E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små chokoladeballader med Caramélia

5. juni 2012 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Indrømmet. Jeg har indledt et passioneret kærlighedsforhold til Caramélia, Valrhonas nye søde og nuancerede karamelchokolade. Tenderende afhængighedsforhold. Men er det ikke altid sådan med kærlighed ? : )
Forholdet føles stadig helt nyt og meget spændende, og vi udforsker hinanden dagligt. Forleden valgte jeg at putte Caraméliaen i disse små chokoladeballader, hvor jeg naturligvis reducerede sukkermængden en del i forhold til den klassiske chokoladeballade, grundet karamelchokoladens skønne sødme. Jeg tilsatte desuden soltørrede tranebær, hvis syrlighed ville give et godt modspil til karamelsmagen og samtidig tilføre et lækkert sejt bid til balladerne.

Det var et hit – små, søde og karamelagtige chokoladeballader, som jeg dog ikke kunne lade være med at krydre med lidt finthøvlet Caraïbe på toppen.

Hvad siger I til disse små søde chokoladeballader ? 🙂

Den lille opskrift til 5 små ballader lyder således:

80 g smør
80 g Caramélia
50 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
40 g soltørrede tranebær

Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene, så mel og tilsidst tranebærrene.
Hæld chokoladedejen i fem små runde smurte forme (mine er 8 cm i diameter). Bag balladerne i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle helt af, inden de spises. Gerne med lidt finthøvlet mørk chokolade på toppen.

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, Caramelia, chokoladeballade, chokoladeballaden, tranebær, valrhona

Previous Post: « Rabarber crumble med syltet ingefær
Next Post: Søde Elises lækre fødselsdagskager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    5. juni 2012 kl. 12:07

    Ok, det var rigtig dumt af mig at tjekke det billede lige inden frokost – nu er jeg da for alvor sulten 😀

    De ser superskønne ud. Jeg må prøve Caraméliaen på et tidspunkt – i første omgang pønser jeg dog på en hvid chokolade-dessert til weekenden 🙂

  2. Louise skriver

    5. juni 2012 kl. 12:46

    De ser super lækre ud! En af dem kunne jeg godt sætte tænderne i… Selvom jeg satte en hel bøtte Karmel Sutra til livs igår.
    Deudover glæder mig til at møde dig hos Sif 🙂

  3. Jette Lebahn skriver

    5. juni 2012 kl. 12:51

    Hvor ser det fristende ud! Må da vist prøves!

  4. Monsterscirucs skriver

    5. juni 2012 kl. 12:58

    Sådan en omgang ballade er til hver en tid velkommen her, hold fast de ser og lyder dejligt. Lækkert ordspil, ligesom billederne. Skøn måde at forsøde livet på og lækkert med de soltørrede tranebær, dagens solskins opskrift.

  5. Marie skriver

    5. juni 2012 kl. 17:26

    Ih altså Anne,
    en eller anden dag så bestikker jeg dig til at invitere mig på sådan en, de ser alt alt for gode ud! Glæder mig selv til at eksperimentere med Carameliaen, tror den vil være fantastisk parret med appelsinskal eller mango måske.

  6. natalie - nataliechristina skriver

    5. juni 2012 kl. 19:18

    nejnej, Anne nu må du altså stoppe de der lækre opskrifter. Min mappe er allerede fyldt med ting fr din blog jeg skal lave (-;

  7. Betina, Styled OurWay skriver

    6. juni 2012 kl. 08:07

    Det er jeg nødt til at prøve! Hvor køber du Valhrona?

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:03

    Kære Piske

    Mums, det lyder skønt med en hvid chokoladedessert i weekenden. Glæder mig til at se, hvad du får kreeret 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:04

    Kære Louise

    Karamel og chokolade i smuk forening – så bliver det ikke bedre!

    Jeg glæder mig også til at møde dig 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:05

    Kære Jette

    Det smager himmelsk og kan faktisk også spises direkte fra frost – så smager de lidt af fudge 🙂 (har lige prøvet, da jeg ville tø en kage op til eftermiddagskaffen :-))

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:05

    Kære Monsterscircus

    Jeg har netop spist en til med stor livsnydende karamelfornøjelse 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:06

    Kære Marie

    Det lyder som en god idé! Og lækre smagsparringer 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:07

    Kære Natalie

    Du er sød 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2012 kl. 15:07

    Kære Betina

    I Kbh kan du købe denne Caramélia chokolade i Magasin og hos Kunst og Køkkentøj! 🙂

    Kh Anne

  15. marie skriver

    6. juni 2012 kl. 22:21

    eksperimenterne eller bestikkelsen er en god ide? Måske en kombination, hmm 🙂

  16. Sigrid skriver

    2. november 2013 kl. 08:20

    Hej Anne
    Hvad er forskellen på Caramélia og valrhonas dulcey ? 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2013 kl. 16:47

    Kære Sigrid
    Caramélia er en mælkechokolade tilsat karamelliseret sukker, og Dulcey er en karamelliseret hvid chokolade 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap