Denne store cookiekage tryllede jeg frem af en rest cookiedej, som trængte til at blive brugt. Den blev forkælet af mælkechokolade-topping samt kirsebær og frisk mynte. Et kæmpe hit! Da chokoladen satte sig, efter en tur på køl, smagte cookiekagen som de mælkechokolade-overtrukkede HobNobs fra supermarkedet. Bare 1000 gange bedre – knasendesprød og meget chokoladet!
Det er min dejlige veninde Maja, som har introduceret mig for cookiekagen som begreb, og jeg er vild med idéen <3
Cookiekage med mælkechokolade-topping og kirsebær
4 personer
150 g cookiedej
60 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
10 g smør
Kirsebær og mynte til pynt
Tryk dejen flad til en stor cookie eller tryk den ud i en tærteform (20 cm i diameter) med løs bund. Bag den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til den er fint gylden. Lad den køle af.
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på den store cookie og pynt med kirsebær og mynte.
Indlægget indeholder affiliate links.
mie rohrberg Jørgensen skriver
Den kage er da seriøst noget af det lækreste og mest vidunderlige jeg har smagt. Den er virkelig mums og passer smukt til at snacke et stykke mens man læser en saftig sag som ebogen Direktørens sekretærer. Tusind, tusind tak for opskriften!
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Ulla Gulev skriver
Har du en opskrift på cookie-dejen? Vh Ulla
Anne au Chocolat skriver
Kære Ulla,
jeg linker til cookiedejen i indlægget 🙂
Kh Anne