Det er nu over et halvt år siden, at jeg udgav e-bogen Glutenfri & Sukkerfri, og I er SÅ mange, som har købt den. Det gør mig meget glad – kæmpe tak for det!
Den største glæde er de positive tilkendegivelser, som jeg modtager på ugentlig basis om, hvordan opskrifterne hitter hos jer og jeres medspisere. Det gør mine opskriftsudvikling endnu sjovere og meningsfuld.
De hurtige morgenboller er den opskrift, som får allermest ros. De er nemme at lave, har en super luftig krumme og smager som “rigtige boller” (hvem definerer i øvrigt, hvad en rigtig bolle er – men I forstår, hvad jeg mener).
Jeg har leget videre med opskriften, og her er et par hæveversioner, som kan være nyttige at prøve af, hvis man har lyst. I den første version hæver dejen i skålen og bages umiddelbart efter at være blevet formet. Det sikrer, at bollerne hæver fint op i højden hver gang. Ud af de mange roser, har der nemlig været et par enkelte, som har skrevet, at de ellers meget velsmagende og luftige boller blev en smule flade nogle gange. Derfor har jeg testet denne hævemetode som et alternativ – og den fungerer bare super godt!
Den anden metode er en koldhævet version, som er ideel, hvis man gerne vil kunne forberede dejen aftenen inden, så man blot skal forme og bage bollerne om morgenen.
NY HÆVEVERSION AF DE HURTIGE BOLLER*:
Dæk skålen med den æltede dej med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve på køkkenbordet i 1 time.
Opvarm ovnen til 250 grader varmluft med bageplader i. Hæld dejen ud på køkkenbordet. Tag den ene bageplade ud af ovnen. Hak bollerne ud som anvist i e-bogen. Bagetid er det samme, men kom gerne bollerne på den varme plade.
DEN KOLDHÆVEDE VERSION:
Kom den æltede dej i en skål med låg eller en condibøtte, og lad den stå på køkkenbordet i en time. Kom den derefter på køl natten over. Om morgenen/dagen efter: Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den temperere i ca. 30 minutter, mens ovnen varmer op med en bageplade i. Hak bollerne ud som anvist i e-bogen. Bagetid er det samme, men kom gerne bollerne på den varme plade.


