Disse chokolade cookie sandwich med hindbæris er vanedannende lækre, ikke spor svære at lave og det perfekte til barnedåben, fødselsdagsfesten, weekenddesserten eller bare en hyggelig eftermiddagssnack.
Knasende sprøde chokolade cookies lagt sammen med en forfriskende hindbæris med et tvist af lime og dyppet i mørk chokolade med et drys af frysetørrede hindbær. Jeg er fan! Det er min mand også – han blev nødt til at spise to med det samme.
Man kan sagtens droppe chokoladedyppet og i stedet evt. putte hakket chokolade i cookiedejen. Og så kan man jo også dyppe i hvid chokolade i stedet.. bare et forslag:)
Chokolade cookie sandwich med hindbæris
9 stk
Hindbæris:
225 g frosne hindbær
100 g sukker
Fintrevet skal af 1/2 øko lime
150 g græsk yoghurt
100 ml piskefløde
Chokolade cookies:
50 g god mørk chokolade, smeltet, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 g blødt smør
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
140 g mel
1/2 tsk bagepulver
10 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)
1/2 tsk salt
Pynt:
200 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
Frysetørrede hindbær
Evt. tørrede rosenblade
Hindbæris:
Kom hindbær, sukker og limeskal i en gryde og giv bærrene et hurtigt opkog. Køl bærrene af og hæld dem i en blender sammen med græsk yoghurt og piskefløde. Blend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (20 cm x 20 cm) beklædt med bagepapir og stil den i fryseren i 3 timer.
Chokolade cookies:
Pisk chokolade, smør, brun farin og sukker sammen. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt så mel, bagepulver, kakaopulver og salt og rør godt rundt igen. Form dejen til 18 lige store kugler. Placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir (bag gerne af to omgange). Tryk kuglerne let flade og bag dem i ca. 12 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem køle helt af.
Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (6 cm) til at stikke isen ud. Saml cookie sandwich og opbevar dem i fryseren. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp cookie sandwich i chokoladen og drys med hindbær. Server straks eller stil på frys.
Maiken skriver
Hej Anne 🙂 ved du om isen er velegnet til at fryse almindeligt, altså uden en ismaskine? Ellers vil jeg bruge din hindbær-blanding til min sædvanlige is-opskrift 🙂 Venlig hilsen, Maiken
Anne au Chocolat skriver
Kære Maiken,
Denne opskrift er helt klart bedst med ismaskine, så hvis du har en god isbase, som ikke kræver maskine, så brug den i stedet ja 🙂
Kh Anne
Kate skriver
Hvor længe kan de ligge i fryseren? Det er jo ideelt ar forberede i forvejen til en fest 🙂
Cecilie skriver
Kan de laves med hvide cookies? Min mands familie er ikke så vilde med mørk chokolade – Their loss! ?
Anne au Chocolat skriver
Yes, det kan du tro 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kate,
Jeg beklager det sene svar. De kan godt ligge i et par uger – cookie bliver lidt blødere af at ligge på frost længere, men det passer godt sammen med isen og knækket fra chokoladen 🙂