E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Festlig banankage med kirsebærcreme og hasselnødder

10. marts 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


Denne fredag byder jeg på en festlig og lækker banankage med kirsebærcreme og knasende ristede hasselnødder. Min mand komplimenterede den og sagde, at “der er altså bare noget endnu sjovere og meget lækkert over en banankage i tre lag“, da jeg serverede den for ham i går. M E N man kan sagtens forsimple den og bage kagen som én kagebund (20 cm i diameter) og pynte den fint med kirsebærcreme, spåner af hvid chokolade og ristede hasselnødder.

Kombinationen af de knasende sprøde og ristede hasselnødder og den bløde milde banankage er fantastisk – og den aromatisk forfriskende kirsebærcreme er prikken over i’et, som binder smagene så fint sammen. Kirsebærsiruppen kommer fra et glas Amarena Fabbri dessertkirsebær, hvor jeg for længst har brugt alle kirsebærrene i kager, men siruppen kan snildt gemmes på køl i glasset.

Lige et lille tip: Faktisk vil jeg anbefale jer at give den mere gas med de ristede hasselnødder, end jeg gjorde, da jeg samlede kagen. Finthak og drys gerne hasselnødder mellem lagene i kagen for mere knas og ikke kun på toppen. Jeg serverede ekstra hasselnødder til kagen, da vi nød den i går aftes.

I morgen skal jeg i øvrigt være dommer til Årets Kage 2017, og jeg glæder mig helt tosset meget. Det er en af de bedste dage på året 🙂

Banankage med kirsebærcreme og hasselnødder
6-8 personer

Banankage:
2 æg
100 g sukker
100 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
1 moden banan

Kirsebærcreme:
75 ml piskefløde
15 g flormelis
115 g græsk yoghurt
30 g kirsebærsirup/lage fra Amarena Fabbri dessertkirsebær

Pynt:
Ristede hasselnødder
Spåner af hvid chokolade

Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Mos bananen godt og vend mosen i dejen. Fordel dejen i 3 smurte springforme (12 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag banankagerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om de er færdige. Køl af.

Kirsebærcreme:
Pisk fløden til en let skum med flormelis og vend forsigtigt græsk yoghurt i og derefter kirsebærsiruppen. Stil på køl i 20 minutter.

Samling af kagen:
Banankagebundene hæver lidt under bagningen, så de er lidt rundede på toppen. Skær derfor toppen af hver banankagebund for at få en plan og vandret overflade. (Spis gerne toppen, imens du samler kagen:))
Placér en banankagebund på en lille fad eller tallerken. Fordel en tredjedel af kirsebærcremen på bunden. Drys gerne med finthakkede ristede hasselnødder. Placér næste banankagebund ovenpå og fortsæt med næste tredjedel af kirsebærcremen. Drys gerne med finthakkede ristede hasselnødder igen. Placér sidste banankagebund på toppen og fordel resten af kirsebærcremen på. Dekorér toppen med spåner af hvid chokolade og ristede hasselnødder.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « French toast med stegte bananer og chokolade
Next Post: Havregrødsvafler med kanel og banan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva skriver

    14. marts 2017 kl. 15:08

    Hvis man ikke kan få kirsebærsirub, kunne man så bruge fx blåbærsirub?

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2017 kl. 07:33

    Kære Eva,
    Det tror jeg kunne være super lækkert! 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap