E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Årets julelagkage med mælkechokolademousse, brændte mandler og vaniljesyltede appelsiner 

16. december 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Jeg lyver ikke, når jeg siger, at denne lagkage smager som en bid af julen. Eller det er i hvert fald sådan, jeg forestiller mig, at den søde jul smager. Vaniljesyltede, saftigt sødmefulde appelsiner, let og luftig mælkechokolademousse, lette lagkagebunde med kanel og brændte mandler i mellem lagene, som forenes på fineste vis af marcipanbåndet samt glasuren og pynten på toppen. Siruppen fra de vaniljesyltede appelsiner gør de to nederste lagkagebunde aromatisk svampede på den allerskønneste måde i smukt samspil med den fløjlsbløde mælkechokolademousse og de hakkede stykker af knasende brændte mandler.

Uden tvivl den bedste julekage jeg har bagt, og jeg er stensikker på, at den bliver en fast tradition i vores julehjem fremover!

Julelagkage med mælkechokolademousse, brændte mandler og vaniljesyltede appelsiner
10-12 personer

Lagkagebunde:
3 æg, stuetempererede
115 g sukker
115 g mel
3/4 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel

Vaniljesyltede appelsiner:
550 g appelsiner, uden skal og skåret i tern
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
150 g rørsukker
1/2 vaniljestang
1 dl vand

Brændte mandler:
150 g mandler
130 g sukker
1/2 dl vand

Mælkechokolademousse:
200 g god mælkechokolade
1 blad husblas
5 dl piskefløde

Marcipanbånd:
150 g marcipan
80 g flormelis
15 g glukose sirup

Glasur:
140 g flormelis
15 g god kakaopulver
Lidt vand

Pynt:
Brændte mandler
Kandiseret appelsinskal
Mørke chokoladeperler fra Valrhona (reklamelink)
Lidt guldstøv

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel, bagepulver og kanel ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af, og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke lægges sammen til lagkage straks. Jeg skar selv bundene ud i takt med, at jeg samlede lagkagen her.

Vaniljesyltede appelsiner:
Kom appelsinstykker, citronskal, rørsukker, vaniljekorn- og stang samt vand i en gryde og bring i kog. Lad det småkoge i ca. 30 minutter under låg. Fjern låget og lad det småkoge yderligere 30 minutter. (De får den mest intense vaniljesmag ♥ ) Køl af.

Brændte mandler:
Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved god varme under omrøring, til vandet er fordampet, og sukker bliver hvidt og tørt. Bliv ved med at tilberede mandlerne under omrøring, til sukkeret karamelliseres/smelter igen. Hæld mandlerne ud på bagepapir og køl af. Og blend 2/3 så der stadig er semi-store knasende mandlerstykker.

Mælkechokolademousse:
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den hakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 3 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokoladecremen. Sæt på køl til, moussen begynder at sætte sig lidt, men ikke er helt fast.

Samling:
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir og kom første lagkagebund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel halvdelen af de vaniljesyltede appelsiner (plus halvdelen af appelsinsiruppen) på bunden. Hæld derefter halvdelen af den let satte mælkechokolademousse på. Drys med halvdelen af de hakkede brændte mandler. Kom forsigtigt næste lagkagebund oven på moussen. Fordel resten af de vaniljesyltede appelsiner og sirup på og til sidst den resterende mousse. Drys med resten af de hakkede brændte mandler (gemt evt. lidt til pynt i kanten). Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen i en skål. Og rul den ud i et langt bånd, som passer til kagens højde plus ca. en ekstra centimeter samt omkreds på et bord drysset med lidt ekstra flormelis.

Glasur:
Rør flormelis, kakaopulver og vand til glasur.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Rul marcipanbåndet rundt om kagen. Pynt toppen med glasur, hele brændte mandler, kandiseret appelsinskal og chokoladeperler vendt i lidt gulvstøv. Lagkagen kan nu serveres, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Nem konfekt: Medjool dadler med citronmarcipan, hvid chokolade og pistacier
Next Post: Appelsinmandelkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    18. december 2019 kl. 10:56

    Hej Anne. Tænker du godt, man kan lave appelsinerne og mandlerne et par dage før, eller skal det gøres dagen inden, som beskrevet i opskriften? Vh Signe

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. december 2019 kl. 12:19

    Kære Signe,
    Det kan du sagtens gøre! 🙂
    Glæd dig til at prøve den!
    Kh Anne

  3. Signe skriver

    18. december 2019 kl. 20:40

    Skønt, tak for svar (og beklager de to beskeder, men troede ikke den første var kommet op). Glæder mig meget til at prøve den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap