I går blev ekstra sød, da jeg serverede denne fløjlsbløde mælkechokoladeis for min mand. Den er lavet med min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona, som giver isen en lækker kakaointensitet. Sommer er virkelig lig med istid herhjemme, og vi elsker det. Jeg kunne vildt godt tænke mig at høre, hvad jeres favorit is er. Så skriv endelig løs i kommentarfeltet nedenfor om jeres is darlings 🙂
Mælkechokoladeis
6 personer
180 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
350 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
100 g sukker
Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og kom straks chokoladen i og rør godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden og varm op til cremen har 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et vandbad i køkkenvasken – også gerne med isterninger i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.
Serveringsforslag: Vi nød isen sammen med karamelliseret hvid chokolade og kirsebær.
Indlægget indeholder affiliate links.
Marie skriver
Pistacieis gør mig skruebold i knæene ❤️
Ida skriver
Man kan jo næsten ikke vælge en slags!
I øjeblikket lever jeg af koldskålsis som er friskt og lækkert i varmen 🙂
Og mørk, chokoladeintens is får altid mit hjerte til at banke <3
Og rabarberskyris til morgenmad i øjeblikket får mit indre barn til at danse 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
MUMS jeg ELSKER også pistacieis. Laver du den selv? <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
WAUW – alle tre is lyder virkelig himmelske! Laver du dem selv?
Ha’ en super dejlig aften!
Kh Anne
Belinda skriver
Rabarberis er altid godt, og så er jeg en kæmpefan af alt med lakrids – også is.
Jeg laver ofte selv is Klidmoster-way på kondenseret mælk, men jeg tror jeg bliver nødt til at prøve din mælkechokoladeis, for den lyder simpelthen for lækker.
Anne au Chocolat skriver
Kære Belinda,
Har du en god opskrift på rabarberis?:) Den gad jeg godt prøve!
Ja prøv denne mælkechokoladeis – den er vanedannende!
Kh Anne
Marianne Luna skriver
En god italiensk menta-is med chokoladestykker er min evige favorit. Men jeg holder også meget af en god chokoladeis, kaffeis, vaniljeis, hindbærsorbet, skovbærsorbet, solbærsorbet, mangosorbet, citronsorbet og meget andet. 🙂
Gertrud skriver
Super lækker opskrift! At beskrive isen som værende fløjlsblød er ikke en overdrivelse! ?
Virkelig anbefalelsesværdig til alle I andre iselskere! <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
HAPS der gav du mig lige lyst til at sætte tænderne i samtlige is <3
Anne au Chocolat skriver
Kæreste søde Gertrud,
Tusind-tusind tak for dine fine ord til min is. Jeg er glad for, at den vakte begejstring hos dig.
Ha’ en super sød sommer!
Kh Anne
Lisbeth skriver
Jeg har netop fået din is-bog og er lidt ny i hjemmelavet is og har ingen ismaskine… Er det muligt at lave isen uden ?
Hilsen Lisbeth
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisbeth,
Dejligt at høre, at du har anskaffet dig Lykken er is! 🙂
Der er en håndfuld is i bogen, så kan laves uden ismaskine – mangokulfi, kanelparfait, semi-freddo blandt andet. De øvrige is kan muligvis også laves uden ismaskine, hvis man rører godt i isen undervejs i indfrysningen.
Kh Anne
Henriette skriver
Koldskålsis er min yndlings. Og jordbær, men kun når jordbærrene er i sæson. Og så udviklede jeg en heftig forkærlighed for ordentlig nougatis (ikke den fesne med blød, ligegyldig krokant, men Hansens, feks) under min sidste graviditet. Den hænger ved på 4. år, så måske er den kommet for at blive?
Jeg er faktisk også ret vild med vanilleis, hvis den er god. Kedelig vanilleis er super trist, men god vanilleis kan være en bid af himlen.
Saltkaramel-isen fra Lykken er is er til gengæld min søns favoritis. Den beder han om hver gang vi vil lave is. I dag laver vi dog jordbærparfait – vi har lige nogle bær der gerne vil trylles til is.
Anne au Chocolat skriver
Kære Henriette,
Tusind-tusind tak for din søde hilsen med masser af iskold lykke 🙂
Uhm, jordbærparfait.. <3
Kh Anne
Rikke skriver
Kære Anne.
Tak for evig gode is-opskrifter 🙂
Må jeg spørge hvilken is-maskine du har og om du er glad for den+
Mvh. Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Tak skal du have 🙂
Jeg har en Musso Sorbetiere og elsker den!
Kh Anne
Margit skriver
Kære Anne.
Jeg glæder mig til at komme i gang med dine lækre opskrifter på is 🙂 Er det en fordel at bruge Cremodan i sin is?? Bliver den bedre af det og hvor meget skal man tilsætte.?
Med venlig hilsen Margit.
Anne au Chocolat skriver
Kære Margit
Jeg beklager det lidt sene svar. Jeg har aldrig selv prøvet cremodan, så det har jeg ingen idé om desværre 🙂
Kh Anne
Asta Skov skriver
Hey Anne! Kan man lave denne lækre is på ismaskine?🤗
Mvh Asta
Anne au Chocolat skriver
Kære Asta
Ja 🙂