Folk spørger tit, hvad jeg får min inspiration fra. Den finder jeg mange steder, men alleroftest ved at kigge i køleskabet. Min mand driller mig på den kærlige måde med, at jeg altid kan kreere en opskrift ud fra, hvad køleskabet gemmer på, og hvad der skal bruges først. Ment på en taknemmelig måde fordi han lige som jeg værdsætter, at vores mad og råvarer ikke går til spilde men når at blive brugt, mens de er friske og lækre.
I dette tilfælde havde jeg en rest af den fuldfede cremefraiche, som i et par dage kiggede på mig, hver gang jeg åbnede køleskabet. Jeg havde også par rester tærtedej i fryseren herfra og herfra, samt de sidste frosne brombær fra sommerhushaven. Det blev til disse smørsprøde små tærter med et forfriskende, cremet og saftigt cremefraiche fyld og lækre aromatisk brombær.
Virkeligt vellykkede og vigtigst: vanvittigt velsmagende ♥
Cremefraiche brombær tærter
8 stk
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Brombærcoulis:
60 g brombær, friske eller frosne
55 g sukker
Cremefraiche fyld:
175 g cremefraiche 38%
50 g flormelis
1 æg
20 g mel
50 ml piskefløde
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm diameter) med dejen og stil dem på køl.
Brombærcoulis:
Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 7-8 minutter, til det tykner let. Hæld brombærrene i en skål til afkøling.
Cremefraiche fyld:
Pisk cremefraiche og flormelis sammen med et piskeris. Pisk ægget i og derefter mel, piskefløde og citronskal.
Samling og bagning:
Fordel cremefraiche fyldet i tærtebundene og kom et par skefulde brombærcoulis ovenpå. Brug en lille kniv til at lave swirl effekten. Bag ved 170 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem gerne køle helt af i et par timer, inden de nydes. Og kom dem gerne på køl.
Ida skriver
Jeg har ikke sådan nogle små fine form, men de vil vel sagtens kunne laves i en større almindelig tærteform? Og skal man have noget til eller er det ikke nødvendigt, når nu der er creme fraiche i fyldet.
Anne au Chocolat skriver
Yes det kan sagtens laves i en almindelig tærteform 🙂 Jeg synes, at de er perfekte som de er. Men måske med en kugle vaniljeis til? 🙂
Signe Holm skriver
Ser lækre ud. Kan de fryses?
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Jeg har ikke selv prøvet, men det tænker jeg godt!