Jeg hev endnu en pose sommerhusbrombær ud af fryseren i går og fremtryllede disse lækre smørsprøde og brombærsaftige tærter med marcipancrumble på toppen. Inspirationen kom fra en sød læser Isabella, som fortalte, at hun havde puttet crumble på denne brombærtærte her. Jeg måtte også prøve. Et kæmpe hit! Her som små individuelle tærter men opskriften kan også passe til én stor.
Brombærtærter med marcipancrumble
8 tærter
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Brombærfyld:
250 g brombær
60 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft
Marcipancrumble:
40 g smør, koldt
40 g marcipan
70 g mel
1 nip salt
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen (man kan også lave dejen med hænderne). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl, imens brombærfyldet og marcipancrumblen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Brombærfyld:
Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur. Stil til side.
Marcipancrumble:
Blend alle ingredienserne til en ensartet smuldredej i en minihakker. Det kan også gøres med hænderne.
Samling og bagning:
Fordel brombærfyldet i tærtebundene og drys med marcipancrumble. Bag tærterne i 15-18 minutter.
Grith skriver
Hej Anne
Jeg laver hvert år en udgave af en tærte med brombær til min fars fødselsdag, men oplever, at når de er frosne, passer det ikke altid med opskrifter med friske bær, pga. væden der er ved frosne. Lader du dine bær tø op inden du bruger med? Evt. i en sigte?
Med venlig hilsen Grith
Anne au Chocolat skriver
Kære Grith,
Ja jeg lader dem som regel tø op inden brug 🙂 Der var ikke ekstra ved mine optøede bær fra sommerhushaven, men der kan være en pointe i at lade dem tø op i en sigte ja!
Kh Anne
Matilde skriver
Hej Anne,
Hvilke forme bruger du til disse små fine tærter?:-)
Anne au Chocolat skriver
Hej Matilde,
Det er nogle små tærteforme med løs bund, jeg har købt i Frankrig, men mon ikke Kunst og Køkkentøj har noget lignende 🙂 Kh Anne