I sidste uge viste jeg jer den fine lyserøde æblegrød, jeg havde lavet. Og nu er det vist på tide, at jeg viser jer, hvad jeg så lavede med den: æblestang med butterdej og marcipanremonce. Meget simpelt, men meget godt, skulle jeg hilse at sige fra min veninde Caroline, som var med til at spise den. Jeg ELSKER butterdej, og da jeg havde en pakke liggende i fryseren, fødtes idéen til denne æblestang. Kombinationen af den let karamelliserede sprøde butterdej og den bløde og saftige marcipan-æble duo er ret så fantastisk.
Til æblestangen brugte jeg
3 plader butterdej,
100 g marcipan, blødgjort
100 g sukker
100g smør, blødgjort
3/4 portion af den lyserøde æblegrød
1 æg, sammenpisket til pensling
lidt sukker til drys
Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir (lad dem overlappe en lille bitte smule), så de udgør et rektangulær firkant. Rul forsigtigt pladerne lidt tyndere, så rektanglen bliver større.
Lav marcipanremoncen ved at røre marcipan, sukker og smør sammen. Fordel remoncen langs midten af butterdejen, som vist på billedet ovenpå. Fordel æblegrøden ovenpå.
Skær dejen i strimler fra kanten og ind mod midten. Fold først enderne og flet derefter strimlerne over fyldet. Pensl med æg og drys med sukker. Bag æblestangen i ca. 25 minutter ved 190 grader, eller til den er fin gylden.
Spis den lun eller afkølet og gerne med en klat creme fraiche til.
Louise skriver
Hvor er dén bare smuk! hold da helt op… jeg er helt… mundlam… og det sker sjældent.
Mette Lindgaard skriver
Helt utrolig fin og smuk stang!
Havde gæster forleden, der medbragte lyserød æblekage, og nydelsen er altså bare bedre, når man spiser smukke ting.
Malou Klidmoster skriver
Uh, så fin og lækker. Tror hellere jeg må gøre dig kunsten efter 🙂
Jenny skriver
Hej Anne
Har du et godt tip til, hvor jeg kan købe ordentlig butterdej? Eller er der ingen vej uden om kagerullen, hvis den skal være ordentlig (=med smør)
Hanne K skriver
Åhhhhh, fint – fiiiiint!!!! Pink Love 🙂
Sifka skriver
Fatastisk! Jeg er helt betaget af, at den stadig er lyserød efter bagningen:)
Sifka skriver
*Fantastisk*
Katrine Nøhr-Meldgaard skriver
Mmh, hvor ser den lækker ud, det kunne være nogle af æblerne fra min have skulle gå til sådan en af slagsen.
Mariam skriver
Neej hvor ser den flot ud. fantastisk farve!
mvh
Mariam
Ingrid Marie skriver
Mhh, hvor ser det bare godt ud.
Linker det lige vrider til min veninde som elsker lyserød!
Bianca Legorreta skriver
NICE! Det vil jeg lave snart 🙂 Gud, det ser dejligt ud.
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Wow sejt at en lyserød æblestang kan gøre dig mundlam!
God weekend 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Det lyder dejligt med en lyserød æblekage! Var der hele stykker af æble i ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Malou,
Sikke en ære! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny,
Jeg har desværre ikke lige nogle specifikke tips til butterdej. Men ja, jeg plejer at købe dem på frost og så selv rulle dejen ud.
God weekend!
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne
Pink love, ftw 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sifka
Jeg var også meget spændt på om den kunne holde kuløren. Den blev lidt svagere lyserød, men det gjorde ikke noget 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine,
Det lyder som en STRÅLENDE idé 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak Mariam 🙂
God weekend!
Anne au Chocolat skriver
Kære Ingrid Marie (dejligt navn!!!)
Tak for din søde kommentar 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Bianca,
Det lyder bare alletiders 🙂
Annika skriver
Fantastisk smuk….
Er så betaget over den lækre lyserøde mos, at jeg må finde ud af hvorhenne det er til at få sådanne æbler :$
Godt at høre at købedejen duer, er nemlig overbevist om at lave den selv slår armene ihjel…
Tak for endnu en lækker inspiration.
Katrine Lind skriver
Kære Anne
Tak for endnu et fif og en god opskrift. Lige i øjeblikket har vi mange æbler fra vores ellers ret lille æbletræ, og for at passe på min talje (eller det, som er tilbage af den 😉 ) bliver der lavet en hel del æblegrød. Og der er som regel altid marcipan i køleskabet, og en hædelig frisk butterdej kan fås i den lokale Kvickly, var der i dag ikke langt til at få efterprøvet din opskrift.
Med stor succes! 🙂 Pfuiiii hvor lækker den blev. Og meget enkel at lave. Så tusind tak for at dele.
Og så bager jeg kun brød/boller efter din “guldblomme”-opskrift. Ikke fordi jeg har det mel, som du bruger i opskriften, det bliver altid det for hånden værende mel (men dog altid økologisk), og bollerne bliver super gode. Friske, saftige og med en flot krumme. De holder sig endda friske i flere dage. Så også tusind tak for den.
Så dit skriveri lige med de her to ting har påvirket bagningen her på matriklen. Til det bedre. 😉 Og til fleres fornøjelse.
Mange hilsener
Katrine 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Annika
Tak for en DEJLIG kommentar 🙂
God mandag
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Hurra for en vidunderlig hjertevarmende kommentar!
Jeg elsker at få tilbagemeldinger på mine opskrifter 🙂
Kh Anne
Fru Z skriver
Hej Anne!
Superlækker kage – står nu og dufter på køkkenbordet.
Men den er gået fra hinanden, fordi jeg ikke anede hvordan jeg skulle “flette” dejstrimlerne..
Kunne du lave en DIY på dejfletning ved lejlighed?
🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Fru Z,
Flettemetoden har jeg fra den gamle klassiker skinkestang. Du kan se en DIY lige her: http://madnoerden.blogspot.com/2011/07/skinkestang.html 🙂
Dejligt at du synes om kagen!
Kh A
Bjarne Bachmann skriver
Hej Anne
Sidder og venter på at ovnen bipper 🙂
Så er æblestangen nemlig færdig.
Jeg fik dog ikke plads til alt fyldet. Umiddelbart ser det ud til at passe bedre til 2 gange 3 udrullede plader. Jeg fik plads til marcipanen men ikke alt æblegrøden.
Venter spændt. 12 min endnu.
Anne au Chocolat skriver
Kære Bjarne
Jeg håber, at du blev tilfreds med resultatet ? 🙂
Kh Anne
Bjarne Bachmann skriver
Jo, den blev god, men jeg tror at jeg næste gang vil reducere smør og sukker mængden lidt og fordele fyldet til 2 stænger. Lidt mere øvelse med fletning vil også være godt, den var ikke så flot som jeg kunne ønske. Jeg brugte vilde æbler fra skoven, det giver en kraftig æblesmag, men ikke den flotte farve.
Opskriften er godkendt !