E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Blommekage med marcipan

6. september 2011 af Anne au Chocolat 61 kommentarer

“Anne, ville kagen ikke have smagt bare lidt bedre, hvis du havde puttet stykker af mørk chokolade i dejen?“, sagde min far til mig, da jeg sammen med min bror og hans kæreste var til middag hos mine forældre søndag aften. “Nu kan jeg jo ikke proppe chokolade i mine søde sager hele tiden, og jeg bagte altså chokoladeballaden i fredags“, svarede jeg far.
Man ville måske betragte kommentaren fra min far som en slags kritik, men jeg blev glad! Glad for at have en far, som reflekterer over mine kager. Og egentlig kunne jeg sagtens forestille mig at vende stykker af mørk chokolade i denne kage, og jeg overvejede det faktisk også, hvilket jeg erkendte over for far. Heldigvis fik vi Valrhona til kaffen samme aften.

Jeg elsker kombinationen af blommer og marcipan, og da de danske blommer for tiden er søde og saftigt modne, blev søndagsdesserten til denne kage. Amaretto’en kom i for at give kagen lidt mere mandelsmag, men den kan sagtens udelades. Til gengæld kunne I jo prøve at følge min fars råd og putte lidt chokolade i.

Opskriften lyder således:

200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
1 spsk amaretto
150 g mel
10 små blommer

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend til sidst mel i og smag til med amaretto. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Del blommerne i to og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Server gerne flødeskum eller crème fraiche til.

Skrevet i: Kager Tags: blomme, blommer, chokolade, danske blommer, marcipan, marcipankage, mazarinkage, valrhona

Previous Post: « Opskrift på Guldblommeboller
Next Post: Blommerne og maddrengene »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mathilde skriver

    8. februar 2017 kl. 20:52

    Hej Anne,

    Tror du det går an med frosne blommer?

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2017 kl. 08:10

    Kære Mathilde,
    Yes det kan du tro 🙂
    Kh Anne

  3. Jane skriver

    16. august 2017 kl. 20:01

    Hej Anne
    Kan den mon laves dagen i forvejen og lunes når den skal spises?

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2017 kl. 09:03

    Kære Jane,
    Beklager det sene svar! Ja det kan du tro 🙂

  5. Helle Haugaard skriver

    22. april 2018 kl. 14:42

    Det var vel nok en god opskrift og let
    Jeg puttede appelsin likør i og det virkede også godt
    Mvh Helle

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. april 2018 kl. 08:57

    Kære Helle,
    Dét lyder som en super god idé med lidt appelsinlikør! Kh Anne

  7. Dorte skriver

    4. august 2019 kl. 16:12

    Hej … kan man fryse kagen?

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:20

    Yes det kan du tro 🙂

  9. Marija Popovic skriver

    24. januar 2022 kl. 22:55

    Kære Anne
    Jeg elsker din kage så meget
    Kærlig hilsen

    Marija

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:40

    Kære Marija,
    Hvor er det dejligt!

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Små mazarinkager proppet med chokolade og appelsinskal - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:46

    […] form for mazarinoplevelse. Personligt holder jeg meget af at putte chokolade i samt frugt som i denne blommekage. Jeg er også blevet glad for at twiste mazarinen med fintreven skal af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap