E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bag en chokoladet vinterferiekage og nyd en god kop kaffe til

8. februar 2019 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

I samarbejde med Moccamaster

Vinterferien står for døren, og hvis den skal holdes hjemme, synes jeg klart, at I skal lave denne dejlige chokoladekage, som er et hit for store og små – både at bage og smage.

Herhjemme hos os rimer vinterferietid på hygge, spontane planer, masser af leg i børnehøjde og generelt at komme ned i gear. Og naturligvis rigelige mængder af friskkværnet kaffe brygget på vores Moccamaster, som laver fantastisk god kaffe gang på gang.

Jeg skrev om mit forhold til Moccamaster i indlægget her, og det er en sand kaffekærlighedsaffære, som ikke er blevet mindre af, at jeg er blevet introduceret til denne utroligt flotte og elegante maskine i mat sort. Den passer bare perfekt til vores køkken. Maskinen har auto-sluk, så den automatisk slukker efter 40 minutter, og den automatiske drypstop-funktion gør det nemt for dig hurtigt at skænke en kop kaffe.

Den maskine er en sikker kaffevinder!

Så tag børnene med i køkkenet og bag en vinterferiekage med en kærlig kop kaffe til. Slip kontrollen fri, omfavn køkkenbordsrodet for en stund for børnehyggens skyld og lad det være en leg at være i køkkenet sammen.

Denne kage er dejlig simpel og byder på en lækker, sødmefuld chokoladesmag med noter af karamel fra den brune farin samt en cremet mælkechokoladeflødeskum. Kagen er i øvrigt en genial morgen-lege-aktivitet, da den har godt af at stå på køl en håndfuld timer, og så kan den nydes om eftermiddagen med endnu en god kop kaffe til.

Vores ældste søn Kaj på fire år valgte toppingen, og kun fantasien – samt måske smagsløgene – sætter grænser for, hvad man kan pynte kagen med.

(OBS: Kagen kan selvfølgelig også sagtens laves uden børn i køkkenet:))

Chokoladekage med mælkechokoladeflødeskum
10 personer

Chokoladekage:
150 g god mørk chokolade
200 g smør, blødt
300 g brun farin
2 æg
180 g mel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt

Mælkechokoladeflødeskum:
150 g god mælkechokolade
220 ml piskefløde

Valgfri topping  (kun børnefantasien sætter grænserne)

Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Lad den smeltede chokolade køle let af. Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Vend den smeltede chokolade i.  Vend til sidst mel, kakaopulver, bagepulver og salt i og rør godt rundt. Fordel dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag kagen i 45 minutter. Køl den af og lad den sætte sig på køl i en håndfuld timer.

Mælkechokoladeflødeskum:
Hak mælkechokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag af varmen. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i den smeltede chokolade. Fordel på chokoladekagen og pynt med topping.  Server straks!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Luftige pandekager med yoghurt
Next Post: Fristende fastelavnsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Winni skriver

    8. februar 2019 kl. 23:08

    Lyder som en rigtig lækker kage😋
    Hvis man bager chokoladekagen dagen før servering, skal man så vente med at lave mælkechokoladeskummet til lige før servering??

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2019 kl. 13:17

    Kære Winni,
    Jeg beklager det sene svar. Ja jeg ville vente med mælkechokoladeskummet hvis muligt 🙂

  3. Hanne Christensen skriver

    16. februar 2019 kl. 22:38

    Fantastisk kage som mit barnebarn Trine serverede til mig

  4. Christian skriver

    22. marts 2019 kl. 14:35

    Lyder virkelig lækker. Den må jeg hjem og prøve at lave. Håber det er fint at det er seperat for vinterferien 😉

  5. Caroline skriver

    19. september 2019 kl. 21:25

    Nu har jeg bagt kagen 2 gange og den er faldet sammen hver gang. Det undre jeg mig meget over:(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap