Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Blommekage med marcipan

6. september 2011 af Anne au Chocolat 61 kommentarer

“Anne, ville kagen ikke have smagt bare lidt bedre, hvis du havde puttet stykker af mørk chokolade i dejen?“, sagde min far til mig, da jeg sammen med min bror og hans kæreste var til middag hos mine forældre søndag aften. “Nu kan jeg jo ikke proppe chokolade i mine søde sager hele tiden, og jeg bagte altså chokoladeballaden i fredags“, svarede jeg far.
Man ville måske betragte kommentaren fra min far som en slags kritik, men jeg blev glad! Glad for at have en far, som reflekterer over mine kager. Og egentlig kunne jeg sagtens forestille mig at vende stykker af mørk chokolade i denne kage, og jeg overvejede det faktisk også, hvilket jeg erkendte over for far. Heldigvis fik vi Valrhona til kaffen samme aften.

Jeg elsker kombinationen af blommer og marcipan, og da de danske blommer for tiden er søde og saftigt modne, blev søndagsdesserten til denne kage. Amaretto’en kom i for at give kagen lidt mere mandelsmag, men den kan sagtens udelades. Til gengæld kunne I jo prøve at følge min fars råd og putte lidt chokolade i.

Opskriften lyder således:

200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
1 spsk amaretto
150 g mel
10 små blommer

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend til sidst mel i og smag til med amaretto. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Del blommerne i to og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Server gerne flødeskum eller crème fraiche til.

Skrevet i: Kager Tags: blomme, blommer, chokolade, danske blommer, marcipan, marcipankage, mazarinkage, valrhona

Previous Post: « Opskrift på Guldblommeboller
Next Post: Blommerne og maddrengene »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mathilde skriver

    8. februar 2017 kl. 20:52

    Hej Anne,

    Tror du det går an med frosne blommer?

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2017 kl. 08:10

    Kære Mathilde,
    Yes det kan du tro 🙂
    Kh Anne

  3. Jane skriver

    16. august 2017 kl. 20:01

    Hej Anne
    Kan den mon laves dagen i forvejen og lunes når den skal spises?

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2017 kl. 09:03

    Kære Jane,
    Beklager det sene svar! Ja det kan du tro 🙂

  5. Helle Haugaard skriver

    22. april 2018 kl. 14:42

    Det var vel nok en god opskrift og let
    Jeg puttede appelsin likør i og det virkede også godt
    Mvh Helle

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. april 2018 kl. 08:57

    Kære Helle,
    Dét lyder som en super god idé med lidt appelsinlikør! Kh Anne

  7. Dorte skriver

    4. august 2019 kl. 16:12

    Hej … kan man fryse kagen?

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:20

    Yes det kan du tro 🙂

  9. Marija Popovic skriver

    24. januar 2022 kl. 22:55

    Kære Anne
    Jeg elsker din kage så meget
    Kærlig hilsen

    Marija

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:40

    Kære Marija,
    Hvor er det dejligt!

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Små mazarinkager proppet med chokolade og appelsinskal - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:46

    […] form for mazarinoplevelse. Personligt holder jeg meget af at putte chokolade i samt frugt som i denne blommekage. Jeg er også blevet glad for at twiste mazarinen med fintreven skal af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap