Disse romkugler er intet mindre end fantastiske og byder på saftig, chokoladerig romkugle med et frækt fyld og et knasende sprødt overtræk af chokolade, crumble og ristede mandler.
Jeg brugte kanterne fra denne labre brownie, som jeg havde lavet flere af til et event. Men almindelig brownie eller anden chokoladekage fungerer lige så fint. Og hvis I slet ikke ønsker rom i, er de garanteret også fine med romessens. Men det har jeg ikke prøvet:)
Hav en dejlig fredag og weekend, når I når dertil.
♥
Chokoladeovertrukne romkugler
8 store romkugler
Midte:
40 g Nutella eller andet chokoladesmørepålæg
40 g peanutbutter, creamy eller crunchy
Romkuglefyld:
500 g brownie, brækket i mindre stykker
75 g ristede mandler, fintblendet
100 g hindbærsyltetøj (solbær- og brombærsyltetøj kan også bruges)
10 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver, gerne fra Valrhona (reklamelink)
Chokoladeovertræk:
200 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
Til at trille kuglerne i:
75 g ristede mandler, finthakket
75 g crumbleknas
Midte:
Rør nutella og peanutbutter sammen i en skål. Hæld det i en lille form beklædt med husholdningsfilm og stil i fryseren, til det har sat sig og kan skæres ud.
Romkuglefyld:
Rør alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse (brug gerne en røremaskine) og stil massen på køl i en times tid.
Samling:
Del romkuglemassen i 8 lige store stykker og tril dem til kugler. Lav et hul ned i midten af hver kugle. Skær massen af nutella og peanutbutter ud i 8 firkanter, og put en firkant i hver hul. Fold lidt af romkuglemassen ind over for at dække hullet til, og så midten er i – ja – midten. Stil romkuglerne på køl, mens chokoladen smeltes og temperes.
Chokoladeovertræk og knasende pynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Temperer allerhelst chokoladen.
Blend crumble og mandelstykker hurtigt sammen og kom blandingen i en skål.
Dyp en romkugle ad gangen først i den smeltede chokolade og dernæst i crumble-mandelknas. Lad chokoladen sætte sig og opbevar romkuglerne på køl, til de skal spises.
Venterpaavinblog skriver
Øj altså, det var dog et overordentligt mundvandsfremkaldende foto😍! De må være fantastisk gode.
Anne skriver
Hej Anne.
Hvilken brownie opskrift bruger du?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Jeg har linket til den opskrift, jeg har brugt til denne, men du kan også bruge min klassiske:
https://anneauchocolat.dk/?s=brownie som findes her i mange varianter 🙂
Anne au Chocolat skriver
Åh hvor er du bare sød <3
Farrah skriver
Hello, what can I use instead of rum?
Anne au Chocolat skriver
Hello,
In Denmark the bakers normally use rum essence. Both otherwise you can flavour it with coffee or vanilla for example.