I SAMARBEJDE MED DANSUKKER
Selvom solen gemmer sig bag blæsende skyer, er der alligevel sommerfornemmelser herhjemme i dag. Jeg kommer nemlig altid i sommerstemning, når jeg laver is på min ismaskine.
Og i dag er der hjemmelavet vaniljeis med saltkaramel på programmet. Jeg har brugt glukosesirup fra Dansukker i både vaniljeiscremen og saltkaramellen. Glukosesirup er lavet af forskellige sukkerarter, som udvindes af hvedestivelse. Den er blandt andet genialt til is, da den hæmmer krystallisering og giver isen en særlig cremet og blød konsistens.
Jeg udskiftede også noget af bagesukkeret i saltkaramelopskriften med glukosesirup, og det gør jeg klart fra nu af. Den nemmeste, lækreste karamel, som ikke sukkerklumper/krystalliserer under tilberedningen.
Vaniljeis med saltkaramel
Saltkaramel:
95 g bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup fra Dansukker
200 ml piskefløde
Et nip salt
Vaniljeis:
375 ml sødmælk
225 ml piskefløde
50 g glukosesirup fra Dansukker
60 g bagesukker fra Dansukker
6 æggeblommer
1 vaniljestang
Saltkaramel:
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges.
Vaniljeis:
Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med bagesukkeret og vaniljekornene i en skål.
Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen.
Kør vaniljeisen på ismaskinen og server den med saltkaramel til, eller bland hurtigt saltkaramel sammen med isen, når den kommes i isformen/boksen.
Maria Monica skriver
Hi Anne,
Just wondering if you have this recipe in English. I was checking your web but I couldn’t find it. “Vanilla med and salt caramel ice cream”
I really appreciate your help.
Rikke skriver
Hej Anna,
Hvor er din fine ismaskine fra?
Vh Rikke
Louise skriver
Hej Anne
Kan man bruge alm. hvid melis I samme mængde istedet for bagesukker ?
Mvh Louise
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Ja det kan du sagtens. Almindeligt sukker i samme mængde.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Hej Rikke,
Det er en Musso Mini ismaskine 🙂
Anne au Chocolat skriver
Dear Maria,
It’s only in Danish. But I think it google translates pretty well. Don’t hesitate to ask questions.
Best Anne
Mette Petersen skriver
Hej Anne
Hvor meget svare dine is opskrifter til sådan ca i ml ? Jeg har en rimelig rummelig ismaskine men har svært ved at vurdere mængden af færdig is ift beholder til indfrysning.
Håber det giver mening
Og tak for nogle lækre opskrifter har endelig fundet de perfekte opskrifter til hjemmelavet is
Savner en kaffe is dog men vil eksperimentere med en vanille is tilsat oprørt instantkaffe og kahlua måske
Har du i øvrigt arbejdet med tilsætninger af cremodan til is? Jeg har købt det og sjusser mig frem men kun godt bruge et præcis mål for hvormeget der skal tilsættes til en portion.
Mvh Mette
Anna skriver
Hej Anne,
Kan man bruge rørsukker i stedet for alm. sukker i saltkaramellen?
Kh. Anna
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Ja det tror jeg godt, men det skal være en finkornet rørsukker så.
Kh Anne
Nicklas skriver
Utroligt lækre is opskrifter hele vejen rundt! Har efterhånden prøvet en del af dem i privaten og de fungere super godt og er meget lette at gå til.
Klart en anbefaling herfra til alle der overvejer at rode lidt rundt med is nu hvor vejret snart bliver varmere!