E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballade-hjerter med Dulcey ganache

7. januar 2014 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

valentin

Bag en chokoladeballade og udstik fine hjerter af den. Pynt hjerterne med lækker Dulcey 32% ganache samt frysetørrede hindbær og spist den resterende ballade, som den er.

valentin1

Dulcey chokoladen står mit hjerte meget nært og fik i løbet af 2013 lov til at fylde en del her på bloggen. Den er blond, cremet og kikset, og har den skønneste snert af salt. Her er den blevet tryllet om til en smeltende-på-tungen-lækker-ganache, hvis karamelliserede og salte islæt klæder chokoladeballaden vildt godt. Når de syrligt søde og knasende sprøde frysetørrede hindbær drysses over, er der sød musik i luften. Hjerterne her kan laves året rundt, men de er da perfekte små Valentine kager til de folk, der gør sig i den søde slags.

valentin2

Chokoladeballade-hjerter med Dulcey ganache 

6-8 stk

Chokoladeballaden
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66%, hakket
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir i 22-25 min. ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

Dulcey ganache
100 g piskefløde
15 g glukose sirup
200 g Dulcey 32%, smeltet

Lav en klassisk ganache: bring fløden i kog med glukosesirup og hæld det gradvist over den smeltede Dulcey chokolade og rør indtil ganachen er homogen. Lad ganachen sætte sig (enten på køl eller tæt på et åbent vindue. Når ganachen sætter sig, tykner den.

Til samling:
Udstik hjerter af chokoladeballadekagen og pynt dem med Dulcey ganache. Enten ved at sætte en skefuld ganache på toppen eller ved at smøre det på, så hjerterne er dækket med ganache. Brug gerne en varm kniv til dette. Drys med frysetørrede hindbær til sidst.

valentin3

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, chokolade, chokoladeballade, Chokoladeballadekage, chokoladeballadekagen, chokoladeballaden, Dulcey, frysetørrede hindbær, Valentins Dag, valrhona

Previous Post: « Livet er som en chokoladeplade
Next Post: En appelsin og tre smagfulde varianter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    7. januar 2014 kl. 11:10

    Sidder slet ikke og savler 🙂

    Skal vist have stiftet bekendtskab med dulcey chokoladen

  2. Maiken skriver

    7. januar 2014 kl. 15:21

    Åh Anne – jeg drømmer stadig om at falde bagover én gang til af lykkeeksplosion i min mund, det var jo SÅ godt! Dulcey <3

  3. Mette skriver

    7. januar 2014 kl. 19:45

    Hvor køber man dulcey chokoladen henne?? For det MÅ prøves 🙂

  4. Helle skriver

    7. januar 2014 kl. 21:59

    Er det nu at jeg skal sige at der gemmer sig en hel plade af den chokolade på mit bord, men den er for lækker at putte på en kage og den bliver ikke spist nu?
    For jeg sidder nemlig og nyder resterne af en plade lait caramelia. Den er så fantastisk og man får de skønneste kuldegys af al den lækre Valhrona.
    Min drøm er engang at det ikke var så dyrt alt det lækre chokolade.*drømme*

  5. Fru Kofoeds Køkken skriver

    8. januar 2014 kl. 00:48

    Dér var vist lige idéen til bryllupsdagen (som tilfældigvis ligger på netop Valentines) 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    8. januar 2014 kl. 13:58

    Kære Mette
    Savl savl! Ja du bliver nødt til at prøve Dulcey 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. januar 2014 kl. 13:59

    Søde Maiken,
    <3 <3 <3 det var en fornøjelse!
    Kram

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. januar 2014 kl. 14:00

    Kære Mette
    Du kan købe Dulcey i Magasin, Estate Kaffebar og i Meyers Delier blandt andet 🙂
    Kh Anne og god fornøjelse

  9. Anne au Chocolat skriver

    8. januar 2014 kl. 14:03

    Kære Helle
    Ih det lyder bare godt med chokoladelækkerier på dit bord!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. januar 2014 kl. 14:03

    Kære Helle
    Ih det lyder bare godt med chokoladelækkerier på dit bord!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    8. januar 2014 kl. 14:05

    Kære Fru Kofoed
    Det lyder så ideelt, lækkert og ikke mindst romantisk <3 🙂
    Kh Anne

  12. Jane skriver

    12. januar 2014 kl. 15:25

    Hejsa.

    Har læst om kage mange gange, men først lavet den i dag.

    Vil bare lige være sikker på den skal være ubagt, og helt flydende i midten?? Eller har den ikke fået nok?

    Hilsen jane

  13. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2014 kl. 18:29

    Kære Jane
    Jeg håber, at du klarer at bage ballade, hvis den var på vej ud af ovnen, da du skrev.
    Den skal ikke være helt flydende indeni, men den “blævrer” lidt, når man bevæger den.
    Kh Anne

  14. Jane skriver

    12. januar 2014 kl. 21:25

    Klarede den, havde Kun en form tilbage der var 16* 20 cm, så den er blevet lidt for høj.. Må bruge en anden form næste gang.. Den står på køl, men lidt for flydende i midten stadig, men havde fået 30 min så turede ikke gi den mere..

    Men mon ikke den stadig smager godt 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    13. januar 2014 kl. 06:55

    Kære Jane,
    Det er jeg sikker på 🙂 God fornøjelse.
    Kh Anne

  16. Julia skriver

    17. april 2014 kl. 12:39

    Hej 🙂

    kan man også bruge andre chokolader end lige præcis Dulcey?
    det ser mega lækkert ud…
    Hilsen Julia

  17. Susie Kristensen skriver

    6. januar 2016 kl. 17:05

    Denne kage er blevet yndlingskagen her i huset. Istedet for at udstikke putter jeg ganachen på hele kagen, og det bliver også godt, selvom der så nok er lidt mindre ganache end på dine fine hjerter. I mangel af valrhona brugte jeg en dag Toms mørke chokolade til selve kagen – meeen Valrhona er bare bedre og giver mere eksklusiv smag, som jeg synes kagen (og jeg 🙂 ) fortjener. Og Dulcey er blevet en basisingrediens her i huset.
    Tusind tak for denne lækre opskrift -:))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap