E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum

28. august 2020 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Lige efter sommerferien mødtes jeg med Mette Ravn, som står bag vaniljefirmaet af samme navn – Mette Ravn Vanilje. Det var en super hyggelig eftermiddag, hvor jeg fik en introduktion til vaniljens magiske univers og Mettes spændende historie. Og så var jeg så heldig at få fire vaniljestænger med hjem som gave. En fra Costa Rica, en fra Tahiti, en fra Magadaskar og en fra Uganda. Som med chokolade, kaffe og vin er vanilje ikke bare vanilje, og terroir og sort har meget at sige for den enkelte slags vanilje, hvad angår smagsnoter og duft. Bliv meget klogere på vaniljen ved at dykke ned i Mette Ravns nørdede vaniljeunivers fyldt med kvalitet og passion.

Til denne lille labre dessert med vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum brugte jeg Costa Rica vaniljen, som Mette faktisk lige nu kører en lille kampagne med, hvor man får en vaniljekniv med, hvis man bestiller inden 5. september.

Her kommer opskriften:

Vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum
4 personer

Vaniljemarineret mango:
1 stor moden mango eller 2 små
1/2 Costa Rica vaniljestang
50 g sukker
50 g vand

1/2 portion crumble lavet med mandelmel eller i stedet for hasselnødder
1/2 portion saltkaramel – lav gerne hele portionen 😉
Lidt ristede mandelflager
Letpisket flødeskum

Vaniljemarineret mango:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Brug en kniv til at blande vaniljekornene med lidt af sukkeret, inden det kommer i gryden sammen med resten af sukkeret, vaniljestangen og vand. Skær mangoen ud i tynde skiver og kom dem i et fad. Varm vanilje, sukker og vand op til kogepunktet og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Hæld det over mangoskiverne, og lad det marinere et i par timer på køl og gerne natten over for et udvikle vaniljesmagen. Tag gerne fadet ud i god tid inden servering, så mangoskiverne kan stuetempere.
Fordel mangoskiverne i fire små serveringsskåle og anret med crumble, saltkaramel, mandelflager og letpisket vanilje.

Tip: Prøv også at skære de vaniljemarinerede mangoskiver ud i mindre stykker og brug dem på græsk yoghurt, skyr eller havregrøden som en ekstra velsmagende morgenluksus.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Pandekager, saltkaramel og blåbær
Next Post: Citronblondie med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Favorit årstiden 🌳🌱🌞 Hav en dejlig forlænget weekend kære jer🫶🏻
Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap