Jeg fortsætter soufflétemaet i dag med citronsoufflé. En påskefin dessert med mild og syrlig citronsmag, som nærmest kan beskrives som en slags bagt citronfromage. Let, luftig og dejligt frisk. Jeg er fan! Kom gerne kornene fra en halv vaniljestang i souffledejen. Og brug eksempelvis de 2 resterende æggeblommer til at bage disse dejlige boller til påskemorgenbordet.
Citronsoufflé
4 stk
2 æggeblommer
125 ml mælk
Saft af 1 citron
Fintrevet skal af 2 øko citroner
15 g maizena
1 nip salt
100 g sukker
4 æggehvider
Smør og lidt ekstra sukker til formen
Lidt flormelis til drys
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Smør fire ramekinere med smør og drys med et fint lag sukker. Kom æggeblommer, mælk, citronsaft og -skal, maizena, salt og 80 g sukker i en tykbundet gryde. Pisk det hele godt sammen og varm op til kogepunktet og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål, og lad den svale. Pisk æggehvider sammen med de resterende 20 g sukker til en marengs. Start med at røre 1/4 af marengsen i citroncremen og vend derefter forsigtigt den sidste 3/4 marengs i. Fordel soufflemassen i ramekinerne og bag dem i 15 minutter, til de er fint gyldne og har hævet fint op. Drys med flormelis og server straks.
Skriv et svar