I weekenden holdt en af vores naboers søde datter Ella 10 års fødselsdagsfest for en håndfuld veninder. Ella havde et par uger forinden banket på døren sammen med sin far og lillebror for at spørge, om jeg kunne hyres til at lave fyldte chokolader sammen med pigerne til fødselsdagen. Sådan en lækker og hyggelig tjans ville jeg hellere end gerne have, men jeg var desværre optaget den dag, festen skulle holdes. Til gengæld lavede jeg denne chokoladerige kage med chokoladetopping og blåbær samt Dulcey perler og spåner af hvid chokolade til Ella og pigerne. Og de fik selv kreeret en masse fyldte chokolader til fødselsdagen. Ellas far sendte mig et billede af pigernes super flotte chokoladelækkerier samme aften. De havde blandt andet lavet mine peanut bounty barer og disse lyserøde kokoskugler.
Chokoladekagen vakte i øvrigt glæde hos pigerne <3
Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær
8-10 personer
Chokoladekage:
160 g smør
160 g god mørk chokolade
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Chokoladetopping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør
Pynt:
Blåbær
Dulcey chokoladeperler
Spåner af hvid chokolade
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekage i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir i ca. 25-30 min ved 180 grader varmluft.
Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl.
Chokoladetopping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter sammen med mælkechokoladen. Fordel toppingen på chokoladekagen og pynt med blåbær, chokoladeperler og hvide chokolade spåner. Server straks eller sæt den på køl igen, hvis den skal serveres senere.
Mette skriver
Kan kagen nedfryses?
Anne au Chocolat skriver
Hej Mette,
Ja uden chokoladetopping kan kagen godt fryses.