E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Æblepandekager

20. februar 2014 af Anne au Chocolat 21 kommentarer

æblepandekager

Mine bananpandekager, som jeg laver på fuldkornsrismel for tiden, fik en make-over forleden, da jeg forærede dem skiver af æble, lige efter de kom på panden. Pandekagerne blev vendt, og æbleskiverne blev fint gyldne i smørret. Jeg dryssede pandekagerne med revet mælkechokolade, ristede kokosflager, lidt aromatisk mynte og en skefuld sød og fløjlsblød saltkaramel.

æblepandekager1

Den slags morgenmad kunne jeg snildt indtage hver morgen, hvis det ikke var fordi, at jeg trives bedst med variation. Ok det var vist lidt af en selvmodsigelse 🙂 Hvad spiser I til morgenmad for tiden? Her til morgen har jeg spist skyr med banan, ristede kokosflager, pekannødder, kakaonibs og acaípulver. Plus et stykke chokolade on the side!

æblepandekager2

Skrevet i: Morgenmad Tags: æblepandekager, bananpandekager, jivara, kokosflager, mælkechokolade, mynte, saltkaramel

Previous Post: « Hjemmelavet peanut butter med chiafrø
Next Post: Lykken er at få chokolade smurt i ansigtet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tanja Maria skriver

    20. februar 2014 kl. 08:44

    Uhh, det ser lækkert ud!
    Jeg kan heller ikke spise det samme hele tiden.
    Har dog lige en periode hvor æg topper hitlisten – heldigvis er der mange muligheder hvad angår tilbehør. Min omelet blev pimpet op med manchego ost og avocado – haps det var lækkert!

  2. Hvadskalvibage/Mette skriver

    20. februar 2014 kl. 09:39

    Har faktisk lovet mig selv at der skulle stå på pandekager til morgenmad på søndag, men har ikke lige kunne finde en opskrift som jeg syntes både var lækker (og lidt sund). Men det er da klart din bananopskrift som skal testes 🙂

    For i weekenderne skal der lidt mere lækkert end havregryn på bordet

  3. stinna liholm skriver

    20. februar 2014 kl. 09:39

    Jeg er meget periode menneske! For tiden (i kulden) spiser jeg gerne grød, men varierer den ret meget. Den er lavet på min egen grødblanding (af rug-,havre-spelt-,trekorns-gryn og rug kerner) nogle gange tilsætter jeg lidt revne grøntsager (en gulerod eller rødbede). På toppen kommer der gerne frsik frugt i form af banan og blåbær eller æbler og så et ordentligt drys kanel. Nogle gange tilsætter jeg en tsk. kakao i grøden og topper med bla. kokos.

  4. Line skriver

    20. februar 2014 kl. 09:39

    Kjaere Sjokoladeanne!
    Mmmm, den morgenmad skulle jeg gjerne spist! 🙂 Jeg maa komme til Koebenhavn en dag aa besoeke deg 🙂 Hihihi! Jeg er saa trett av aa lage mad for tiden, jeg trenger en pause 🙂 Sender deg mange soede tanker fra Chennai! Stor knus!

  5. Emma Jo skriver

    20. februar 2014 kl. 10:05

    Hold da op det ser lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves :))
    Super hyggelig og gennemført blog du har!

    Emma
    http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

  6. Marie skriver

    20. februar 2014 kl. 12:48

    Har fuldkornsrismel og fuldkornsmel samme egenskaber? 🙂 Jeg har nemlig fundet en opskrift hvor der bruges fuldkornsrismel, fordi indehaveren af opskriften er glutenallergiker. Nu når jeg ikke er allergisk og mit mel-repetoire ikke dækker over rismel, tænker du så at jeg bare kan bruge fuldkorns hvedemel?

  7. Fru Kofoeds Køkken skriver

    20. februar 2014 kl. 21:36

    Nøj, hvor ser de smukke og fantastiske ud! Min yndlingsmorgenmad for tiden er spejlægstoast – to spejlæg klappet sammen om skinke, ost og sennep. Og så med en morgenmadssalat af tomater, squash og peberfrugt on the side. Superlækkert, og det holder mig mæt til langt ud på eftermiddagen 🙂

  8. Birgit skriver

    21. februar 2014 kl. 09:31

    Hej Har lige stiftet bekendtskab med din flotte blog – det bliver ikke eneste gang…
    Vanilieprikket citronsuppe frister meget, men kan ikke finde opskriften – håber den kommer frem – tak

  9. Sysleren skriver

    22. februar 2014 kl. 13:33

    Øj, hvor ser den karamel bare yummi ud!

    Jeg varierer min morgenmad fra dag til dag, men her på det seneste har dagens første måltid påfaldende mange gange stået på havregrød med æblesmør på toppen. Mmm

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:02

    Kære Tanja Maria
    Det lyder virkelig som en lækker omelet! Jeg har også lige spist avocado til morgenmad 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:03

    Kære Mette,
    Det er nemlig godt med lidt ekstra morgenmadsforkælelse i weekenden 😉
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:04

    Kære Stinna,
    Det lyder virkelig som en himmelsk grød! Jeg gad godt smage den 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:04

    Kære Line
    Kom til København og spis morgenmad hos mig 🙂
    Kram fra Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:05

    Kære Emma
    Tusind tak hvor er du sød! Ha’ en dejlig søndag.
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:05

    Kære Marie,
    Du kan sagtens bruge alm. hvedemel i opskriften! 🙂
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:06

    Kære Fru Kofoed
    Det lyder virkelig lækkert og som noget, jeg skal prøve 🙂
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:06

    Kære Birgit,
    Tak for din hilsen. Jeg lover at komme med opskriften inden længe.
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2014 kl. 11:07

    Kære Sysleren
    Har du en god opskrift på æblesmør? 🙂
    Kh Anne

  19. Mia Oxholm skriver

    24. februar 2014 kl. 15:40

    Jeg elsker varieret morgenmad og den her opskrift lyder bestemt meget lækker 🙂

  20. Rune skriver

    9. marts 2014 kl. 12:50

    I laaang tid har den stået på havregrød stort set hver dag herhjemme. Det er sønnike på halvandets favorit, og han kan spise mere end både hans mor og jeg kan! Den er tit med banan eller æble, vanillepulver/kanel, kokosmel og selvfølgelig smør! Vi har talt om, om vi ikke snart skulle variere den daglige grød lidt mere, så i dag var den med hindbær.

    Mvh
    Rune

  21. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2014 kl. 16:23

    Kære Rune
    Det lyder også lækkert med grød 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap