Denne citronkage med ricotta får dine smagsløg til at danse af glæde. Hånden på hjertet er det den mest saftige og friske citronkage, jeg nogensinde har bagt – og nok også smagt. Ricottaen tilfører kagen en super saftighed og med citron i både kagedej og glasur, er der altså skruet max op for friskheden. Pistacierne giver knas og kant til kagen men kan sagtens udelades eller udskiftes med hakkede mandler.
Jeg bagte kagen til min tidligere kollega Thórey og nu veninde og sparringspartner. Hun kom på besøg i dag til formiddagskage og snak om begge at være sprunget ud som selvstændig og “chef i en lille butik” for nylig. Vi tog nemlig det vilde og vildt dejlige spring samtidig. Det er super givende at kunne sparre og dele erfaringer med hinanden, også selvom vi nu er i to forskellige brancher – Thórey er sangunderviser.
Her kommer opskriften:
Citronkage med ricotta
8 personer
125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 1 øko citron
1 tsk bagepulver
175 g mel
Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1 citron
Usaltede pistacier
Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Pisk ricotta og citronskal i. Vend mel og bagepulver i og tilsæt tilsidst det smeltede smør. Hæld kagedejen i en brødform (ca. 1,5 l) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist. Rør derefter glasuren sammen af flormelis og citron og fordel den på kagen. Drys til sidst med hakkede pistacier.
Thórey Ploder Vigfúsdóttir skriver
Tak for kage. Den smagte vidunderligt!
…og så så den så smuk ud.
knus Thórey
Anne au Chocolat skriver
Selv tak kære Thórey.
Det var en fornøjelse at se dig 🙂
Kram fra Anne
Malene skriver
Den ser god ud! Ville kagen egne sig til at bage i muffins-forme? 🙂
Ilse skriver
Ser helt vild lækker ud ? Den skal prøves, men må lige spørge hvor stor er formen du brugte ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Malene,
Mange tak! Ja jeg er sikker på, at den sagtens kan trylles om til citronmuffins i stedet. Så bare husk at reducere bagetiden – og tjekke løbende med en strikkepind 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Ilse,
Mange tak skal du have 🙂
Jeg hældte lige vand i for at teste formens størrelse – og det er en 1,5 liter brødform.
Franziska skriver
Hi Anne,
I absolutely love the pictures and your descriptions of the lemon-ricotta-cake!! Can you please tell me if I can find an English version of the recipe anywhere? I would love to bake it myself 😉
Many thanks and kind regards from Germany 🙂
P.S. Your blog in general and your recipes are a blast!
Anne au Chocolat skriver
Dear Franziska,
All my English can be found in the menu top bar under “Recipes in English”. Also this lemon ricotta cake 🙂
Kind regards,
Anne
Anne-Mette skriver
Mums, vi har netop smagt kagen. Bagt efter din opskrift …..wauh, kagen nærmest smelter i munden. Lige en kage efter mit (og gemalens) hjerte.
Tusind tak at du så gavmildt deler dine opskrifter med os ?.
Kageglade hilsner fra
Anne-Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne-Mette,
Tusind-tusind tak for din søde hilsen. Det er virkelig en fornøjelse at læse dine søde ord om min citronkage.
Kærligst
Anne
Lene skriver
Fantastisk dejlig og frisk kage. Min lille datter Carla elskede den også.
Hilse Lene
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Ih hvor dejligt at høre 🙂 Min søn Kaj er også vild med den!
kh Anne
Terese Hougaard skriver
Den ligner min nye ynglingskage! Hvordan har den det med at blive bagt dagen inden den skal serveres?
Anne au Chocolat skriver
Kære Terese,
Den tror jeg også, at den er!
Den har det allerbedst med at blive spist sammen dag, som den er bagt. MEN den kan også fint tåle at hvile en nat 🙂
connie moisen skriver
Hej Anne
Jeg har bagt Citron Ricotta Kage og den ser fin ud bortset fra at den revner på toppen har du en ide om hvorfor ?
Tak for alle dine fine kageopskrifter 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Connie,
Tak for din søde hilsen.
Det gjorde min også – et tykt lag glasur skjuler det nu ret godt 🙂
Det er bagepulverets skyld, ville jeg mene.
Kh Anne
Caroline skriver
HOV! Der forsvandt lige en hel kage til et 4-personers møde på kontoret – Den var SÅ lækker – og nem at lave!
Bestemt ikke sidste gang! MUMS! (bagt i går aftes – var helt fin idag!).
Anne au Chocolat skriver
Kære Caroline,
Hvor dejligt at høre, at du synes om opskriften. Kage til eftermiddagsmøder er også tiltrængt – og så må man godt spise hele kagen 😉
Sarah skriver
ihh.. Den ser lækker ud! Jeg sidder der hjemme, og ivervejer at bage, dog har jeg ingen ricotta i huset. Så tænkte på om det kunne udskiftes med skyr? ?
Mvh
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah,
Ja prøv det – det kunne garanteret fungere helt fint 🙂
God weekend!
Kh Anne
Kristina skriver
Den ser skøn ud! Tror du den kan fryses? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina,
Tak skal du have! Ja det tror jeg godt! 🙂
Barbara skriver
Tak for endnu en vidunderlig kage fra din side! ? Drønhamrende lækker og nem! ??
Anne au Chocolat skriver
Kære Barbara,
SÅ dejligt at høre – selv tak!
Karina skriver
Du fortjener ros for denne opskrift, som jeg efterhånden har utallige gange! Den er simpelthen så lækker og super nemt at lave, og så er dem også en sikker vinder når der bages kollegaerne på arbejde.
Anne au Chocolat skriver
Kære Karina,
Hvor er det dejligt at høre 🙂