Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Rabarber crumble med syltet ingefær

3. juni 2012 af Anne au Chocolat


De forrige to rabarbersæsoner har jeg puttet disse skønne syrlige lyserøde stængler i to forskellige kager med sprød crumble på toppen – altså en 2010 rabarberkage og en 2011 rabarberkage. Men jeg har vist aldrig delt en opskrift på en rabarbercrumble i ren form her på bloggen. Det laver jeg om på nu : )

Jeg elsker rabarbernes frække syrlighed og gør altid meget ud af at bevare rabarbernes friske smag ved at holde lidt igen med sukkeret. Jeg har også været mådeholden denne gang. Dog har jeg samtidigt tilført en anden slags sødme til crumblen i form af syltet ingefær. Ingefærens skønne varme passer perfekt til vanillesøde rabarber. Har I smagt kombinationen før ? Jeg er vild med den!

Rabarbercrumble til 4-6 personer

500 g rabarber, skåret i stykker af ca. 5 mm tykkelse
100 g sukker
80 g syltet ingefær, hakket i små stykker
1/2 vanillestang, korn af

Bland rabarberne med sukker, syltet ingefær samt vanillekorn og fordel blandingen i et ildfast fad eller små individuelle ramekinere.

75 g mel
75 g havregryn
150 g sukker
150 g smør
50 g mandler, hakket

Bland mel og sukker sammen og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan. Tilsæt til sidst havregryn og mandler og drys crumbledejen over rabarberne.

Bag crumblen i ovnen ved 190 grader til gylden i ca. 20-25 minutter. Server den lun med letpisket flødeskum, fuldfed creme fraiche eller skyr til.

Skrevet i: Desserter Tags: creme fraiche, danske rabarber, flødeskum, rabarber, rabarber crumble, rabarbercrumble, rabarberkage, skyr, syltet ingefær, vanille, vanillestang, vinrabarber

Previous Post: « Mød mig hos Valrhona i Magasin i dag :-)
Next Post: Små chokoladeballader med Caramélia »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap