E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum

28. august 2020 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Lige efter sommerferien mødtes jeg med Mette Ravn, som står bag vaniljefirmaet af samme navn – Mette Ravn Vanilje. Det var en super hyggelig eftermiddag, hvor jeg fik en introduktion til vaniljens magiske univers og Mettes spændende historie. Og så var jeg så heldig at få fire vaniljestænger med hjem som gave. En fra Costa Rica, en fra Tahiti, en fra Magadaskar og en fra Uganda. Som med chokolade, kaffe og vin er vanilje ikke bare vanilje, og terroir og sort har meget at sige for den enkelte slags vanilje, hvad angår smagsnoter og duft. Bliv meget klogere på vaniljen ved at dykke ned i Mette Ravns nørdede vaniljeunivers fyldt med kvalitet og passion.

Til denne lille labre dessert med vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum brugte jeg Costa Rica vaniljen, som Mette faktisk lige nu kører en lille kampagne med, hvor man får en vaniljekniv med, hvis man bestiller inden 5. september.

Her kommer opskriften:

Vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum
4 personer

Vaniljemarineret mango:
1 stor moden mango eller 2 små
1/2 Costa Rica vaniljestang
50 g sukker
50 g vand

1/2 portion crumble lavet med mandelmel eller i stedet for hasselnødder
1/2 portion saltkaramel – lav gerne hele portionen 😉
Lidt ristede mandelflager
Letpisket flødeskum

Vaniljemarineret mango:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Brug en kniv til at blande vaniljekornene med lidt af sukkeret, inden det kommer i gryden sammen med resten af sukkeret, vaniljestangen og vand. Skær mangoen ud i tynde skiver og kom dem i et fad. Varm vanilje, sukker og vand op til kogepunktet og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Hæld det over mangoskiverne, og lad det marinere et i par timer på køl og gerne natten over for et udvikle vaniljesmagen. Tag gerne fadet ud i god tid inden servering, så mangoskiverne kan stuetempere.
Fordel mangoskiverne i fire små serveringsskåle og anret med crumble, saltkaramel, mandelflager og letpisket vanilje.

Tip: Prøv også at skære de vaniljemarinerede mangoskiver ud i mindre stykker og brug dem på græsk yoghurt, skyr eller havregrøden som en ekstra velsmagende morgenluksus.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Pandekager, saltkaramel og blåbær
Next Post: Citronblondie med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap