Jeg delte opskriften på denne hindbærsorbet på instagram – som en del af mit samarbejde med Dansukker – i sommer, men den skal I også have her på bloggen. For det er den lækreste hindbærsorbet, som byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke. Sidstnævnte har glukosesiruppen fra Dansukker og ismaskinen sørget for! Den er naturligvis allerlækreste med dansk sommerhindbær, men den kan også snildt laves med frosne hindbær og stadig være meget lækker. Her kommer opskriften.
Hindbærsorbet
400 g hindbær, friske eller frosne
150 g vand
75 g glukosesirup fra Dansukker
75 g sukker fra Dansukker
Kom hindbær, glukosesirup, sukker og vand i en gryde og bring i kog. Lad det småkoge i fem minutter. Tag gryden af varmen og blend massen. Gerne med en stavblender direkte ned i gryden. Hæld hindbærmassen igennem en finmasket køkkensigte for at sigte kernerne fra. Køl hindbærsaften helt af og kør til sorbet på ismaskinen. Nyd den direkte fra maskinen eller hæld den i en form og stil i fryseren.
Skriv et svar