Hvis jeg skulle komme med et bud på en nytårskage til bloggen, skulle det være denne her! Intens chokoladekage med en velbalanceret bittersødme – den ideelle kage til nytårsaften. Chokoladerig med saftige hindbær, fnuglet og knasende sprød marengs samt gyldne kakaonibs og hvide chokoladeperler.
Så simpel og perfekt på den rustikke måde. Og så er den mildest talt vanedannende. Den slags kage man aldrig har lyst til at spise sidste stykke af, fordi man lige ønsker at tage en bid mere.
Bag kagen og marengsen dagen før, og pynt kagen inden servering. Dette kan sagtens gøres nogle timer i forvejen.
Jeg håber, at I får lige den nytårsaften, I ønsker jer <3
Årets nytårskage
8-10 personer
Chokoladekage:
150 g smør
150 g god mørk chokolade, hakket
150 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Marengs:
1 æggehvide
65 g sukker
Chokoladetopping:
80 g god mørk chokolade
15 g smør
Pynt:
Friske hindbær
Kakaonibs (evt. trillet i lidt spiseligt guldstøv)
Hvide chokoladeperler fra Valrhona (her trillet i lidt hindbærstøv)
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt æg lidt ad gangen og vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl den af, og lad den gerne sætte sig på køl natten over.
Marengs:
Lav marengs, mens chokoladekagen bager. Pisk æggehviden stiv i en skål og tilsæt derefter sukker lidt ad gangen. Kom marengsen i en sprøjteposen med en stjernetylle og lav roser af på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller lav små kys/toppe. Stil pladen i ovnen ved 180 grader varmluft og sluk straks for varmen. Lad marengsen blive i ovnen i minimum 4 timer og gerne natten over. Ovnen skal være helt kold, før de fjernes.
Chokoladetopping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på chokoladekagen og pynt med marengs, hindbær, kakaonibs og hvide chokoladeperler. Stilles tilbage på køl inden servering.
Mette skriver
Hej Anne.
Ser helt fantastisk ud?
Jeg synes, det er svært at få sukkeret opløst. Kunne man ikke piske æg og sukker først og derefter blande den afkølede chokoladeblanding i? Og hvornår skal toppingen på? Mens den er lun eller helt afkølet?
På forhånd mange tak
Vh Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Jeg har ligget syg nytåret over, så jeg har desværre først set din kommentar nu.
Resten af sukkeret opløser sig selv under bagningen.
Toppingen skal på inden servering 🙂
Kh Anne
Lene skriver
Hej Anne
Har du en tommelfingerregel når det kommer til at øge mængden ex. Dobbelt portion og hvilken størrelse form der så skal anvendes, og bagetid.
Jeg er vild med dine kager, men ofte skal jeg lave til mange portioner,så et par fif er velkomne?
Kh Lene
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Det ville jeg ønske, at jeg havde! 🙂
For at være på den sikre side plejer jeg altid selv bare at gange opskriften op, så den passer til x antal kager i samme størrelse, på den måde har jeg styr på form og bagetider!
Kh Anne
Bharathkumar skriver
Hi
Awesome bakes n superb texture. Do you have any Eggless wheat flour recipes pls.
Thankyou
Bharathkumar Bangalore india.
Ana skriver
Hello! Could you please translate this recipe in english? It looks delicious!
Mette Hovard skriver
Hej Anne
1000 tak, og jeg håber, du er kommet ovenpå.
Jeg endte med at piske æg og sukker hvidt og blande den afkølede chokolade i. Det virkede også fremragende, og kagen blev smuk, lækker og et stort hit nytårsaften.
Elsker derudover dine smukke billeder og gode opskrifter:-)
Kærlig hilsen Mette
Anne S skriver
Hej Anne!
Jeg har lavet kagen og den er slet ikke i samme højde som den du har lavet på billedet. Min kage blev kun 1 cm høj, hvor din ligner at være 2-3 cm i højden. Jeg har brugt en springform på 21 cm. Er det det der gør forskellen? Ellers super lækker opskrift!
Kh Anne S