En vidunderligt lækker og glutenfri chokolademandelkage med masser af bær på toppen, som med garanti vil vække glæde. Min mand blev i hvert fald helt salig af lykke, da han satte tænderne i den.
Det er en lille chokoladekage bagt i min 12 cm springform, men ganger I opskriften med tre, passer den til en almindelig stor springform.
Chokolademandelkage med ganache og bær
4 personer
Chokolademandelkage:
60 g smør
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
50 g sukker
1 æg
50 g mandelmel
Ganache:
50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
50 ml piskefløde
Bær til pynt
Chokolademandelkage:
Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen fint og kom den i det smeltede smør. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt da ægget. Vend tilsidst mandelmel i. Hæld dejen i en smurt springform (12 cm i diameter) med bunden foret af bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og opbevar den på køl i 4-5 timer eller natten over inden servering.
Ganache:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør da rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Lad ganachen sætte sig i en times tid på køl inden den fordeles på kagen.
Pynt med bær inden servering.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Nana skriver
Så fine billeder, søde Anne! Med nyt kamera, gætter jeg på. Kram til jer.
Anne au Chocolat skriver
Tak søde Nana <3 kram fra mig
Louise skriver
Vil man kunne bage den i muffinsforme? og i så fald, hvor lang tid vil du tro de skal have i ovnen? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Louise,
Det kan du tro! Jeg vil skyde på 15 minutter eller deromkring 🙂
Kh Anne
Julie Monberg skriver
Dén kage skal jeg simpelthen lave meget, meget snart. Hvor ser den fantastisk ud! Uhm.
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
Det er jeg så glad for at høre 🙂 Den er vanedannende god!
Kh Anne
Camilla skriver
Øj, hvor ser det lækkert ud! Tror du egentlig, at det også ville kunne fungere at lave den der saltkaramelganache fra en af dine tidligere opskrifter og bruge den oven på chokoladekagen? Eller ville du holde dig til en “almindelig” chokoladeganache?
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Det lyder som en super god idé med saltkaramelganachen til chokoladekagen 🙂
Gitte skriver
Hej Anne.
Tror du godt, at man kan skifte mandelmelen udbled almindeligt mel?
Kh. Gitte
Anne au Chocolat skriver
Kære Gitte,
Ja, det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
Kh Anne
Line skriver
Tænker jeg vil gange opskriften med 3, men hvad er en “almindelig stor springform”? Er det 26 cm? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Jeg ville sige en 24 cm (men 26 cm går også fint – så bare reducer bagetid en smule) 🙂
Laura skriver
Hej Anne
Hvad er det for nogle blade du har brugt til at pynte kagen med? Og hvor mon man kan købe dem henne?
Mvh. Laura
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Det er lilla basilikum 🙂
Kh Anne