I weekenden besøgte vi vores søde venner Anne og Casper og deres dejlige tvillinger i deres fine nye hus. Vi havde taget en flaske champagne med som indflytningsgave og også denne påskekage. Jeg ved godt, at jeg er lidt tidligt på den, men jeg bliver nødt til at servere den for jer her på bloggen i lidt god tid, så I kan servere den for jeres kære i påsken. Og det skal I, for nøj den er god ♥ Den var i hvert fald et kæmpe hit hos alle – både store og små – i søndags.
Den byder på en konfektagtig bund med masser af mælkechokoladesmag, citronfriskhed, et nip salt og lidt at tygge i fra hasselnødderne. Og så den lækreste syrligt søde passionsfrugtmousse med fine vaniljeprikker. Den er luftig og silkeblød på samme tid, og den smager så fint og tydeligt af både passionsfrugt og vanilje. Den er pyntet med hasselnødder, pistacier og farvefine chokoladepåskeæg samt ristede sukkercoatede mandler farvet i en poleret metallic bordeaux, som jeg har fået tilsendt i en gave fra Special Moment.
Men kun påskefantasien sætter grænserne, når det kommer til pynt på kagen.
Påskekage med passionsfrugt,vanilje og mælkechokolade
10-12 personer
Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager, eller fint hakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde
Pynt:
Chokoladepåskeæg
Hasselnøddeflager, eller finthakkede hasselnødder
Pistacier
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør rundt indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.
Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5-10 minutter). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og lad den køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.
Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Drys med hasselnøddeflager, hakkede pistacienødder og pynt med påskeæg (pynt gerne hele vejen rundt, hvis du har lyst). Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Lisbet Pals Svendsen skriver
Jamen, nu er jeg jo totalt forvirret – hvad skal jeg nu vælge til påskefrokosten? Denne her med passionsfrugt eller den med hindbærmousse? For det går vel ikke at lave begge to??
Og kan man mon lave selve kagebundene i forvejen og fryse dem, eller kan man nøjes med at pakke dem godt ind og lægge dem i køleskabet et par dage, før man laver mousserne og sætter i fryseren?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisbet,
Jeg stemmer for begge 😉 Ellers kan du altid gemme den anden til en anden dag, hvor der skal noget ekstra lækkert på menuen.
Du kan sagtens bage bundene i forvejen og opbevare dem på køl. Jeg ville dog nok fryse dem, hvis de skal laves i god tid. Der skal jo alligevel være plads i fryseren, til når mousserne kommer på.
God fornøjelse 🙂
Kh Anne
Maja skriver
Hvordan skal kagen være inden i når den er bagt. Synes den er meget rå inden i efter 20 min
Anne au Chocolat skriver
Hej Maja,
Den er lidt lige som en brownie og skal være konfektagtigt (og ikke gennembagt altså).
Kh Anne
MetteM skriver
Den lyder simpelthen lækker, den tror jeg vil lave til min fødselsdag. Den kan vil laves 2-3 dage før og så blive opbevaret i fryseren indtil selve dagen?
Nu får jeg gæster som ikke kan tåle mælkechokolade og nødder, så jeg tænker jeg erstatter mælkechoklade med mørkchokolade, det kan vel gå fint an?
Kommer der til at mangle lidt “fyld”, når jeg tager hasselnødderne ud? Skal jeg putte lidt mere mel i eller vil det gå fint med ikke at putte en form for erstatning i?
Anita skriver
Når man som jeg ikke har særlig meget plads i en meget lille fryser, vil det så gå fint nok ved kun at lade den stå i køleskab natten over selvom der bruges kageplast? (Og det samme ift. chokoladekagen med hindbærmousse og cremeux)
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Ja du kan lave den i god tid og så bare opbevare den i fryseren 🙂
Ja, det kan du sagtens! Du kan også lave denne bund her i stedet: https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-hindbaermousse-og-cremeux/ Så behøver du ikke komme mere mel i.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anita,
Jo det kan du godt! Kanten bliver nok ikke helt lige så knivskarp at se på så, men det er jo også smagen der er vigtigst 🙂 Det gælder for begge kager!
Mette skriver
Hej Anne,
Den ser lækker ud! Kan jeg doble alle ingredienserne op og bage det i en større springform? Og kan melet undlades så den er glutenfri?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Tak! Ja, det kan du sagtens 🙂
Mht. mel – så ville jeg nok tilsætte mandelmel eller helt fintblendede hasselnødder i stedet for så.
Kh Anne
Susan skriver
Hej Anne
Hvor har du fundet de smukke påskeæg, der pynter på den flotte kage?
Anne au Chocolat skriver
Hej Susan,
De er fra Odense Marcipan, og jeg købte mine i Meny men har også set dem i SuperBrugsen 🙂
Mille skriver
Kan man glaze denne kage efter en tur i fryseren?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mille,
Ja garanteret!
Maria skriver
Kan det passe det kun er 15 g mel?
Line skriver
Hej Anne
Tror du den kan nå at sætte sig hvis den kun har været i fryseren i 5 timer og køleskabet 3 timer?
Vh Line
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Ja det er korrekt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Ja det tror jeg godt kan lykkes 🙂
Kh Anne
Bodil skriver
Hej Anne
Gør du noget ved æggene inden du hælder dem i? Skal de piskes?
charlotte jessen skriver
Tak for virkelig lækker opskrift. Jeg lavede kagen i går til min fødselsdag i dag og den smagte skønt!
Kh Charlotte
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte,
Hvor er det dejligt at høre <3
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Hej Bodil,
Jeg beklager det sene svar. Jeg sammenpisker dem lidt. Har netop opdateret opskriften men denne information 🙂
Kh Anne
Lis Prægel skriver
Kære Anne
Vi skal kun være 5. Hvis jeg halverer portionen, hvor lang tid skal bunden så bage?
Hvor mange frugter skal jeg bruge. Har købt tre, men de er fine runde og skallen er ikke rynket, er de modne nok til at bruge.
Kagen ser så fin ud at den må prøves.
Hilsen Lis
Anne au Chocolat skriver
Kære Lis,
Bagetiden kommer an på, hvilken form du har tænkt dig at bruge? Jeg tænker, at 3 passionsfrugter er fint ja!
Glæder mig til at høre hvad du synes 🙂
Celine skriver
Hej Anne ☺️🐣
Kan kagen også sagtens laves 5 dage i forvejen og tåle at stå i fryseren så længe?
Kh Celine
Simone skriver
Hej Anne
Når der bare står 15 g mel i opskriften, kan det så være hvilken som helst mel f.eks. mandelmel, havremel mm eller skal det være hvedemel?
Mvh Simone