Indrømmet. Jeg har indledt et passioneret kærlighedsforhold til Caramélia, Valrhonas nye søde og nuancerede karamelchokolade. Tenderende afhængighedsforhold. Men er det ikke altid sådan med kærlighed ? : )
Forholdet føles stadig helt nyt og meget spændende, og vi udforsker hinanden dagligt. Forleden valgte jeg at putte Caraméliaen i disse små chokoladeballader, hvor jeg naturligvis reducerede sukkermængden en del i forhold til den klassiske chokoladeballade, grundet karamelchokoladens skønne sødme. Jeg tilsatte desuden soltørrede tranebær, hvis syrlighed ville give et godt modspil til karamelsmagen og samtidig tilføre et lækkert sejt bid til balladerne.
Det var et hit – små, søde og karamelagtige chokoladeballader, som jeg dog ikke kunne lade være med at krydre med lidt finthøvlet Caraïbe på toppen.
Hvad siger I til disse små søde chokoladeballader ? 🙂
Den lille opskrift til 5 små ballader lyder således:
80 g smør
80 g Caramélia
50 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
40 g soltørrede tranebær
Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene, så mel og tilsidst tranebærrene.
Hæld chokoladedejen i fem små runde smurte forme (mine er 8 cm i diameter). Bag balladerne i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle helt af, inden de spises. Gerne med lidt finthøvlet mørk chokolade på toppen.



