Det er sommer, det er sol og det er søndag!
I dag er for alvor en solstrålende sommerdag, og det lune vejr indbyder til en kølig og forfriskende is. Så er det jo heldigt, at jeg lige kan servere en virtuel is for jer i form af dagens opskrift; en vanilleparfait som ikke danner iskrystaller, selvom den laves uden ismaskine og ej heller røres i undervejs i indfrysningen. Hemmeligheden er marengs, som udover at forhindre krystalliseringen også giver den flødefyldte parfait en mere let og luftig karakter, som jeg holder meget af. Som sprødt indslag i isen brugte jeg nogle af de karamelliserede solsikkekerner, jeg havde til overs fra min panna cotta. Karamellen opløser sig en smule, når den siger hej til og kommer i fysisk kontakt med den cremede vanilleparfait, og det resulterer i en række barndomsminder, da smagen nemlig er noget nær den samme som den klassiske nougat is fra Hjem-Is. Bare bedre! Jeg puttede også rosiner i, da jeg elsker deres smag og seje konsistens – og den er ekstra sej i lettere frossen tilstand.
Opskriften på vanilleparfaiten er vel en slags basis-opskrift i den forstand, at den kan varieres i det uendelige. Her har jeg som vist brugt den i lag med rosiner og solsikkekerner, og det bliver til mange små glas. Opskriften kan i hvert fald mætte 5-6 personer, alt afhængigt af hvor meget fyld, der tilsættes!
Vanilleparfaiten laver således:
250 ml fløde
3 æggeblommer
20 g sukker
1/2 vanillestang, korn af
3 æggehvider
65 g sukker
Pisk fløden til en blød flødeskum. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med de 20 g sukker samt vanillekorn. Pisk derefter æggehviderne til marengs med de 65 g sukker. Vend tilsidst forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet.
Nu kan der tilsættes fyld efter ønske, inden parfaiten fryses i individuelle portionsglas eller forme.
God fornøjelse og go’ sommer 🙂
Marie skriver
Uhm det ser godt ud! (som dine kreationer altid gør, Anne) Glæder jeg mig til at prøve at lave
Charlotte G skriver
Den opskrift må jeg prøve. Jeg vil så lægge rosinerne i rom først. Romrosin is, elsker jeg, i hver til fald Hansens.
Har aldrig lavet det selv, men har tænkt flere gange i dag at det vist er ved at være tid til at lave flødeis igen….Og den her opskrift kunne jo være anledningen 😉
God søndag!
Vh charlotte g
Anette skriver
Det lyder super lækkert.
Jeg får min første is maskine m/ kompressor i morgen, og vil blot høre om jeg kan lave denne opskrift, eller du vil anbefale en anden basis opskrift, når man nu selv kan indfryse?
På forhånd tak – og tak for lækre billeder.
Elin skriver
Lekkert, delikat og fristende!
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Tusind tak skal du have 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Jeg elsker også kombinationen af rom og rosin + vanilleis 🙂
Ha’ en god mandag.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anette
Det lyder godt! Ja jeg vil anbefale dig min almindelige vanilleis! Den er blandt andet under min regnbueis i indekset 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Elin
TAK skal du have ! 🙂
Kh Anne
foodfanatic skriver
Åh søde Anne, jeg har SÅ meget lyst til den dessert lige NU. Den lyder fabelagtigt. Glæder mig til at se dig, når du kommer hjem.
Kram Nadia
Anne au Chocolat skriver
Søde Nadia
Jeg glæder mig også til at se dig <3
Kram
Charlotte Gissel skriver
Hej Anne
Så har jeg endeligt fået lavet vanillie is med romrosiner. Et halvt år er der gået. Men bedre sent end aldrig. Det smager skønt!
Din is opskrift bliver den jeg vil bruge fremover. Det er virkelig en god is. Tænk alle de forskellige ting jeg kan putte i…. Lækkert.
Mange hilsner
Charlotte G
Jens Winther skriver
Kunne man smide noget smeltet hvid chokolade i, og gøre det til en hvid chokoladeparfait, eller skal det være hakket chokolade?
Anne au Chocolat skriver
Hej Jens
Jeg har ikke prøvet at lave hvid chokolade parfait med smeltet chokolade før, men jeg vil med glæde høre om dine eksperimenter, hvis du kaster dig ud i det.
Kh Anne
Charlotte G skriver
Hej Anne
Hvor meget jivara skal jeg tilsætte for at få en chokolade is?
Gode hilsner
Charlotte G
Rikke skriver
Hej Anne
Jeg har lavet både denne is og din jordbær parfait og begge var utroligt lækre. Dog var der en helt vildt skøn blødhed i denne is og jeg spekulerer på, om det er muligt at kombinere, så man kommer blendede jordbær i denne is og gør den til en jordbær is?