E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Opskrift på Guldblommeboller

3. september 2011 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I torsdags brugte jeg eftermiddagen sammen med Jonas, som er den sejeste af mine venner til at bage brød. I har tidligere stødt på Jonas i hans indlæg om Ølandshvede og brød på bloggen. Jeg har svært ved at nedtone min begejstring for ham og hans kulinariske evner, og når han først bager, er jeg helt oppe at køre! På MAD FoodCamp købte Jonas den nye Guldblommehvede fra Grube & Meyer, og han fik den stenformalet. Jeg var hurtig som lynets hast til at insistere på, at jeg skulle være med, når han skulle trylle med Guldblommen for første gang. Ser I, i starten af august smagte jeg nemlig allerede Guldblommen i brødformat bagt af bagermester Nicolai Skytte i forbindelse med Grube & Meyers markvandring på Mørdrupgård. Guldblommen har en dyb smag af hvede, som kombineret med et højt proteinindhold og en fantastisk glutenkvalitet gør den yderst velegnet til brød- og bollebagning. Jeg var helt solgt derude på marken og kunne kun fokusere på Guldblommebrødet, selvom Ølandsbrødet såvel som kernebrødet lå og duftede vidunderligt lige ved siden af.  Det siger vel lidt om Guldblommen!

Normalt bager Jonas altid sine brød på surdej, men man kan også bage et godt brød – nogle lækre boller – uden surdej. Det viser han fint med denne opskrift.

Opskriften lyder således:

600 g Guldblommemel
600 g vand
10 g Ø gær
15 g salt

Bland ingredienser sammen i en røreskål og kør på røremaskine indtil glutenprøve afslører at dejen er æltet tilstrækkeligt.
Glutenprøven foregår sådan: Dyp hænderne i vand og tag en klump dej op af skålen. Stræk dejen mellem din hænder. Dejen skal gerne kunne strækkes og blive nærmest gennemsigtig uden at gå i stykker). Æltningen kan godt tage op til 20 min.
Smør med rapsolie en plastikbøtte der tillader dejen at hæve til dobbelt størrelse. Koldhæv 12-24 timer. Vend bøtten ud på et meldækket bord, drys med mel og hak dejen ud med en malerspartel. Undgå at hive og strække for meget i dejen. Direkte i ovnen på min. 235 °C til de er færdige.

Bolle-slagets gang kan I se på billederne nedenfor. Og til jeres information kan Guldblomme hvedemel indtil videre i hvert fald købes hos Meyers Bageri i Jægersborggade på Nørrebro.

 

Og som Jonas ville sige det, bag bollerne og SPIS DEM MED SMØR! 🙂

Skrevet i: Brød og boller Tags: Grube&Meyer, Guldblomme, Guldblomme hvedemel, Jonas Astrup, MAD FoodCamp, Meyers Bageri, Mørdrupgård, Ølandsbrød

Previous Post: « Chokolade hver dag
Next Post: Blommekage med marcipan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rebecca Persson skriver

    3. september 2011 kl. 10:47

    Tak for tippet, det lyder virkelig dragende, alene navnet…..

  2. Henriette Jørgensen skriver

    3. september 2011 kl. 11:36

    Ser rigtig skønt ud, er også ret vild med Dalarhveden fra Aurion – har du prøvet den?

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2011 kl. 09:20

    Kære Rebecca
    Jeg synes, der er noget romantisk over Guldblomme 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2011 kl. 09:21

    Kære Henriette
    Dalarhveden lyder interessant. Den har jeg endnu til gode at prøve!

  5. Jytte Lind skriver

    12. september 2011 kl. 15:56

    Øv kørte fra Hørsholm til Jægersborggade for at købe guldblomme mel, uden held. Havde glædet mig til at prøve det.

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. september 2011 kl. 17:08

    Kære Jytte
    Det er jeg ked af at høre! De sidste gange jeg har været forbi bageriet, var melet på hylden! Måske den er i St. Kongensgade. Bedre held næste gang.
    Alt godt
    Anne

  7. Anden skriver

    4. oktober 2011 kl. 21:32

    Den opskrift skal min mor bestemt have. Hun er ekspert på området, men denne opskrift tror jeg dog ikke hun har. Hvor ser de lækre ud!

  8. Annette skriver

    19. oktober 2011 kl. 17:35

    For de der kommer nord for København, kan det godt betale sig at slå et smut forbi Lyngby Mølle på Hovedgaden 24 i Lyngby – der er økologisk mel i alle varianter, også Ølandshvedemel..

  9. Marie skriver

    30. august 2015 kl. 19:05

    Eftersom man desværre ikke længere kan få guldblommemel, kan jeg varmt anbefale at bage dem på Manitobamel! Det giver en fantastisk smag og hæver som en drøm.

  10. Birthe skriver

    2. april 2016 kl. 10:45

    Hvor mange boller får man ca. ud af den portion dej?

Trackbacks

  1. Opskrift på Guldblommeboller | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    3. september 2011 kl. 09:40

    […] Visit link: Opskrift på Guldblommeboller […]

  2. Dagens anbefaling « Basteln-land siger:
    14. december 2011 kl. 21:57

    […] Det, som virkelig har ændret mit hjemmebagte brød og boller til det bedre, var et indlæg hos Anne au Chocolat. Om arbejde med en meget våd dej og en spatel. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap