E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med efterårssmag

7. oktober 2016 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

chokoladekage-med-kanel
Nu er efteråret virkelig kommet på banen i fuld fart med en bidende kulde (trods solskin af og til), og både Kaj og jeg har haft vintertøj på de sidste par dage. Kaj skal dog lige acceptere, at vi ikke giver ham hue på for at drille ham men for at varme hans fine hoved og øre. Det har været en daglig kamp alle morgener denne uge. Men mon ikke snart det går over 🙂

Siden det kolde vejr meldte sin ankomst, har jeg drømt om at lave en krydret chokoladekage med efterårssmag. Denne chokoladeballadekage med kanelkrydet mælkechokoladeflødeskum og ingefær-pocherede pæretern rammer plet og lander lige på førstepladsen i hyggehjertet. Kaj og Christian var også ellevilde med den, da vi spiste et stykke af den som dessert i går aftes.

Chokoladekage med efterårssmag
10-12 personer

Chokoladeballadekage:
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% eller Guanaja 70% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Mælkechokoladeflødeskum med kanel:
190 ml piskefløde
1 tsk stødt kanel
115 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona

Ingefær-pocherede pæretern:
10 g frisk ingefær
3 dl vand
100 g sukker
1 pære

Hakkede pistacier, hvide chokoladeperler (fra Valrhona) og lidt mynte til pynt.

Chokoladeballaden:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokoladeflødeskum med kanel:
Varm fløde op til kogepunktet i en gryde med kanel. Hak i mellemtiden mælkechokolade fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over og lad det stå i 1 minut. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så mælkechokoladen smelter helt sammen med fløden. Lad det køle af, dæk skålen til og sæt på køl natten over.

Ingefær-pocherede pæretern:
Skræl ingefæren og hak den i mindre stykker. Bring vand, sukker og ingefærstykkerne i kog i en gryde og lad det koge, til sukkeret er opløst. Skræl i mellemtiden pæren og fjern pærehuset. Skær pæren i små tern (ca. 5 mm) og kom dem ned i sukkerlagen. Lad sukkerlagen simre let i 5 min og tag derefter gryden af varmen. Lad pæreternene køle af i lagen.

Ved servering:
Anret chokoladekagen på et fad. Pisk mælkechokoladefløden med kanel til let skum (pisk endelig ikke for meget, da det i så fald let kan gryne). Fordel chokoladeflødeskum på kagen. Dryp pæreternene godt af og fordel dem på kagen sammen med hakkede pistacier, hvide chokoladeperler og lidt frisk mynte. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

chokoladekage-med-kanel-2chokoladekage-med-kanel-1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Peanut caramel shortbread with milk chocolate
Next Post: Autumnal chocolate cake »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karin Petersen skriver

    7. oktober 2016 kl. 15:20

    Hej Anne.
    Må en “gammel” kone der altid har elsket at bage, men løb tør for nye spændende opskrifter sige tak for fornyelser.
    Har nu fået lysten tilbage hvad famile, venner nyder godt af.
    Ser frem til mange hyggelige bagedage.

    Mange hilsner

    Karin

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2016 kl. 18:20

    Kære Karin,
    Tusind-tusind tak for den dejligste kommentar. Jeg er så glad for at vide, at jeg kan bidrage til at give dig lyst til at være i køkkenet og prøve nye søde opskrifter.
    Tak fordi du følger med her på bloggen.
    Rigtig god weekend.
    Kærlig hilsen,
    Anne

  3. Piskeriset skriver

    7. oktober 2016 kl. 20:37

    Den ser absolut fantastisk ud – mmm 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2016 kl. 11:08

    Kære Piskeriset,
    TAK skal du have. Den smagte vildt godt – og det eneste minus er, at der ikke er mere tilbage nu.. 🙂
    God lørdag!
    Kh Anne

  5. Gizem skriver

    21. oktober 2016 kl. 19:36

    Hej Anne 🙂 tror du at chokoladeballadekagen når at sætte sig, hvis jeg bager den ved 10 tiden og at den er i køleskabet til 19 tiden? :)))

  6. Gizem skriver

    22. oktober 2016 kl. 10:11

    Hej Anne 🙂 tror du at chokoladeballadekagen når at sætte sig, hvis den er i køleskabet 5-6 timer?
    Mvh Gizem

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. oktober 2016 kl. 23:19

    Kære Gizem,
    Yes det tror jeg gør fint an 🙂
    Kh Anne

  8. Julie skriver

    4. november 2016 kl. 15:57

    Hej Anne
    Kagen ser super dejlig ud. Min ovn har ikke varmluft, så hvad ville du tro jeg så skal bage den ved? 200 grader i stedet for 180?
    Vh Julie

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2016 kl. 17:05

    Kære Julie,
    Jeg vil bage ved 190 grader så 🙂
    Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  10. Stine skriver

    7. november 2016 kl. 14:48

    Kære Anne

    Kan man mon bage den 2 dage i forvejen uden at den bliver tør?

    Mvh Stine

  11. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2016 kl. 19:44

    Kære Stine,
    Ja det kan man sagtens. Bare husk at opbevare den på køl 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap