Når man savner sommer og sol, og tilfældigvis støder på de fineste og sødeste økologiske jordbær i supermarkedet, er denne jordbæris en rimelig god erstatning. Spis isen som den er direkte fra ismaskinen eller tryl den om til istrøfler dyppet i hvid chokolade og knasende sprøde ristede havregryn. Denne jordbæris er et hit både for store og små. Herhjemme i hvert fald. Fremgangsmåden til jordbærisen er inspireret af den søde og ekstremt seje Maja!
Jordbæris trøfler med hvid chokolade og ristet havre
4 personer
Jordbæris:
250 g jordbær, renset og skåret i mindre stykker
50 ml piskefløde
50 g creme fraiche 38%*
130 ml mælk
100 g sukker
smag evt. til med lidt limesaft
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Ristet havre:
30 g smør
60 g havregryn
30 g sukker
Jordbæris:
Kom alle ingredienserne til isen i en blender (jeg brugte en stavblender) og blend sammen til en ensartet jordbærcreme uden knasende sukkerkorn. Smag evt. til med lidt limesaft. Kør isen på ismaskinen, hæld den i en beholder og opbevar den i fryseren, til den er helt frossen. Scoop 4 iskugler, stil dem på en tallerken og sæt dem tilbage i fryseren.
Ristet havre:
Smelt smørret på en pande, og tilsæt havregryn og sukker. Steg havregrynene fint gyldne ved middelvarme i 12-15 minutter. Rør lidt undervejs. Afkøl dem på et stykke bagepapir. Når de køler helt af, bliver de knasende sprøde.
Ved servering:
Smelt den hvide chokolade og hæld den i en lille skål. Kom en iskugle på en gaffel og dyp gaflen og bunden af iskuglen i den hvide chokolade. Overhæld straks resten af iskuglen med hvid chokolade med en ske og drys med den sprøde havre. Gentag med resten af iskuglerne. Stil dem på frost med det samme, så de ikke smelter.
*Du kan også bruge 100 ml piskefløde i stedet og undlade creme fraiche.
Kaj nød jordbærisen, som den var!
Indlægget indeholder affiliate links
Mette skriver
Hej
Kan man lave denne uden en ismaskine?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Jeg anbefaler altid ismaskine, men jeg synes, at du skal prøve 🙂 Så bare sørg for at røre lidt i iscremen under isfrysningen. Ca. en gang hver halve time.
Kh Anne