E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Opskrift på Guldblommeboller

3. september 2011 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I torsdags brugte jeg eftermiddagen sammen med Jonas, som er den sejeste af mine venner til at bage brød. I har tidligere stødt på Jonas i hans indlæg om Ølandshvede og brød på bloggen. Jeg har svært ved at nedtone min begejstring for ham og hans kulinariske evner, og når han først bager, er jeg helt oppe at køre! På MAD FoodCamp købte Jonas den nye Guldblommehvede fra Grube & Meyer, og han fik den stenformalet. Jeg var hurtig som lynets hast til at insistere på, at jeg skulle være med, når han skulle trylle med Guldblommen for første gang. Ser I, i starten af august smagte jeg nemlig allerede Guldblommen i brødformat bagt af bagermester Nicolai Skytte i forbindelse med Grube & Meyers markvandring på Mørdrupgård. Guldblommen har en dyb smag af hvede, som kombineret med et højt proteinindhold og en fantastisk glutenkvalitet gør den yderst velegnet til brød- og bollebagning. Jeg var helt solgt derude på marken og kunne kun fokusere på Guldblommebrødet, selvom Ølandsbrødet såvel som kernebrødet lå og duftede vidunderligt lige ved siden af.  Det siger vel lidt om Guldblommen!

Normalt bager Jonas altid sine brød på surdej, men man kan også bage et godt brød – nogle lækre boller – uden surdej. Det viser han fint med denne opskrift.

Opskriften lyder således:

600 g Guldblommemel
600 g vand
10 g Ø gær
15 g salt

Bland ingredienser sammen i en røreskål og kør på røremaskine indtil glutenprøve afslører at dejen er æltet tilstrækkeligt.
Glutenprøven foregår sådan: Dyp hænderne i vand og tag en klump dej op af skålen. Stræk dejen mellem din hænder. Dejen skal gerne kunne strækkes og blive nærmest gennemsigtig uden at gå i stykker). Æltningen kan godt tage op til 20 min.
Smør med rapsolie en plastikbøtte der tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse. Koldhæv 12-24 timer. Vend bøtten ud på et meldækket bord, drys med mel og hak dejen ud med en malerspartel. Undgå at hive og strække for meget i dejen. Direkte i ovnen på min. 235 °C til de er færdige.

Bolle-slagets gang kan I se på billederne nedenfor. Og til jeres information kan Guldblomme hvedemel indtil videre i hvert fald købes hos Meyers Bageri i Jægersborggade på Nørrebro.

 

Og som Jonas ville sige det, bag bollerne og SPIS DEM MED SMØR! 🙂

Skrevet i: Brød og boller Tags: Grube&Meyer, Guldblomme, Guldblomme hvedemel, Jonas Astrup, MAD FoodCamp, Meyers Bageri, Mørdrupgård, Ølandsbrød

Previous Post: « Chokolade hver dag
Next Post: Blommekage med marcipan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rebecca Persson skriver

    3. september 2011 kl. 10:47

    Tak for tippet, det lyder virkelig dragende, alene navnet…..

  2. Henriette Jørgensen skriver

    3. september 2011 kl. 11:36

    Ser rigtig skønt ud, er også ret vild med Dalarhveden fra Aurion – har du prøvet den?

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2011 kl. 09:20

    Kære Rebecca
    Jeg synes, der er noget romantisk over Guldblomme 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2011 kl. 09:21

    Kære Henriette
    Dalarhveden lyder interessant. Den har jeg endnu til gode at prøve!

  5. Jytte Lind skriver

    12. september 2011 kl. 15:56

    Øv kørte fra Hørsholm til Jægersborggade for at købe guldblomme mel, uden held. Havde glædet mig til at prøve det.

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. september 2011 kl. 17:08

    Kære Jytte
    Det er jeg ked af at høre! De sidste gange jeg har været forbi bageriet, var melet på hylden! Måske den er i St. Kongensgade. Bedre held næste gang.
    Alt godt
    Anne

  7. Anden skriver

    4. oktober 2011 kl. 21:32

    Den opskrift skal min mor bestemt have. Hun er ekspert på området, men denne opskrift tror jeg dog ikke hun har. Hvor ser de lækre ud!

  8. Annette skriver

    19. oktober 2011 kl. 17:35

    For de der kommer nord for København, kan det godt betale sig at slå et smut forbi Lyngby Mølle på Hovedgaden 24 i Lyngby – der er økologisk mel i alle varianter, også Ølandshvedemel..

  9. Marie skriver

    30. august 2015 kl. 19:05

    Eftersom man desværre ikke længere kan få guldblommemel, kan jeg varmt anbefale at bage dem på Manitobamel! Det giver en fantastisk smag og hæver som en drøm.

  10. Birthe skriver

    2. april 2016 kl. 10:45

    Hvor mange boller får man ca. ud af den portion dej?

Trackbacks

  1. Opskrift på Guldblommeboller | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    3. september 2011 kl. 09:40

    […] Visit link: Opskrift på Guldblommeboller […]

  2. Dagens anbefaling « Basteln-land siger:
    14. december 2011 kl. 21:57

    […] Det, som virkelig har ændret mit hjemmebagte brød og boller til det bedre, var et indlæg hos Anne au Chocolat. Om arbejde med en meget våd dej og en spatel. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap