Denne jule-parfait-is går lige i hjertet fyldt med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær.
Hvis man nu ikke spiser ris à l’amande til jul, er denne is et perfekt alternativ (og laves uden ismaskine). Opskriften udviklede jeg til Dansukker sidste år og deler den nu med jer her:)
Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær
6 personer
3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g Bagesukker fra Dansukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af bagesukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.
Marianne skriver
Mange tak for opskriften, den er super lækker – lavede den op til jul og nu laver jeg lige en omgang mere af rester af fløde fra julen 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Kh Anne
Tina skriver
Hej Anne
Kan man også kører den på en ismaskine?
Hilsen Tina
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Muligvis ja 🙂 Men jeg har ikke prøvet med parfait selv på ismaskine.
Til gengæld har jeg jo en masse andre isopskrifter til maskine.