Har I haft en fin fastelavnssøndag? Vi holdt fastelavnshygge på legepladsen i rækkehusrækkerne i formiddags med kaffe til de voksne og slikfyldte fastelavnstønder til børnene. Kaj blev kattedronning:) Og der var dejlige fastelavnsboller til alle.
Ungerne fejrer fastelavn i vuggestuen og børnehaven i morgen, og så er fastelavn også forbi for denne gang.
Egentlig har jeg allerede en opskrift på fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme og marcipanremonce, men jeg har finpudset den til det endnu bedre her, synes jeg. Så den skal I også have.
♥
Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce
16 stk
Dej:
175 ml sødmælk
35 g gær
2 æg
120 g smør, blødt
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel
Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (lav gerne marengs eller en pavlova af hviderne:))
Remonce:
60 g smør, blødt
60 g sukker
60 g marcipan, revet
Æg til pensling
Glasering:
50 ml vand
50 g sukker
Smeltet chokolade på toppen eller kakaoglasur
Dejen:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Vaniljecreme:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af.
Remonce:
Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.
Samling af fastelavnsbollerne:
Vend den hævede dej ud på et let meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen i 16 firkanter. Fordel en skefuld vaniljecreme på hver firkant og derefter en skefuld remonce. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.
Bagning og glasering:
Pensl de hævede boller med sammenpisket æg og bag dem i 12-13 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne. Bring imens vand og sukker i kog til glasering og lad det koge, til sukkeret er opløst. Pensl de helt nybagte boller med den varme sukkerlage.
Køl fastelavnsbollerne af på en bagerist. Pynt med smeltet mørk chokolade eller en glasur af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand.
Louise skriver
Hej Anne, kan man fryse dem?
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Ja det kan du!
Nina skriver
Kan jeg bruge majsstivelse i stedet for maizena?
Ser så lækkert ud!
Anne au Chocolat skriver
Kære Nina,
Ja maizena og majsstivelse er det samme 🙂
Håber at fastelavnsbollerne hitter!