Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Chokoladeballade-hjerter med Dulcey ganache

7. januar 2014 af Anne au Chocolat

valentin

Bag en chokoladeballade og udstik fine hjerter af den. Pynt hjerterne med lækker Dulcey 32% ganache samt frysetørrede hindbær og spist den resterende ballade, som den er.

valentin1

Dulcey chokoladen står mit hjerte meget nært og fik i løbet af 2013 lov til at fylde en del her på bloggen. Den er blond, cremet og kikset, og har den skønneste snert af salt. Her er den blevet tryllet om til en smeltende-på-tungen-lækker-ganache, hvis karamelliserede og salte islæt klæder chokoladeballaden vildt godt. Når de syrligt søde og knasende sprøde frysetørrede hindbær drysses over, er der sød musik i luften. Hjerterne her kan laves året rundt, men de er da perfekte små Valentine kager til de folk, der gør sig i den søde slags.

valentin2

Chokoladeballade-hjerter med Dulcey ganache 

6-8 stk

Chokoladeballaden
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66%, hakket
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir i 22-25 min. ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

Dulcey ganache
100 g piskefløde
15 g glukose sirup
200 g Dulcey 32%, smeltet

Lav en klassisk ganache: bring fløden i kog med glukosesirup og hæld det gradvist over den smeltede Dulcey chokolade og rør indtil ganachen er homogen. Lad ganachen sætte sig (enten på køl eller tæt på et åbent vindue. Når ganachen sætter sig, tykner den.

Til samling:
Udstik hjerter af chokoladeballadekagen og pynt dem med Dulcey ganache. Enten ved at sætte en skefuld ganache på toppen eller ved at smøre det på, så hjerterne er dækket med ganache. Brug gerne en varm kniv til dette. Drys med frysetørrede hindbær til sidst.

valentin3

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, chokolade, chokoladeballade, Chokoladeballadekage, chokoladeballadekagen, chokoladeballaden, Dulcey, frysetørrede hindbær, Valentins Dag, valrhona

Previous Post: « Livet er som en chokoladeplade
Next Post: En appelsin og tre smagfulde varianter »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap