Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Små chokoladeballader med Caramélia

5. juni 2012 af Anne au Chocolat

Indrømmet. Jeg har indledt et passioneret kærlighedsforhold til Caramélia, Valrhonas nye søde og nuancerede karamelchokolade. Tenderende afhængighedsforhold. Men er det ikke altid sådan med kærlighed ? : )
Forholdet føles stadig helt nyt og meget spændende, og vi udforsker hinanden dagligt. Forleden valgte jeg at putte Caraméliaen i disse små chokoladeballader, hvor jeg naturligvis reducerede sukkermængden en del i forhold til den klassiske chokoladeballade, grundet karamelchokoladens skønne sødme. Jeg tilsatte desuden soltørrede tranebær, hvis syrlighed ville give et godt modspil til karamelsmagen og samtidig tilføre et lækkert sejt bid til balladerne.

Det var et hit – små, søde og karamelagtige chokoladeballader, som jeg dog ikke kunne lade være med at krydre med lidt finthøvlet Caraïbe på toppen.

Hvad siger I til disse små søde chokoladeballader ? 🙂

Den lille opskrift til 5 små ballader lyder således:

80 g smør
80 g Caramélia
50 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
40 g soltørrede tranebær

Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene, så mel og tilsidst tranebærrene.
Hæld chokoladedejen i fem små runde smurte forme (mine er 8 cm i diameter). Bag balladerne i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle helt af, inden de spises. Gerne med lidt finthøvlet mørk chokolade på toppen.

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, Caramelia, chokoladeballade, chokoladeballaden, tranebær, valrhona

Previous Post: « Rabarber crumble med syltet ingefær
Next Post: Søde Elises lækre fødselsdagskager »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap