God lørdag formiddag, folkens. Jeg håber, at I nyder weekenden.
Jeg deler i dag opskriften på en genial lækker tærte, som består af den smørsprødeste tærtebund fyldt med saftig frangipane med masser af mandelsmag, mælkechokoladesødme og friskhed fra brombær og hindbær. Og med rigelige mængder af den fuldfede cremefraiche til. Tærten vakte glæde i kageklubben med min søde Emily i går, som denne gang var en home edition. Hjemme hos Emily ♥ Den hyggeligste kagetradition proppet med velsmag, livsnydelse, venindetid, grin og tanker. Det kan anbefales!
Frangipane tærte med hindbær, brombær og mælkechokolade
6-8 personer
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (jeg brugte 60 g mandelmel og 20 g helt finthakkede mandler)
2 æg
80 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
Fyld:
50-60 g brombær, friske eller frosne
50-60 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl, mens frangipanen laves.
Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Hak mælkechokolade fint og vend den i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Tryk brombær og hindbærrene forsigtigt ned i dejen og drys med mandelflager. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af, og nyd den gerne med en fuldfed creme fraiche til.
Lene skriver
Denne tærte ser virkelig lækker ud. Når du skriver mandelmel er det så fra en pose eller har du selv lavet mel ved at blende mandler ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Tak skal du have 🙂 Du kan gøre begge dele – bruge mandelmel fra pose eller blende mandlerne fint. Jeg plejer at gøre enten eller, men denne gang havde jeg kun lige præcis 60 g mandelmel og måtte blende de sidste 20 g af hele mandler. Det gik så fint 🙂
Kh Anne
Anna skriver
Hej Anne
Kan man lave dobbelt portion og fordele dejen i en almindelig tærteform og en springform? Eller skal man helst bruge en tærtering? 🙂
Silje skriver
Hej! Kan en springform bruges?
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Du kan sagtens bruge en almindelig tærteform 🙂 Hvor stor er den? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Silje,
Jeg ville nok bruge en almindelig tærteform, hvis du har sådan en 🙂
Kh Anne
Sine skriver
Hej Anne,
Nøj hvor har jeg cravings efter den her kage! Specielt efter Emily Salomons lovprisende ord om samme! Jeg har tænkt mig at skulle lave kagen til påskebordet her i weekenden og så stødte jeg på en pakke marcipan. Er det muligt at bruge den til frangipan-massen? Tænkte det kunne gå an for at give noget lignende? Hvordan ville du have båret dig ad med det?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sine,
Den er altså også god 🙂 Ja, jeg tror også, at det ville bliver lækkert med marcipanfyld. Brug marcipanfyldet i denne opskrift og gang med to: https://anneauchocolat.dk/kager/smaa-aebletaerter-med-marcipan-og-kanel/ 🙂
Kh Anne
Lene Kay skriver
Kære Anne!
Vi var så heldige at få del i resterne, og den smagte så dejligt, 1000 tak !
Hvornår fjerner du bageringen? Når kagen er kold eller varm? Rigtig god påske til dig og dine
Line skriver
Hej Anne,
Er tærten bedst samme dag som den bages, eller vil det være ok at bage den dagen før den skal serveres?
De bedste hilsner,
Line
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Tærtedejen er sprødest på førstedagen men er næste lige så lækker dagen efter. Skal opbevares på køl 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Lene,
TAK! Hvor dejligt at du også syntes om den! Det er lidt forskelligt, hvornår jeg fjerner den. Men oftest når tærten er kølet lidt af. Men du kan gøre, som du føler for. God påske til jer <3
Kh Anne
Sine skriver
Hej Anne,
Tusind tak for tippet med marcipanmassen, den blev SÅ god! Fortsat god påske 🙂
Mvh
Sine
Anne au Chocolat skriver
Kære Sine,
Juhuu tak for tilbagemelding 🙂
Marie skriver
Hej 🙂
Kan denne fryses? Jeg er ved at planlægge bryllupsreception, som vi skal holde hjemme i haven. Jeg vil selv bage kage, så jeg leder efter opskrifter på gode og festlige kager, som jeg kan lave op forhånd og som kun kræver minimal “pyntning” på selve dagen.
På forhånd tak – og tak for en super blog 🙂
Marie
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Tillykke med det kommende bryllup 🙂
Tærter er lidt svære at lave i forvejen, hvis man gerne vil have en helt sprød bund og smagsoplevelse. Så jeg vil nok ikke anbefale denne her til nedfrysning til et bryllupskagebord.
Kh Anne
Jimmi skriver
Mon man ville kunne bruge dulcey fra valrhona istedet for jivara?
Lena Thorsson skriver
Hold da op hvor var det en lækker tærte! Jeg udskiftede mælkechokoladen med hvid chokolade og tilføjede lidt citronskal – det kan anbefales – selv på en varm sommerdag!
Anne au Chocolat skriver
Hvor lyder det bare dejligt, Lena 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jimmi,
Sagtens! Det lyder super lækkert 🙂
Kh Anne
Jimmi skriver
Bruger du egentlig affedtet mandelmel eller bare fintmalede mandler?
Hold op hvor har du bare mange vildt lækre opskrifter.
Anne au Chocolat skriver
Hej Jimmi,
Jeg bruger helt almindelig mandelmel eller fintmalede mandler 🙂
Rikke skriver
Kan man lave mørdejen og frangipanen dagen før og sætte det på køl? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Jeg har ikke prøvet med ja, det tænker jeg!