Når man går på kirsebærrov i sit nye kvarter sammen med sin mand og sin søn, er sommerlykken gjort. Og putter man kirsebærrene i en crumble, får man englene til at synge. Denne sommersøde kirsebærcrumble kan spises som dessert, til eftermiddagskaffen eller – som vi gjorde – til morgenmad. Nyd den lun eller afkølet, som den er eller gerne med fuldfed creme fraiche, letpisket fløde eller en kugle vaniljeprikket is til. Portionen her passer til 2 kageglade personer (vi spiste den hele på én gang, min mand og jeg <3 ), men man kan bare gange opskriften op.
Kirsebærcrumble
2(-4) personer
55 g koldt smør
65 g mel
50 g sukker
200 g kirsebær uden sten, halveret
15 g sukker
15 mandelflager
Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel og sukker. Smuldr det mellem fingrene til det ligner brødkrummer. Kom de halve kirsebær i et lille ovnfast fad og drys med 15 g sukker. Fordel crumbledejen over og drys med mandelflager. Bag crumblen i ovnen ved 190 grader varmluft i ca 25 minutter, til den er let gylden.
Ida V skriver
Hej Anne
Hvor ser det lækkert ud! Hvad måler det fad, du har brugt.
Bedste hilsner
Ida
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Mange tak 🙂 Mit fad er ca. 15×12 cm. Men du kan også bage det i en rund form eller i individuelle små ramekinere. Det er helt op til dig!
Kh Anne