Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

En dejlige påskekage: Pistaciemazarin med hvid chokolade citron ganache

31. marts 2019 af Anne au Chocolat 11 kommentarer


Saftig, sødmefuld mazarinkage proppet med saltede pistacienødder, som passer helt genialt godt til den silkebløde og citronsyrlige hvide chokolade ganache på toppen. En ret perfekt påskekage, hvis I spørger mig. Særligt efter den blev pyntet med de lækre (og påskeæg-nuttede) chokolademandler fra Summerbird.

Jeg håber, at I nyder søndagssolen! Vi har været i skoven det meste af eftermiddagen. Så dejligt ♥

Pistaciemazarin med hvid chokolade citron ganache
8-10 personer

Pistaciemazarin:
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
3 æg
100 g saltede pistacienødder, helt fint blendet
50 g mel
Fintrevet skal af 1 øko citron

Hvid chokolade citron ganache:
150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
50 g piskefløde
25 g citronsaft

Pynt:
Lidt ekstra hakkede pistacier
Krystalliseret hvid chokolade
Påskeæg

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pistaciemazarin:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter de fintblendede saltede pistacier, mel og citronskal i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Hvid chokolade citron ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stil den på køl i 15-30 minutter, til den har sat sig lidt og kan fordeles på kagen.

Pynt med lidt ekstra hakkede pistacier, valgfrie påskeæg (jeg har brugt Summerbird chokolademandler) og lidt krystalliseret hvid chokolade.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Forårskage med blondie bund, Dulcey ganache og hindbærmousse
Next Post: En lille get-away med ro og livsnydelse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    31. marts 2019 kl. 17:42

    Altså, hvor ser den dog god ud!
    Pistacie er simpelthen så lækkert😍.

    Vi skal have citronfromage – jeg linkede på bloggen i foregårs til den version jeg medbragte forrige år, men i år er det min mors tjans – så må vi se, hvad for en slags, hun hitter på🤩

    – A

  2. Anne au Chocolat skriver

    31. marts 2019 kl. 21:20

    Kære A,
    Citronfromage er også en rigtig påskesag <3

  3. Sofie skriver

    8. april 2019 kl. 21:54

    Den ser virkelig lækker ud!

    Vil man kunne bage dobbeltportion og lægge to kager sammen med ganache imellem og ganache på toppen? Skal nemlig lave en kage til en del mennesker 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2019 kl. 21:38

    Kære Sofie,
    Det tror jeg sagtens, man kan gøre 🙂

  5. Annette skriver

    17. april 2019 kl. 22:12

    Kan jeg erstatte hvedemelet, med noget der glutenfrit?

  6. Camilla skriver

    20. april 2019 kl. 18:41

    Hakker eller river du marcipanen?

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2019 kl. 09:02

    Begge dele kan gøres, så længe marcipanen bliver blandet godt 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2019 kl. 09:03

    Ja det tænker jeg sagtens, du kan!

  9. Johanna Bergman-Jensen skriver

    29. februar 2020 kl. 14:51

    Kan man godt bage den dagen inden eller bliver den kedelig så?

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. marts 2020 kl. 14:17

    Kære Johanna,
    Det kan du sagtens:)
    Kh Anne

  11. Julie Augusta skriver

    19. april 2025 kl. 12:44

    Jeg har et problem med finde saltede pistacienødder. Så skal jeg selv fjerne skallen. Det eneste jeg kan finde uden skal er pistaciekerner, men så er de ikke saltede? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap