Tredje opskrift i træk på bloggen med is i lyse, rosafarvede pastelnuancer. De sidste to har været sorbeter. I dag serverer jeg en klassisk jordbærparfait for jer. Den kan laves i ismaskinen, men kan også sagtens laves uden! Så simpel og smager allerbedst med sødmefulde, saftige danske jordbær, som er i sæson netop nu! Jeg har drysset parfaiten med lidt frysetørrede jordbær samt rålakrids fra Johan Bülow.
Skal I ikke forkæle jeres kære med jordbærparfait? 🙂
Jordbærparfait
(2-3 pers)
2 æggeblommer
15 g sukker
250 g jordbær (renset)
70 g sukker
2 dl piskefløde
Pisk æggeblommer med 15 g sukker, til de er lyse og luftige. Blend jordbær sammen med sukker og vend det i æggesnapsen. Pisk derefter fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt i jordbærblandingen. Kør isen på ismaskinen eller stil skålen i fryseren. Rør gerne i isen undervejs (ca. 1 gang hver halve time) i indfrysningen.
Librarian Lavender skriver
Even though I can’t read it, I love looking at the photos on your blog. All your creations look amazing! Thanks for sharing this one!
Nanna Schmidt Nordestgaard skriver
Hej anne, jeg elsker din blog! Jeg kunne godt tænke mig at prøve denne opskrift, men hvor længe tager det for isen at fryse?
Venlig hilsen Nanna 🙂
Line skriver
Det ser så deilig ud!!! 🙂 Ingenting er som Skandinaviske jordbær om sommeren! 🙂
Nå fikk jeg akkurat din fantastiske sjokoladebog levert på døren!! Tusen takk!! 🙂 Den er så fin! Gleder meg til å lese mer i den! 🙂
Knus og God sommer! 🙂
Dan skriver
Hvor er chokoladen? 🙂
Mette skriver
Hej Anne 🙂
Jeg har kigget på diverse is-opskrifter på nettet, og i nogle af dem skal der glukose. Er det noget, du har erfaring med? Hvad gør glukosen godt for?
Hilsen Mette 🙂
Elizabeth skriver
Mums, Anne – jeg er simpelthen så vild med dine opskrifter. Især dem, med pastelfarvede nuancer 🙂
Anne au Chocolat skriver
Dear Librarian Lavender
THANKS a million!
Best,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Jeg beklager det sene svar. Ca. 4-5 timer vil jeg mene.
Kh Anne 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kæreste Line,
Dejligt at høre at bogen endelig er kommet frem til dig <3
KRAM og god sommer til dig <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Dan
HAHAHAH 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tak for din hilsen 🙂
Jeg plejer også at bruge glukose i mine iscremer. Jeg synes, at det giver en blødere og mere cremet is 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Elizabeth
TAK for en sød hilsen 🙂
Kh Anne
Ditte skriver
mums – lækkert 🙂 Anne har du erfaring med at udskifte noget af sukkeret med stevia?
Lærke Bjorholm skriver
Kan jeg bruge frosne jordbær i stedet for friske? 🙂
Mathilde skriver
Kan man bruge frosne jordbær?