Vores søn Kaj på 16 måneder er lidt af et A-menneske for tiden. Det tidlige morgenstunder inden vuggestue og arbejde er nu slet ikke så værst endda, og vi hygger gevaldigt med musik og morgenmad. I morges blev Kaj ganske godt underholdt, da jeg klokken 6.45 stod og dyppede disse frozen yogurt ispinde med hindbær i hvid chokolade, som var resultat af mandags aftenhygge med min elskede ismaskine fra Musso. Han fik naturligvis også lov til at smage – han havde allerede slugt sin skål morgenmad – og så var lykken gjort.
Portionen her giver 6 store ispinde og en boks med is til at scoope – se det nederste billede. Man kan snildt halvere opskriften, men den store portion giver dobbelt op på islykke, så hvorfor nøjes <3
Frozen yogurt ispinde med hindbær
6 ispinde og 1 boks med is
Is:
2 dl piskefløde
160 g sukker
1 vaniljestang, korn af
800 g græsk yoghurt
Hindbærfyld:
220 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker
150 g smeltet hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Frysetørret hindbær
Is:
Bring fløden i kog med sukker og vaniljekorn i en gryde. Tag gryden af varmen, tilsæt græsk yoghurt og pisk det til en homogen massen ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt af og frys den på ismaskinen.
Hindbærfyld:
Lav gerne hindbærfyldet, mens cremen køler af. Kom hindbær og sukker i gryde og bring det forsigtigt i kog og lad det boble i et par minutter. Køl helt af.
Ispinde: Kom et par små teskefulde hindbærfyld i ispindeformene, fyld derefter iscremen i og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over. Hæld den smeltede hvide hokolade i et lille glas og dyp ispinde ned i chokoladen. Drys straks med frysetørret hindbær og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.
Is i boks:
Kom hindbærfyld i bunden af en lille fryseregnet lufttæt boks, og fordel derefter resten af iscremen i. Slut til sidst af med lidt ekstra hindbærfyld. Opbevar isen i fryseren, til den skal nydes.
Maggie skriver
Kan den lages uten ismaskin
Anne au Chocolat skriver
Kære Maggie,
Jeg vil anbefale, at man bruger ismaskine, men prøv gerne uden!
Jeannette Andersen skriver
Hej
Jeg har et barn som ikke tåler laktose. Kan jeg evt bruge skyr i stedet fir græsk yoghurt ?
Jeannette
Anne au Chocolat skriver
Kære Jeannette,
Det kan du sagtens gøre. Det er faktisk oprindeligt en opskrift, jeg har lavet med skyr, men så prøvede jeg med græsk yoghurt denne gang for lidt forandring. Men den er også super god med skyr!
Kh Anne