I aftes havde jeg brug for en overspringshandling midt i en bunke arbejde. Det blev til denne syrligt søde og meget friske nektarinsorbet med hakkede stykker af den yderst vanedannende, cremede og kiksede Dulcey chokolade fra Valrhona. Jeg lavede sorbeten på min ret så nye og meget dejlige Wilfa ismaskine, som vakte glæde hos min kæreste. Både sorbeten og ismaskinen.
Jeg lavede sorbeten på forholdsvis umodne nektariner, og mængden af sukker blev også bestemt af nektarinernes syrlighed.
Nektarinsorbet
(2 personer)
4 nektariner (ca. 220 g)
110 g sukker
110 ml vand
Skyl nektarinerne og skær dem i mindre stykker à ca. 1 cm (uden stenene). Kom dem ned i en gryde med sukker og vand. Rør godt rundt og bring nektarinstykkerne i kog. Sæt låg på og kog stykkerne i ca. 10 minutter, til de er møre. Køl dem ned i ca. 10 minutter og stavblend dem. Hvis man ønsker en lidt grovere sorbet, kan man lade være med at stavblende den helt fint. Og hvis man ønsker en helt fin sorbet, kan man vælge at passere nektarinmassen gennem i si. Køl nektarinmassen helt ned. Kør den til sorbet på ismaskinen og servér den straks – gerne med hakket Dulcey.
A+K/VenterPaaVin skriver
Nemmere bliver det da vist ikke 😀
Ser så lækkert og sommerligt ud.
– Anne
Fru Kofoeds Køkken skriver
Åh, den dér Dulcey, altså… Og så nektariner, som jeg elsker! Bliver det næsten bedre?
Sif skriver
Mmm! Nu kan jeg ikke tænke på andet end nektariner.