Endnu en fin forårsdag er begyndt, og solen skinner smukt. Man bliver glad i låget af at mærke de varme solstråler i ansigtet og samtidig beundre alle de fine lysegrønne knopper på træerne og buskenes grene, som er klar til at springe ud. Når det er forår, har jeg altid ekstra meget lyst til is, og her til morgen har jeg lavet en lækker iskage, jeg glæder mig til at dele med jer om et par dage.
I dagens opskrift forkæler bloggen alle chokoladefans, som også E L S K E R is! Og så skal man ikke bruge ismaskine for at lave isopskriften. Det er nemlig en parfait is, som byder på hele tre slags chokolader – hvid chokolade, mørk chokolade samt den blonde og karamelfrække Dulcey chokolade fra Valrhona – i isen og på toppen. Jeg har også drysset med lidt chokoladeperler fra Valrhona, men de kan godt undlades.
Her er den ret simple og meget chokoladelækre opskrift på parfait is:
Parfait is med tre slags chokolader
6 personer
3 æggehvider (pasteuriserede hvis ønsket)
85 g sukker
250 ml fløde
3 æggeblommer (pasteuriserede hvis ønsket)
Korn af 1 vaniljestang
40 g Dulcey 32% chokolade, smeltet
40 g god mørk chokolade, smeltet
40 g god hvid chokolade, smeltet
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum. Pisk tilsidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret samt vaniljekorn. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Drizzl hurtigt det meste af de tre chokolader i iscremen og vend samtidig rundt i cremen med en dejskraber. Hæld iscremen i små forme og pynt med resten af chokoladen og evt. chokoladeperler fra Valrhona. Frys isen i mindst 4 timer og nyd derefter.
[…] Idee siit. […]