I weekenden forkælede jeg mig selv ved at lave en vanillet skyr is, som jeg spiste til morgenmad sammen med en saftig blomme og sprød müsli.
Det er en af de letteste iscremer, jeg endnu har lavet. Øko skyr, øko piskefløde og min hjemmelavede vanillesukker (et sukkerglas proppet med alle de resterende halve og hele tomme vanillestænger, jeg hen ad vejen har til overs fra diverse vanilleprikkede eventyr).
Isen er frisk, let og syrlig men stadig cremet på den rige og fløjlsbløde måde. Det bliver med garanti en is, jeg kommer til at vende tilbage til fremover. En nordisk frozen yogurt! På sin vis. Faktisk kan man også spise den køleskabstempereret som en slags luksus vanilleyoghurt, som er perfekt til weekendens fine morgenborde. Jeg nød i hvert fald en lille portion, inden resten fik en tur i ismaskinens kølighed.
Til skyr isen bruges
1 dl piskefløde
80 g vanillesukker (se ovenfor)
400 g skyr
Kog fløden op med sukker i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt skyr, og pisk det til en homogen masse ved hjælp af et piskeris. Køl cremen helt ned og frys den på ismaskinen. Server isen direkte fra ismaskinen og nyd nyd nyd!
Dosija Panini skriver
Nu er det der jo en rigtig fed is..
Skyr er godt, men det er fløden ikke. Endnu bedre ville være KUN skyr med god lakridspulver.
Louise B. skriver
Kan man lave den, hvis man ikke har en ismaskine? 🙂
Anne skriver
Uhm, hvor lyder det afsindigt nemt og afsindigt godt (:
– Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Dosija
Min blog handler om livnydende lækre søde sager og desserter. Hvis du ikke synes om, at jeg bruger fløde, så tror jeg ikke, at du får så meget ud af snuse rundt i mit univers 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise B
Denne slags is kræver desværre en ismaskine! 🙁
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Ja, det er en genial is 🙂
Kh Anne
Julie/Gane&Gaffel skriver
Nejjjj hvor lyder det dog godt, Anne. DET skal jeg lave! Elsker yoghurt-is for at have en dejlig frisk syrlighed midt i mødet mellem det fede og søde. Haps!
Ann-Christine skriver
Genialt, den skal helt sikkert en tur i min ismaskine.
Signe skriver
Uh, hvor lækkert, Anne!
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
TAK for i går! Du må prøve at lave denne is 🙂
KRAM
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Ja, det skal du glæde dig til 🙂
Den er himmelsk og super simple!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe
Har du en ismaskine? Hvis ja, må du prøve at lave den 🙂
Kh Anne
Vinnie skriver
Det strømmer ind med opskrifter omkring skyr – men denne her lyder som en af de bedste 😉 Ser frem til at prøve den.
Anne au Chocolat skriver
Kære Vinnie
Det lyder dejligt! Den er også god 🙂
Kh Anne
Mette skriver
NORDISK frosne yoghurt!
Genialt, kære Anne.
Intet mindre 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tusind tak søde mette 🙂
Kram fra A
I Rivera skriver
Delicious. Looks so wonderful.
karen skriver
Det vil jeg prøve. Lyder så lækkert. Har du nogle fortrukne skyr leverandører. Jeg synes Arlas er meget grynet…men den er også lettest tilgængelig….
Anne au Chocolat skriver
Dear I Rivera
Thanks, it is 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Karen
Jeg bruger den økologiske fra SuperBrugsen som kommer i en lyseblå bøtte. Er det den samme, du bruger? Jeg er ganske tilfreds.
Kh Anne
Marie / Cocina Fragrante skriver
Jeg vil OGSÅ have is til morgenmad! MMM…Jeg plejer at spise skyr med god ahornsirup og blåbær, mon ikke det også kunne laves om til en is af en slags tænker min madglade hjerne straks!
Bliver altid så inspireret til at gå ud og lege i det søde køkken, i dag bliver det f.eks til en frugtsalat med hvid chokolade og skyr råcreme med masser af vanilje!
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det lyder skønt 🙂
Kh Anne
Gerda otte skriver
Hej.
Den skyr-is vil jeg glæder mig til at køre på min nye ismaskine. Vi spiser skyr hver morgen og foretrækker Thiese skyr. Den er cremet, tyk og lækker. Brugsen og nogle Fakta-butikker har den.
Gerda
Jenny skriver
Er det kun for at opløse sukkeret, at fløden skal varmes? Jeg ville være nervøs for at skyren skilder, når den varme fløde kommer i.
Er i øvrigt kommet på min to make liste.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny
Du skal ikke være bange! Skyren skiller ikke!
kh Anne
Trine skriver
Hej Anne,
Nu er det jo sommer og derfor er jeg faldet over din lækre opskrift på skyr is.
Jeg skal ud og købe en ismaskine med det samme – kan du anbefale en speciel?
God sommer 🙂
Kh Trine
Tina Christensen skriver
Hej Anne
Jeg forstår ikke det med de 80 g. vaniliesukker…
Vil du ikke forklare hvad jeg kan bruge?
Kh tina
Karl-Christian skriver
Så enkel og dog så aldeles storartet.
Jeg ændrede opskriften en lille smule. Bægeret med Skyr indeholdt 500 g, så det brugte jeg altsammen. Jeg havde ingen vaniljestang, så det blev til 2 spsk vaniljesukker + 4 spsk melis (ialt 80 g). Boertset fra det, fulgte jeg opskriften slavisk o har nu smagt den allerdejligste is, man kan tænke sig og det er ikke engang sommer! 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Karl-Christian
Hvor lyder det bare godt 🙂
Kh Anne
Stine B skriver
… så er iscremen i køleskabet og venter på at komme i ismaskinen. Tror den bliver god, kom dog til at “tabe” en ekstra deciliter fløde ned i den – ups, men man skal jo ikke smide mad ud 😉
Tak for en forhåbentlig god opskrift – gør min alene-hjemme-aften en tand bedre.
God weekend !
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
God søndag 🙂
kh Anne
Merete skriver
Hejsa….. er der nogen som har erfaring med at fryse ned efter den har været en tur i ismaskinen? Jeg vil nemlig gerne lave den til vores barnedåb, hvor dessertbordet skal være flere slags is, men vil gerne kunne lave den i forvejen……. så jeg ikke skal stå med ismaskinen mv. på dagen 🙂 På forhånd tak
M skriver
Det kan godt lade sig gøre, uden ismaskine, man skal bare se til det/røre i det, ret tit. 🙂
Hvor længe kan skyr is holde sig i fryseren?
Mette Petersen skriver
Mmm jeg har lige laver en portion af denne lækre is med tilhørende vaffel ….. mums mums mums