I dag er det for alvor blevet sommer. Solen skinner fra en blå himmel, og jeg var ude at gå tur med lillebror Emil i morgensolen inden kl.8 iført sommerkjole, sandaler og bare ben <3
Mens han sov sin første morgenlur, nåede jeg at skyde billeder af denne jordbæris, som jeg lavede i går aftes. Jeg glæder mig vildt meget til at servere den for Kaj, når han kommer hjem fra sin søde farmor, som har sovet hos fra i går.
Jordbærisen er lavet med danske saftige øko jordbær, som byder på en frisk aromatisk sødme uden sidestykke. Isen er dejligt cremet og flødesød med en perfekt mild smag af jordbærrene.
Jordbæris
4-6 personer
250 g friske jordbær
200 ml piskefløde
100 ml mælk
20 g glukose sirup
80 g sukker
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet masse. Hæld i ismaskine og kør til is. Nyd med det samme eller hæld den i en boks/form og sæt i fryseren til senere nydelse.
Rasmus skriver
Nøj, det ser godt ud. Og virkelig en nem opskrift.
Kunne man ikke med fordel piske flødeskum og vende i massen? Ville den så ikke blive lidt mere luftig?
Hvilken blender bruger du? Der er ikke skyggen af klumper i den du har lavet der 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Rasmus,
Jo det med at piske fløden til flødeskum er bestemt en god idé 🙂
Lige til denne her opskrift brugte jeg faktisk bare min lille smoothie blender – den blender fint det hele!
kh Anne
Kristina Krille skriver
Jeg ved godt det ikke bliver det samme, men kan man ikke bruge noget andet end mælk og fløde fx mandelmælk?
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina,
Jeg synes bestemt, at du skal prøve med mandelmælk. Vil meget gerne høre om resultatet 🙂
Sucdi skriver
Kan man lave den uden is maskine ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sucdi,
Den er bedst lavet på ismaskine!