Crumbles er noget af det hyggeligste, der findes i min verden. De emmer langt væk af comfort food og passer perfekt til at lune sig på i den lidt køligere tid, vi er havnet i her i midten af oktober. Nu hvor weekenden er lige om hjørnet, kunne man da godt drømme om en lækker crumble til dessert eller eftermiddags-treat. Denne crumble kan trylles frem på nul komma fem, og pebermyntesødmen fra After Eight Finest Mint Pralines passer super godt til de friske pærer – særligt når de som her bages sammen og forenes under et smørrigt og knasende sprødt lag crumble. Som I kan se, forsætter fine copenhagencakes og jeg vores søde leg med After Eight, og vi har efterhånden kreeret en håndfuld sjove sager. I kan se flere billeder samt finde de øvrige opskrifter samlet på After Eights danske Facebook-side.
Pærecrumble med After Eight (4 stk)
100 g sukker
50 g mel
50 g havregryn
100 g smør
4 pærer, skåret i tynde skiver
16 After Eight Finest Mint Pralines
Bland sukker, mel og havregryn sammen i en skål og smuldr smørret i, til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel pærerne i bunden af 4 små individuelle ildfaste fade og put 4 After Eight Mint Praliner i hvert fad. Smuldr til sidst crumbledejen over og bag de små crumbles i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 min – eller til de har fået en fin gylden farve.
Servér pærecrumblen lun med skyr, flødeskum eller en skefuld vanilleis til.
Ravfood skriver
Hvor ser det dog lækkert ud. Har du nogensinde prøvet at lave en skyrflødeskum? det er flødeskum som er blandet med skyr, vaniljepulver og lidt Sukrin (eller sukker). Det smager utrolig godt.
Mvh Kathe
Cecilia/copenhagencakes skriver
Anne, du er genial! Sikke en fantastisk idé!!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Ravfood,
Det har jeg ja 🙂 Jeg plejer dog at tilsætte hjemmelavet vanillesukker! Det er så godt.
God søndag.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilia,
Det er du også. Det smagte SÅ god 🙂
Kh Anne
Kamilla Vinther skriver
Hold nu op, hvor ser det sindsygt lækkert ud!
Karoline skriver
Hej Anne
Hvor ser det lækkert ud!!!
Jeg ville blot dele et tip, når jeg laver min crumble tilføjer jeg havregryn ligesom du! Men også en godt sjat fint hakkede mandler og eller mandelmel og jeg synes virkelig det smager fantastisk i 🙂
Line skriver
Kjaere Anne,
Crumble laerte jeg faktisk aa lage av en dansk dame 🙂 Hun pleide aa lage den med plommer (marinert i kanelsukker), det var fantastisk godt 🙂 Og saa maa den jo spises med vaniljeis 🙂 Ha en supersoed dag!
Anne au Chocolat skriver
Kære Karoline,
Mandler er nemlig rigtigt lækre i crumbles 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Sikke en sød historie 🙂
Kram en masse fra Anne
Emillia skriver
Hvor store skal faddene ca. være?
Anne au Chocolat skriver
Kære Emilia,
Det kommer sig ikke så nøje men ca. 10 x 10 cm.
Kh Anne
Mette skriver
Kan man lave den i et stort fad til flere personer?
Nikoline skriver
Jeg plejer at bruge boghvede eller byg i stedet for hvedemel – den bliver virkelig dejlig sprød, og jeg har en familie der ikke kan tåle gluten, så det er helt perfekt med anden kornsort! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nikoline
Det lyder som en lækker idé! Godt at du tager hensyn til din familie 🙂
Kh Anne