Denne brownie lavede jeg til en helt særlig pige, som elsker “chokolade, karamel og mere chokolade”. En fudgy brownie, toppet med en chewy saltkaramel og en smeltende-på-tungen lækker chokoladeganache. (Chokolade)kagekærlighed i reneste form ♥
Brownie med saltkaramel og chokoladeganache
16 stk (og en masse dejlige kanter)
Brownie:
200 g smør
200 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Saltkaramel:
150 g sukker
200 ml piskefløde
1 nip salt
20 g smør
Ganache:
150 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
150 ml piskefløde
15 g glukosesirup
Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade
Dulcey perler (reklamelink)
Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter. Køl helt af.
Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Hvis der kommer lidt sukkerklumper i karamellen, så fortvivl ej. Rør blot videre i karamellen ved svag varme, indtil sukkeret er opløst i karamellen. Smag til med salt og tilsæt smør . Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den over brownien. Sæt den på køl i 45 minutter og lav ganachen i mens.
Ganache:
Hak den mørke chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen oven på karamellen og drys med krystalliseret hvid chokolade og Dulcey perler.
Lad brownien sætte sig på køl i 2-3 timer inden servering. Og gerne natten over. Skær kanterne af (hak dem og put dem i vaniljeis eller nyd dem, som de er) og skær derefter brownies ud i små aflange firkanter.
Venterpaavinblog skriver
Øj, det er vel nok en smuk update af en klassiker!
Jane Binderup skriver
Ihhhh hvor ser den bare skøn ud…. Elsker det hele, med hud & hår!!! ♥️
Anne au Chocolat skriver
Hvor er du sød!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane, hvor er du sød!!
Johanne skriver
Kan man bruge andet chokolade end det fra Valrhona? Tror ikke jeg kan nå at få det hjem inden kagen skal bruges 🙁
Anne au Chocolat skriver
Kære Johanne,
Jeg beklager det lidt sene svar. Ja du kan sagtens bruge en anden god chokolade:)
Rikke skriver
Kan den fryses eller laves et par dage før ?
Anne au Chocolat skriver
Begge dele!
Iben skriver
Kan man undlade glukosesiruppen til ganachen? Det er ikke noget jeg ellers bruger, så vil helst undlade at skulle købe det 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Iben,
Ja det tænker jeg godt, at du kan 🙂
Martine skriver
Hej Anne,
Skal brownien virkelig bages med varmluft?
Den ser hamrende lækker ud! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Martine,
Ja jeg plejer altid at bage med varmluft, men du kan garanteret også bage den uden varmluft 🙂
Mona skriver
Der står “pisk mel, æg og sukker til luftig konsistens” men skal melet piskes med?? Så danner det da glutenstrenge? Eller mener du at det kun lige skal blandes sammen?
Anne au Chocolat skriver
Køre Mona,
Det skal piskes godt sammen ja 🙂 Prøv!
Kh Anne
Louise skriver
Har du et alternativ til glukosesirup? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Honning – det kan også udelades fra ganachen 🙂
Sidsel Maigaard Christensen skriver
Hej Anne,
Tror du det er muligt at lave Dulce Leche og bruge det som karamel i stedet?
Mvh
Anne au Chocolat skriver
Kære Sidsel,
Jeg beklager det sene sene svar. Ja det kan du sagtens!
Kh Anne
Amy skriver
Ved du om man kan bruge glutenfri mel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Amy,
Jeg beklager det sene svar. Ja det tænker jeg godt 🙂
Camille skriver
Kære Anne,
Ville man kunne lave hele kagen færdig (inkl. både karamel og ganache), og lade den stå i køleskabet i 2 døgns tid? Eller skal den så hellere fryses ned? 🙂
Mvh
Camille
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Jeg beklager det sene svar. Det kan du sagtens gøre 🙂
Ane Kathrine Holt skriver
Stadig en klar vinder…
Har nu lavet den mange gange, og alle elsker den !!!
“Desværre” synes sønnen også den altid skal med i skole”, men skidt, dejligt han har smag for kvalitet!
Så tak for den !