Da jeg bagte disse brownie juletræer, frøs jeg al den resterende brownie ned, så jeg kunne trylle den om til lækre romkugler ved lejlighed. Det har jeg så gjort nu, og åh hvor jeg E L S K E R disse saftige luksusromkugler, som er lavet på under 10 minutter og byder på masser af chokoladesmag fra den intense brownie.
Udover chokoladefyldigheden byder disse romkugler på en ret delikat syrlighed fra hindbærsyltetøjet, en anelse knas fra de ultrafinthakkede hasselnødder og naturligvis den fineste runde snert af rom – jeg har brugt Zacapa rom.
Opskriften giver 6 store romkugler, men lav dem gerne mindre og server dem som en del af julekonfekten!
Romkugler
250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj
50 g hasselnødder, blendet fint
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver
Til at trille i:
Finthakkede usaltede pistacier
Ristet kokosmel
Frysetørret hindbær
Rør alle romkugle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og form til 6 kugler à 55 g.
Tril dem i pistacier, kokosmel og frysetørret hindbær. Sæt på køl indtil servering.
Anna Enevold Fløistrup Poulsen skriver
Ser lækkert ud! Kan nødderne udelades? (Nøddeallergi) 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
Ja det kan du tro. Evt. tag tilsvarende mængde af mere kage så!