Lige efter sommerferien mødtes jeg med Mette Ravn, som står bag vaniljefirmaet af samme navn – Mette Ravn Vanilje. Det var en super hyggelig eftermiddag, hvor jeg fik en introduktion til vaniljens magiske univers og Mettes spændende historie. Og så var jeg så heldig at få fire vaniljestænger med hjem som gave. En fra Costa Rica, en fra Tahiti, en fra Magadaskar og en fra Uganda. Som med chokolade, kaffe og vin er vanilje ikke bare vanilje, og terroir og sort har meget at sige for den enkelte slags vanilje, hvad angår smagsnoter og duft. Bliv meget klogere på vaniljen ved at dykke ned i Mette Ravns nørdede vaniljeunivers fyldt med kvalitet og passion.
Til denne lille labre dessert med vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum brugte jeg Costa Rica vaniljen, som Mette faktisk lige nu kører en lille kampagne med, hvor man får en vaniljekniv med, hvis man bestiller inden 5. september.
Her kommer opskriften:
Vaniljemarineret mango med crumble, saltkaramel og flødeskum
4 personer
Vaniljemarineret mango:
1 stor moden mango eller 2 små
1/2 Costa Rica vaniljestang
50 g sukker
50 g vand
1/2 portion crumble lavet med mandelmel eller i stedet for hasselnødder
1/2 portion saltkaramel – lav gerne hele portionen 😉
Lidt ristede mandelflager
Letpisket flødeskum
Vaniljemarineret mango:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Brug en kniv til at blande vaniljekornene med lidt af sukkeret, inden det kommer i gryden sammen med resten af sukkeret, vaniljestangen og vand. Skær mangoen ud i tynde skiver og kom dem i et fad. Varm vanilje, sukker og vand op til kogepunktet og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Hæld det over mangoskiverne, og lad det marinere et i par timer på køl og gerne natten over for et udvikle vaniljesmagen. Tag gerne fadet ud i god tid inden servering, så mangoskiverne kan stuetempere.
Fordel mangoskiverne i fire små serveringsskåle og anret med crumble, saltkaramel, mandelflager og letpisket vanilje.
Tip: Prøv også at skære de vaniljemarinerede mangoskiver ud i mindre stykker og brug dem på græsk yoghurt, skyr eller havregrøden som en ekstra velsmagende morgenluksus.
Skriv et svar