Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Små chokoladeballader med Caramélia

5. juni 2012 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Indrømmet. Jeg har indledt et passioneret kærlighedsforhold til Caramélia, Valrhonas nye søde og nuancerede karamelchokolade. Tenderende afhængighedsforhold. Men er det ikke altid sådan med kærlighed ? : )
Forholdet føles stadig helt nyt og meget spændende, og vi udforsker hinanden dagligt. Forleden valgte jeg at putte Caraméliaen i disse små chokoladeballader, hvor jeg naturligvis reducerede sukkermængden en del i forhold til den klassiske chokoladeballade, grundet karamelchokoladens skønne sødme. Jeg tilsatte desuden soltørrede tranebær, hvis syrlighed ville give et godt modspil til karamelsmagen og samtidig tilføre et lækkert sejt bid til balladerne.

Det var et hit – små, søde og karamelagtige chokoladeballader, som jeg dog ikke kunne lade være med at krydre med lidt finthøvlet Caraïbe på toppen.

Hvad siger I til disse små søde chokoladeballader ? 🙂

Den lille opskrift til 5 små ballader lyder således:

80 g smør
80 g Caramélia
50 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
40 g soltørrede tranebær

Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene, så mel og tilsidst tranebærrene.
Hæld chokoladedejen i fem små runde smurte forme (mine er 8 cm i diameter). Bag balladerne i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle helt af, inden de spises. Gerne med lidt finthøvlet mørk chokolade på toppen.

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, Caramelia, chokoladeballade, chokoladeballaden, tranebær, valrhona

Previous Post: « Rabarber crumble med syltet ingefær
Next Post: Søde Elises lækre fødselsdagskager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    5. juni 2012 kl. 12:07

    Ok, det var rigtig dumt af mig at tjekke det billede lige inden frokost – nu er jeg da for alvor sulten 😀

    De ser superskønne ud. Jeg må prøve Caraméliaen på et tidspunkt – i første omgang pønser jeg dog på en hvid chokolade-dessert til weekenden 🙂

  2. Louise skriver

    5. juni 2012 kl. 12:46

    De ser super lækre ud! En af dem kunne jeg godt sætte tænderne i… Selvom jeg satte en hel bøtte Karmel Sutra til livs igår.
    Deudover glæder mig til at møde dig hos Sif 🙂

  3. Jette Lebahn skriver

    5. juni 2012 kl. 12:51

    Hvor ser det fristende ud! Må da vist prøves!

  4. Monsterscirucs skriver

    5. juni 2012 kl. 12:58

    Sådan en omgang ballade er til hver en tid velkommen her, hold fast de ser og lyder dejligt. Lækkert ordspil, ligesom billederne. Skøn måde at forsøde livet på og lækkert med de soltørrede tranebær, dagens solskins opskrift.

  5. Marie skriver

    5. juni 2012 kl. 17:26

    Ih altså Anne,
    en eller anden dag så bestikker jeg dig til at invitere mig på sådan en, de ser alt alt for gode ud! Glæder mig selv til at eksperimentere med Carameliaen, tror den vil være fantastisk parret med appelsinskal eller mango måske.

  6. natalie - nataliechristina skriver

    5. juni 2012 kl. 19:18

    nejnej, Anne nu må du altså stoppe de der lækre opskrifter. Min mappe er allerede fyldt med ting fr din blog jeg skal lave (-;

  7. Betina, Styled OurWay skriver

    6. juni 2012 kl. 08:07

    Det er jeg nødt til at prøve! Hvor køber du Valhrona?

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:03

    Kære Piske

    Mums, det lyder skønt med en hvid chokoladedessert i weekenden. Glæder mig til at se, hvad du får kreeret 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:04

    Kære Louise

    Karamel og chokolade i smuk forening – så bliver det ikke bedre!

    Jeg glæder mig også til at møde dig 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:05

    Kære Jette

    Det smager himmelsk og kan faktisk også spises direkte fra frost – så smager de lidt af fudge 🙂 (har lige prøvet, da jeg ville tø en kage op til eftermiddagskaffen :-))

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:05

    Kære Monsterscircus

    Jeg har netop spist en til med stor livsnydende karamelfornøjelse 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:06

    Kære Marie

    Det lyder som en god idé! Og lækre smagsparringer 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:07

    Kære Natalie

    Du er sød 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:07

    Kære Betina

    I Kbh kan du købe denne Caramélia chokolade i Magasin og hos Kunst og Køkkentøj! 🙂

    Kh Anne

  15. marie skriver

    6. juni 2012 kl. 22:21

    eksperimenterne eller bestikkelsen er en god ide? Måske en kombination, hmm 🙂

  16. Sigrid skriver

    2. november 2013 kl. 08:20

    Hej Anne
    Hvad er forskellen på Caramélia og valrhonas dulcey ? 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2013 kl. 16:47

    Kære Sigrid
    Caramélia er en mælkechokolade tilsat karamelliseret sukker, og Dulcey er en karamelliseret hvid chokolade 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap