I samarbejde med Moccamaster
Forårstid er sommerhustid, og vi har taget hul på sæsonen i vores sommerhus i Smidstrup, tæt på Gilleleje. Vejret er stadig lige til den lidt kølige side, men åh hvor de solstråler gør godt, når de er der, luner og byder op til dans i bare tæer i græsset og have-hæng det meste af dagen til duften af de mange syrener på vores grund.
Som jeg skrev i dette indlæg, nyder vi virkelig at have en Moccamaster i sommerhuset. Sommerhusliv og friskbrygget filterkaffe går bare hånd i hånd hos os. Vores maskine er nu blevet opgraderet med en slags moderne Madam Blå i form af denne lyseblå kaffemaskine, som er en af tre nye varianter, som Moccamaster netop har lanceret i retro-inspirerede og super forårsfine pastelfarver: lyseblå, lysegrøn og lysegrøn.
Jeg er pjattet med den skønne lyseblå farve, som passer helt perfekt til vores sommerhuskøkken, og den er lige til at blive glad i låget af at se på.
Og man bliver da i ekstra godt humør, når noget af filterkaffen brygget på maskinen så let som ingenting kan bruges til en smeltende-på-tungen-lækker og cremet islagkage, som med sin milde kaffesmag leder tankerne hen på en café au lait. Islagkagen er lavet i sommerhuset og uden ismaskine, så alle kan være med. Måske en Bededagsferie aktivitet?
P.s. Islagkagen er glutenfri.
P.p.s. Min svigerfar overtog straks vores tidligere sommerhus Moccamaster maskine. Og han blev SÅ glad!
Islagkage med café au lait smag
8 personer
Bund:
3 æggehvider
125 g sukker
125 g mandelmel
1 nip salt
Kaffeparfait:
3 æggehvider (pasteuriserede hvis ønsket)
100 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede hvis ønsket)
40 ml stærk brygget kaffe, afkølet
Pynt:
40 g mørk chokolade, hakket, til pynt
Bund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk æggehviderne til marengs med sukkeret. Vend mandelmel og salt i. Fordel dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 25-30 minutter. Køl af.
Kaffeparfait:
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret og rør kaffen i. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Kom gerne kageplast rund i kanten af springformen, inden parfaiten hældes over bunden. Frys i mindst 4 timer og gerne natten over. Pynt med hakket chokolade inden servering.
Skriv et svar