Bag en chokoladeballade og udstik fine hjerter af den. Pynt hjerterne med lækker Dulcey 32% ganache samt frysetørrede hindbær og spist den resterende ballade, som den er.
Dulcey chokoladen står mit hjerte meget nært og fik i løbet af 2013 lov til at fylde en del her på bloggen. Den er blond, cremet og kikset, og har den skønneste snert af salt. Her er den blevet tryllet om til en smeltende-på-tungen-lækker-ganache, hvis karamelliserede og salte islæt klæder chokoladeballaden vildt godt. Når de syrligt søde og knasende sprøde frysetørrede hindbær drysses over, er der sød musik i luften. Hjerterne her kan laves året rundt, men de er da perfekte små Valentine kager til de folk, der gør sig i den søde slags.
Chokoladeballade-hjerter med Dulcey ganache
6-8 stk
Chokoladeballaden
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66%, hakket
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir i 22-25 min. ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.
Dulcey ganache
100 g piskefløde
15 g glukose sirup
200 g Dulcey 32%, smeltet
Lav en klassisk ganache: bring fløden i kog med glukosesirup og hæld det gradvist over den smeltede Dulcey chokolade og rør indtil ganachen er homogen. Lad ganachen sætte sig (enten på køl eller tæt på et åbent vindue. Når ganachen sætter sig, tykner den.
Til samling:
Udstik hjerter af chokoladeballadekagen og pynt dem med Dulcey ganache. Enten ved at sætte en skefuld ganache på toppen eller ved at smøre det på, så hjerterne er dækket med ganache. Brug gerne en varm kniv til dette. Drys med frysetørrede hindbær til sidst.



