiafrø, hjemmelavet peanutbutter, jordnøddesmør, New York, peanutbutter, wholefoods

Previous Post: « Hjemmelavede doughnuts
Next Post: Æblepandekager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru Kofoeds Køkken skriver

    17. februar 2014 kl. 12:54

    Det ryger på “to try”-listen 🙂

  2. Emma skriver

    17. februar 2014 kl. 15:09

    Solbærsyltetøj (mors eller min egen – begge med bær fra sommerhuset) og peanutbutter er også min yndlingskombi. Mums. Måske jeg skulle se at finde ud af, om min minihakker kan lave nøddesmør.

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2014 kl. 07:18

    Kære Fru Kofoed
    Det lyder godt 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2014 kl. 07:19

    Kære Emma
    Lækkert 🙂 Har du fundet minihakkeren frem?
    Kh Anne

  5. Hildegunn Guiney skriver

    22. februar 2014 kl. 10:35

    Dette sa himmelsk godt ut! Fin og utrolig fristende blogg du har her.

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:01

    Kære Hildegunn,
    Tusind tak skal du have 🙂
    Det smager super godt og er så simpelt at lave.
    Kh Anne

  7. Kristina skriver

    24. februar 2014 kl. 19:18

    Ej hvor lækkert! Du gør intet ved chiafrøene? Vender dem bare direkte fra bøtten og i peanutbuttermassen??

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2014 kl. 12:15

    Kære Kristina
    Nix intet, de vendes bare i ja 🙂
    Kh Anne

  9. Lotte Andersen skriver

    7. marts 2015 kl. 12:53

    Hej
    Min kæreste spiser store mængder peanutbutter, så jeg tænkte jeg vil prøve at lave det selv, men skal der virkelig ikke andet end peanuts i blenderen?? Skal der ikke tilsættes olie eller noget?

    Kh. Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap