De forrige to rabarbersæsoner har jeg puttet disse skønne syrlige lyserøde stængler i to forskellige kager med sprød crumble på toppen – altså en 2010 rabarberkage og en 2011 rabarberkage. Men jeg har vist aldrig delt en opskrift på en rabarbercrumble i ren form her på bloggen. Det laver jeg om på nu : )
Jeg elsker rabarbernes frække syrlighed og gør altid meget ud af at bevare rabarbernes friske smag ved at holde lidt igen med sukkeret. Jeg har også været mådeholden denne gang. Dog har jeg samtidigt tilført en anden slags sødme til crumblen i form af syltet ingefær. Ingefærens skønne varme passer perfekt til vanillesøde rabarber. Har I smagt kombinationen før ? Jeg er vild med den!
Rabarbercrumble til 4-6 personer
500 g rabarber, skåret i stykker af ca. 5 mm tykkelse
100 g sukker
80 g syltet ingefær, hakket i små stykker
1/2 vanillestang, korn af
Bland rabarberne med sukker, syltet ingefær samt vanillekorn og fordel blandingen i et ildfast fad eller små individuelle ramekinere.
75 g mel
75 g havregryn
150 g sukker
150 g smør
50 g mandler, hakket
Bland mel og sukker sammen og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan. Tilsæt til sidst havregryn og mandler og drys crumbledejen over rabarberne.
Bag crumblen i ovnen ved 190 grader til gylden i ca. 20-25 minutter. Server den lun med letpisket flødeskum, fuldfed creme fraiche eller skyr til.

