Bag en chokoladeballade og udstik fine hjerter af den. Pynt hjerterne med lækker Dulcey 32% ganache samt frysetørrede hindbær og spist den resterende ballade, som den er.
Dulcey chokoladen står mit hjerte meget nært og fik i løbet af 2013 lov til at fylde en del her på bloggen. Den er blond, cremet og kikset, og har den skønneste snert af salt. Her er den blevet tryllet om til en smeltende-på-tungen-lækker-ganache, hvis karamelliserede og salte islæt klæder chokoladeballaden vildt godt. Når de syrligt søde og knasende sprøde frysetørrede hindbær drysses over, er der sød musik i luften. Hjerterne her kan laves året rundt, men de er da perfekte små Valentine kager til de folk, der gør sig i den søde slags.
Chokoladeballade-hjerter med Dulcey ganache
6-8 stk
Chokoladeballaden
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66%, hakket
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir i 22-25 min. ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.
Dulcey ganache
100 g piskefløde
15 g glukose sirup
200 g Dulcey 32%, smeltet
Lav en klassisk ganache: bring fløden i kog med glukosesirup og hæld det gradvist over den smeltede Dulcey chokolade og rør indtil ganachen er homogen. Lad ganachen sætte sig (enten på køl eller tæt på et åbent vindue. Når ganachen sætter sig, tykner den.
Til samling:
Udstik hjerter af chokoladeballadekagen og pynt dem med Dulcey ganache. Enten ved at sætte en skefuld ganache på toppen eller ved at smøre det på, så hjerterne er dækket med ganache. Brug gerne en varm kniv til dette. Drys med frysetørrede hindbær til sidst.
Hvadskalvibage/Mette skriver
Sidder slet ikke og savler 🙂
Skal vist have stiftet bekendtskab med dulcey chokoladen
Maiken skriver
Åh Anne – jeg drømmer stadig om at falde bagover én gang til af lykkeeksplosion i min mund, det var jo SÅ godt! Dulcey <3
Mette skriver
Hvor køber man dulcey chokoladen henne?? For det MÅ prøves 🙂
Helle skriver
Er det nu at jeg skal sige at der gemmer sig en hel plade af den chokolade på mit bord, men den er for lækker at putte på en kage og den bliver ikke spist nu?
For jeg sidder nemlig og nyder resterne af en plade lait caramelia. Den er så fantastisk og man får de skønneste kuldegys af al den lækre Valhrona.
Min drøm er engang at det ikke var så dyrt alt det lækre chokolade.*drømme*
Fru Kofoeds Køkken skriver
Dér var vist lige idéen til bryllupsdagen (som tilfældigvis ligger på netop Valentines) 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Savl savl! Ja du bliver nødt til at prøve Dulcey 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Maiken,
<3 <3 <3 det var en fornøjelse!
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Du kan købe Dulcey i Magasin, Estate Kaffebar og i Meyers Delier blandt andet 🙂
Kh Anne og god fornøjelse
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle
Ih det lyder bare godt med chokoladelækkerier på dit bord!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle
Ih det lyder bare godt med chokoladelækkerier på dit bord!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Fru Kofoed
Det lyder så ideelt, lækkert og ikke mindst romantisk <3 🙂
Kh Anne
Jane skriver
Hejsa.
Har læst om kage mange gange, men først lavet den i dag.
Vil bare lige være sikker på den skal være ubagt, og helt flydende i midten?? Eller har den ikke fået nok?
Hilsen jane
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Jeg håber, at du klarer at bage ballade, hvis den var på vej ud af ovnen, da du skrev.
Den skal ikke være helt flydende indeni, men den “blævrer” lidt, når man bevæger den.
Kh Anne
Jane skriver
Klarede den, havde Kun en form tilbage der var 16* 20 cm, så den er blevet lidt for høj.. Må bruge en anden form næste gang.. Den står på køl, men lidt for flydende i midten stadig, men havde fået 30 min så turede ikke gi den mere..
Men mon ikke den stadig smager godt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Det er jeg sikker på 🙂 God fornøjelse.
Kh Anne
Julia skriver
Hej 🙂
kan man også bruge andre chokolader end lige præcis Dulcey?
det ser mega lækkert ud…
Hilsen Julia
Susie Kristensen skriver
Denne kage er blevet yndlingskagen her i huset. Istedet for at udstikke putter jeg ganachen på hele kagen, og det bliver også godt, selvom der så nok er lidt mindre ganache end på dine fine hjerter. I mangel af valrhona brugte jeg en dag Toms mørke chokolade til selve kagen – meeen Valrhona er bare bedre og giver mere eksklusiv smag, som jeg synes kagen (og jeg 🙂 ) fortjener. Og Dulcey er blevet en basisingrediens her i huset.
Tusind tak for denne lækre opskrift -:))