I går smagte min eftermiddag også sødt af Indien. Jeg lavede som planlagt resten af chai crème anglaisen til is. På billedet ser I, hvordan chai isen så ud, da den lige var kørt på ismaskinen. Blød, sød, krydret og cremet – ok, det kan I ikke se ud fra billedet, men det forsikrer jeg jer, at isen var.
Jeg er i Magasin igen i eftermiddag, så kom gerne forbi Valrhona Shop og sig hej til mig og smag nogle af de lækre Valrhona Grand Cru’er.
Livsmod skriver
En ismaskine står helt klart på ønskelisten, når en Kenwoodmajor er flyttet ind 😀 Elsker Valrona chokolade, det har jeg gjort i mange mange år. Men jeg skal undervise konfirmander hver gang du lander i magasin kbh. Jeg må udtænke en plan der kan kombinere chokolade og kristus 😉 Hav en skøn dag!
Julie/Gane&Gaffel skriver
Hej Anne.
Chai is lyder som en drøm. Jeg kan ikke huske om jeg har spurgt dig om dette før, men hvilken ismaskine har du – og kan den anbefales? Er i gang med at skrive mine juleønsker og vil sindssygt gerne have en ismaskine. Jeg er bare meget i tvivl om hvilken det skal være. Hvis du har nogen tips eller anbefalinger af en art, må du meget gerne dele dem.
Jeg har forresten gået og glædet mig til at se hvordan dine billeder ville blive, nu hvor betongulvet og du er gået hver til sit. Men det tegner jo rigtigt godt! 🙂
Kristinas Madunivers skriver
Hej Anne
Ja, Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvilken ismaskine du bruger, garanteret en med kompressor ?
De plejer at være P…. dyre, har du kendskab til nogle maskiner, hvis man er nybegynder, ?
Jeg søger dog ikke efter dem, hvor man skal sætte skålen i fryseren først, inden maskinen virker, dem har jeg hørt er dårlige.
Hilsen Kristina
Anne au Chocolat skriver
Kære Livsmod
Rigtig god weekend til dig. Håber den bliver fin og choko-ladet 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Tak, jeg glæder mig til at udforske flere billed-mulige steder i lejligheden efterhånden 🙂
Mht. ismaskine, så har jeg haft denne her i fem år http://emga.com/fr/catalog/appareils-frigorifique/sorbetiere/musso/sorbetiere-musso-406.002z 🙂 Jeg købte den i Kunst og Køkkentøj og valgte det mærke, fordi de på køkkenskolen i Tourrettes-sur-loup (hvor jeg jo arbejdede fra 05-06) havde nummeret større i samme mærke. Jeg er super glad for den, men den er jo lidt stor og vejer 18 kg!
Vil du gerne have en med kompressor og hele molevitten ?
God weekend.
Kh A
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina
Se mit svar til Julie 🙂
Jeg har desværre ikke forstand på andre ismaskiner, da min ismaskine er den første og sidste ismaskine i mit liv! Jeg regner med, at den holder for evigt!
Men jeg vil anbefale dig at du tager ind i Kunst og Køkkentøj – enten i Kbh eller i Aarhus – og tage en snak med personalet. De er gode rådgivere!
God weekend.
Kh Anne
Jose & Chris skriver
Den ser intet mindre end fantastisk ud, jeg er helt vild med chai! Jeg må også hellere stoppe med at bilde mig selv ind, at jeg kan finde en god alternativ løsning til fløde og sukker i is, det er jo det eneste der virker! Så hellere synde ordenligt 🙂
Bisous Chris
Benedikte Capion skriver
Mmm, chai-is lyder virkelig fantastisk.. Virkelig kombination med de slags krydrede smage i dejlig kold tilstand, kunne jeg forestille mig.. 🙂
Piskeriset skriver
Hyggeligt at møde dig igen i går – der forsvandt hurtigt en time 😀
Og jeg må give dig ret mht. den hvide chokolade. Valrhonas udgave er den bedste, jeg indtil nu har smagt.
Sacha skriver
Chai-is, det lyder som noget der skal prøves.
Den vil forhåbentlig kunne laves på gammeldaws vis, hvis man ikke lige har en maskine?
Anne au Chocolat skriver
Kære Chris
Hurra for en god kommentar 🙂 Hils Jose og rigtig god weekend!
Kh A
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Den kolde is fremhæver nemlig lige præcis smagen i de varme krydderier 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Det var så hyggeligt, at du kom forbi! Håber din smagning gik godt om aftnenen. Og dejligt med den hvide chokolade 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sacha
Ja, jeg tror godt, at den kan laves uden ismaskine, men for at være helt sikker, skulle du måske lave den i en parfait-udgave. Altså koge fløden (i stedet for sødmælk) op med krydderier og sigte dem fra, når fløden er helt afkølet, og så i stedet for at koge den op igen, og så piske den til flødeskum og vende i isen til en god gammeldaws parfait 🙂
Trine Bach skriver
Hej Anne
Jeg er helt ny indenfor isverdenen og er ved at forsøge mig med din opskrift på chai-is 🙂
Hvorfor skal massen varmes op til 83 grader til sidst? Det er svært at ramme for en begynder 🙂 (første portion blev for varm)
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine
Jeg beklager det sene svar. Ismassen skal varmes op til 83 grader, for at den tykner korrekt. Hvis den bliver varmer scrambler æggene.
Prøv igen 🙂
Kh Anne