E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med efterårssmag

7. oktober 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

chokoladekage-med-kanel
Nu er efteråret virkelig kommet på banen i fuld fart med en bidende kulde (trods solskin af og til), og både Kaj og jeg har haft vintertøj på de sidste par dage. Kaj skal dog lige acceptere, at vi ikke giver ham hue på for at drille ham men for at varme hans fine hoved og øre. Det har været en daglig kamp alle morgener denne uge. Men mon ikke snart det går over 🙂

Siden det kolde vejr meldte sin ankomst, har jeg drømt om at lave en krydret chokoladekage med efterårssmag. Denne chokoladeballadekage med kanelkrydet mælkechokoladeflødeskum og ingefær-pocherede pæretern rammer plet og lander lige på førstepladsen i hyggehjertet. Kaj og Christian var også ellevilde med den, da vi spiste et stykke af den som dessert i går aftes.

Chokoladekage med efterårssmag
10-12 personer

Chokoladeballadekage:
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% eller Guanaja 70% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Mælkechokoladeflødeskum med kanel:
190 ml piskefløde
1 tsk stødt kanel
115 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona

Ingefær-pocherede pæretern:
10 g frisk ingefær
3 dl vand
100 g sukker
1 pære

Hakkede pistacier, hvide chokoladeperler (fra Valrhona) og lidt mynte til pynt.

Chokoladeballaden:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokoladeflødeskum med kanel:
Varm fløde op til kogepunktet i en gryde med kanel. Hak i mellemtiden mælkechokolade fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over og lad det stå i 1 minut. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så mælkechokoladen smelter helt sammen med fløden. Lad det køle af, dæk skålen til og sæt på køl natten over.

Ingefær-pocherede pæretern:
Skræl ingefæren og hak den i mindre stykker. Bring vand, sukker og ingefærstykkerne i kog i en gryde og lad det koge, til sukkeret er opløst. Skræl i mellemtiden pæren og fjern pærehuset. Skær pæren i små tern (ca. 5 mm) og kom dem ned i sukkerlagen. Lad sukkerlagen simre let i 5 min og tag derefter gryden af varmen. Lad pæreternene køle af i lagen.

Ved servering:
Anret chokoladekagen på et fad. Pisk mælkechokoladefløden med kanel til let skum (pisk endelig ikke for meget, da det i så fald let kan gryne). Fordel chokoladeflødeskum på kagen. Dryp pæreternene godt af og fordel dem på kagen sammen med hakkede pistacier, hvide chokoladeperler og lidt frisk mynte. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

chokoladekage-med-kanel-2chokoladekage-med-kanel-1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Peanut caramel shortbread with milk chocolate
Next Post: Autumnal chocolate cake »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karin Petersen skriver

    7. oktober 2016 kl. 15:20

    Hej Anne.
    Må en “gammel” kone der altid har elsket at bage, men løb tør for nye spændende opskrifter sige tak for fornyelser.
    Har nu fået lysten tilbage hvad famile, venner nyder godt af.
    Ser frem til mange hyggelige bagedage.

    Mange hilsner

    Karin

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2016 kl. 18:20

    Kære Karin,
    Tusind-tusind tak for den dejligste kommentar. Jeg er så glad for at vide, at jeg kan bidrage til at give dig lyst til at være i køkkenet og prøve nye søde opskrifter.
    Tak fordi du følger med her på bloggen.
    Rigtig god weekend.
    Kærlig hilsen,
    Anne

  3. Piskeriset skriver

    7. oktober 2016 kl. 20:37

    Den ser absolut fantastisk ud – mmm 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2016 kl. 11:08

    Kære Piskeriset,
    TAK skal du have. Den smagte vildt godt – og det eneste minus er, at der ikke er mere tilbage nu.. 🙂
    God lørdag!
    Kh Anne

  5. Gizem skriver

    21. oktober 2016 kl. 19:36

    Hej Anne 🙂 tror du at chokoladeballadekagen når at sætte sig, hvis jeg bager den ved 10 tiden og at den er i køleskabet til 19 tiden? :)))

  6. Gizem skriver

    22. oktober 2016 kl. 10:11

    Hej Anne 🙂 tror du at chokoladeballadekagen når at sætte sig, hvis den er i køleskabet 5-6 timer?
    Mvh Gizem

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2016 kl. 23:19

    Kære Gizem,
    Yes det tror jeg gør fint an 🙂
    Kh Anne

  8. Julie skriver

    4. november 2016 kl. 15:57

    Hej Anne
    Kagen ser super dejlig ud. Min ovn har ikke varmluft, så hvad ville du tro jeg så skal bage den ved? 200 grader i stedet for 180?
    Vh Julie

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2016 kl. 17:05

    Kære Julie,
    Jeg vil bage ved 190 grader så 🙂
    Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  10. Stine skriver

    7. november 2016 kl. 14:48

    Kære Anne

    Kan man mon bage den 2 dage i forvejen uden at den bliver tør?

    Mvh Stine

  11. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2016 kl. 19:44

    Kære Stine,
    Ja det kan man sagtens. Bare husk at opbevare den på køl 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap