Vejrguderne forkæler os virkelig med fantastisk vejr for tiden. Høj sol og vaskeægte sommerfornemmelser. Og jeg forkæler familien med disse dejlige frozen yogurt ispinde med vanilje, hindbær, blåbær og citron samt et dyp af mørk chokolade og et drys knasende sprød hjemmelavet granola. Når der er granola på, må man spise disse iskolde lykkeligheder hele dagen:)
Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola
6 ispinde
Is:
1 dl piskefløde
80 g sukker
1/2 vaniljestang, korn af
400 g græsk yoghurt
Bærfyld:
50 g hindbær, friske eller frosne
50 g blåbær, friske eller frosne
1/2 øko citron, fintrevet skal af
100 g sukker
100 g smeltet god mørk chokolade fx Andoa Noir 70% fra Valrhona (reklamelink)
Hjemmelavet granola (eller frysetørrede bær evt.)
Is:
Kom piskefløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, tilsæt græsk yoghurt og pisk det til en ensartet masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt af og kør den til is på ismaskinen.
Bærfyld:
Lav gerne bærfyldet, mens cremen køler af. Kom hindbær, blåbær, citronskal og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i et par minutter. Køl helt af.
Ispinde:
Kom et par teskefulde bærfyld i silikone-ispindeformene, fyld derefter iscremen i og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede chokolade i et lille glas. Tag ispindene ud af deres form og dyp en ispind ad gangen ned i chokoladen. Drys straks med granola spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.
Rakel skriver
Så smukke! Kan man fryse de ned uten ismaskin?
Anne au Chocolat skriver
Kære Rakel,
Tak! Denne iscreme kræver desværre en ismaskine.
Kh Anne
Astrid skriver
Fantastisk opskrift – de smager himmelsk! Har du en god teknik til at fordele isen i formene? Jeg synes det var svært at få isen fordelt når den var kørt på ismaskine, og så begyndte den at smelte lidt imens, hvilket resulterede i lidt iskrystaller i isene. Hvordan gør du?
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Det er jeg SÅ glad for at høre! Jeg bruger en stor spiseske, som passer perfekt til at fylde isformene på en gang. Men ellers skal du måske stille formene på frys inden?
Kh Anne