Disse mangoispinde lavede jeg til BT for noget tid siden, og i dag deler jeg den simple opskrift med jer. Mangoisen er cremet, aromatisk, sødmefuld og med det helt perfekte tvist af syre fra citronen. Den har fået fint selskab af den frække blonde Dulcey chokolade, som med sine karamelliserede og letsalte noter virkelig passer godt til smagen af moden mango.
Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade
Is:
250 g moden mango
1 dl piskefløde
150 g græsk yoghurt
100 g sukker
lidt citron saft
Overtræk:
200 g Dulcey 32% chokolade fra Valrhona (reklamelink)
Pynt:
Frysetørret hindbær
Skær mangoen i mindre stykker. Kom alle ingredienserne til isen i en blender og blend sammen til en ensartet masse. Smag til med citronsaft. Kør til is på ismaskinen. Fyld iscremen i silikone-ispindeforme og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over.
Hak Dulcey chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Hæld den smeltede chokolade i et lille glas. Tag ispindene ud af deres form og dyp en ispind ad gangen ned i chokoladen. Drys straks med frysetørret hindbær og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.
Michelle-Marie skriver
SHIIIT de ser lækre ud 🙂 Det må være en af sommerens must-do. Tak 🙂
Mvh. Michelle-Marie
Kristina Krille skriver
Hvor ser det lækkert ud! ? Det skal absolut prøves. Tak for opskriften.
Anne au Chocolat skriver
Kære Michelle-Marie,
Det lyder bare godt 🙂
Kh ANne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina,
Yay det lyder godt 🙂 God sommer!
Anja skriver
Hold nu op de ser lækre ud – ææææælsker mango!
Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med…
Jeg har efterhånden lavet en del forskellige is, hvor der både benyttes mælk og fløde – ligesom i din opskrift.
Jeg plejer dog altid at opvarme mælke/flødeblandingen, hælde den sammen med en æggesnaps, varme det hele op igen, lade det afkøle og så køre det på ismaskine. Bliver konsistensen af denne slags is meget anderledes når det hele bare blendes og ikke varmes op forinden? 🙂
Mvh. Anja
Anne au Chocolat skriver
Kære Anja,
Tusind tak 🙂
Jeg laver de fleste is, som du beskriver – altså med en crème anglaise base som bliver legeret/varmet op til 82 grader. Men lige her med mango-isen har jeg undladt den del og særligt æggeblommerne for at få en mere ren mango smag. Den får en fantastisk konsistens 🙂
Kh Anne
Tine skriver
Hej Anne,
De ser virkelig lækre ud – skal helt klart prøves! 🙂
Jeg har dog lige et spørsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med: jeg har prøvet et par gange at lave ispinde og dyppe dem i smeltet chokolade, men begge gange er chokoladen gledet af med det samme og intet af den satte sig på isen.. hvad gør jeg mon galt?
Mvh. Tine
Anne au Chocolat skriver
Kære Tine,
Det lyder bare dejligt – jeg er sikker på, at det bliver et hit!
Jeg tror, at din chokolade har været for varmt og isen for blød. Det har jeg i hvert fald prøvet en gang med en vaniljeis.
Denne is fryses ret hård (men er dejlig cremet, når man spiser den), så der fryser chokoladen fint fast med det samme. Men hold alligevel øje med, at chokoladen ikke er for varm.
God fornøjelse!
Kh Anne
Emilia skriver
hejsa,de lyder mega lækkre. kan man mon lave dem uden ismaskine?
Anne au Chocolat skriver
Kære Emilia,
Tak skal du have! De skal helst laves med ismaskine.
Kh Anne