E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Bag en chokoladet vinterferiekage og nyd en god kop kaffe til

8. februar 2019 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

I samarbejde med Moccamaster

Vinterferien står for døren, og hvis den skal holdes hjemme, synes jeg klart, at I skal lave denne dejlige chokoladekage, som er et hit for store og små – både at bage og smage.

Herhjemme hos os rimer vinterferietid på hygge, spontane planer, masser af leg i børnehøjde og generelt at komme ned i gear. Og naturligvis rigelige mængder af friskkværnet kaffe brygget på vores Moccamaster, som laver fantastisk god kaffe gang på gang.

Jeg skrev om mit forhold til Moccamaster i indlægget her, og det er en sand kaffekærlighedsaffære, som ikke er blevet mindre af, at jeg er blevet introduceret til denne utroligt flotte og elegante maskine i mat sort. Den passer bare perfekt til vores køkken. Maskinen har auto-sluk, så den automatisk slukker efter 40 minutter, og den automatiske drypstop-funktion gør det nemt for dig hurtigt at skænke en kop kaffe.

Den maskine er en sikker kaffevinder!

Så tag børnene med i køkkenet og bag en vinterferiekage med en kærlig kop kaffe til. Slip kontrollen fri, omfavn køkkenbordsrodet for en stund for børnehyggens skyld og lad det være en leg at være i køkkenet sammen.

Denne kage er dejlig simpel og byder på en lækker, sødmefuld chokoladesmag med noter af karamel fra den brune farin samt en cremet mælkechokoladeflødeskum. Kagen er i øvrigt en genial morgen-lege-aktivitet, da den har godt af at stå på køl en håndfuld timer, og så kan den nydes om eftermiddagen med endnu en god kop kaffe til.

Vores ældste søn Kaj på fire år valgte toppingen, og kun fantasien – samt måske smagsløgene – sætter grænser for, hvad man kan pynte kagen med.

(OBS: Kagen kan selvfølgelig også sagtens laves uden børn i køkkenet:))

Chokoladekage med mælkechokoladeflødeskum
10 personer

Chokoladekage:
150 g god mørk chokolade
200 g smør, blødt
300 g brun farin
2 æg
180 g mel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Mælkechokoladeflødeskum:
150 g god mælkechokolade
220 ml piskefløde

Valgfri topping  (kun børnefantasien sætter grænserne)

Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Lad den smeltede chokolade køle let af. Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Vend den smeltede chokolade i.  Vend til sidst mel, kakaopulver, bagepulver og salt i og rør godt rundt. Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen i 45 minutter. Køl den af og lad den sætte sig på køl i en håndfuld timer.

Mælkechokoladeflødeskum:
Hak mælkechokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag af varmen. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i den smeltede chokolade. Fordel på chokoladekagen og pynt med topping.  Server straks!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Luftige pandekager med yoghurt
Next Post: Fristende fastelavnsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Winni skriver

    8. februar 2019 kl. 23:08

    Lyder som en rigtig lækker kage😋
    Hvis man bager chokoladekagen dagen før servering, skal man så vente med at lave mælkechokoladeskummet til lige før servering??

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2019 kl. 13:17

    Kære Winni,
    Jeg beklager det sene svar. Ja jeg ville vente med mælkechokoladeskummet hvis muligt 🙂

  3. Hanne Christensen skriver

    16. februar 2019 kl. 22:38

    Fantastisk kage som mit barnebarn Trine serverede til mig

  4. Christian skriver

    22. marts 2019 kl. 14:35

    Lyder virkelig lækker. Den må jeg hjem og prøve at lave. Håber det er fint at det er seperat for vinterferien 😉

  5. Caroline skriver

    19. september 2019 kl. 21:25

    Nu har jeg bagt kagen 2 gange og den er faldet sammen hver gang. Det undre jeg mig meget over:(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Favorit årstiden 🌳🌱🌞 Hav en dejlig forlænget weekend kære jer🫶🏻
Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap